Hoe ga je aan de slag met het reinigen van crepi?

1. Minerale crepi

Minerale crepi heeft een ruwe structuur en moet je met de nodige voorzichtigheid reinigen. Gebruik daarom zeker geen hogedrukspuit voor dit type crepi gevel. Deze methode is veel te hard en er bestaat een risico dat er stukken minerale sierpleister loskomen.

Je gebruikt best nevelstralen voor jouw minerale crepi gevel. Het is een zachte vorm van crepi gevel reinigen en het werkt heel goed voor het verwijderen van mossen, groene aanslag en andere soorten vervuiling op de minerale pleister. Nevelstralen zijn een mengsel van zand en water en worden met een lage druk op jouw gevel gespoten. De druk en de korrelgrootte kan je zelf aanpassen aan jouw crepi gevel.

Ontvang je graag persoonlijk advies en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat?
Vind vakmannen in jouw regio
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

2. Kunsthars crepi

Een kunstharspleister mag je met een hogedrukspuit reinigen. Deze synthetische pleister wordt best met een lage druk op jouw crepi gevel gespoten zodat je deze niet beschadigd.

Je gebruik best stoomreinigen als reinigingstechniek voor gevels waar de vervuiling niet te diep zit. Deze techniek gebruik je best voor gevels die regelmatig gereinigd moeten worden. Je begint met een reinigingsmiddel op de gevel te spuiten die even moet inwerken. Nadat het product is ingewerkt wordt het met hete stoom verwijderd.

Stoomreinigen is vooral bedoeld voor gevels in redelijk goede staat. 

crepi reinigen

Wat is de prijs voor het laten reinigen van een crepi gevel?

Een mogelijkheid is om jouw crepi gevel zelf te reinigen. Maar, als je garantie op kwaliteitsvol werk wil, schakel je best een professionele gevelreiniger of gevelwerker in. Hij of zij verzekert dat jouw gevel gereinigd wordt op een correcte manier.

Jouw gevelreiniging crepi kost gemiddeld 5 tot 10 euro per vierkante meter. De kostprijs hangt af van type crepi, de mate van vervuiling, het aantal vierkante meters en de bereikbaarheid van de gevel. Hoe groter het te reinigen oppervlak, hoe hoger de kostprijs.

Ook de reinigingstechniek heeft een invloed op de prijs. Stoomreinigen kost gemiddeld 5 tot 10 euro per vierkante meter (inclusief btw). Het gebruik van nevelstralen kost gemiddeld 15 tot 20 euro per vierkante meter (inclusief btw).

Ontvang je graag persoonlijk advies en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat?
Vind vakmannen in jouw regio
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Hoe je crepi gevel onderhouden?

Om hardnekkige vervuiling van de crepi gevel door vervuild water te voorkomen, volg je best de volgende richtlijnen:

Je laat best raam en deurdorpels voldoende uitsteken (liefst 4 tot 5 cm). Je kan ze ook voorzien van een afdruipsleuf en stootranden aan de zijkant, zodat het regenwater niet langs de gevel loopt.

Daarnaast moeten dakranden en dakrandprofielen ook voldoende uitsteken (minimaal 5 cm) zodat een nette afwatering is verzekerd.

Let op voor opspattend of optrekkend water aan de onderzijde van de gevel. Om de crepi-laag te beschermen, kan je een speciale stenen plint plaatsen.

Pas ook op voor regenwater dat via lekkende dakgoten langs de muur kan druppen.

Tenslotte moeten ventilatieroosters en luchtkokers voldoende uitsteken. Op die manier voorkom je dat regenwater langs de muur gaat druipen.

crepi gevel reinigen

Crepi laten reinigen? Vind gevelwerkers in jouw regio en ontvang gratis offertes! 

Om jouw crepi gevel te reinigen doe je best beroep op een ervaren gevelwerker uitvoeren. Hij of zij zal jou gepast advies geven. Bovendien staat een erkende vakman garant om jouw gevel te reinigen op een correcte en veilige manier.

Via onderstaand formulier ontvang je gratis meerdere vrijblijvende offertes van gevelwerkers in jouw buurt. Zo kan je rekenen op vrijblijvend advies en direct meerdere prijzen vergelijken. Zo bekom je de beste deal voor jouw gevelproject en een prijs op maat.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Veelgestelde vragen over crepi reinigen

Hoe groene aanslag verwijderen op crepi? 

+
Hiervoor gebruik je best een biologisch reinigingsmiddel. Het product moet wel enige tijd intrekken op de crepi en daarna reinig je de gevel met heel veel water of stoom.

Kan je crepi muur schilderen met verf? 

+
Je kan crepi schilderen met verschillende soorten verf, maar je kiest best voor acryllaatverf of silicaatverf. Welke verf je het best gebruikt, hangt af van situatie tot situatie. 

Is bleekwater een goed reinigingsmiddel? 

+
Bleekwater is een geschikt product, maar het mag geen zuur bevatten. Je laat het reinigen van crepi best over aan professionals. 

Hoe lang gaat crepi mee? 

+
Crepi heeft een levensduur van 10 à 15 jaar. Crepi kan grauw worden en verkleuren door de weersomstandigheden en vuil. Op termijn kan dit voor extra schade zorgen, zoals scheurtjes.
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie