Beige crepi is een praktische keuze

Beige crepi is de ideale manier om je huis te isoleren en decoreren. Je isoleert je huis en laat het er ook nog eens geweldig uitzien. Beige crepi is een veelzijdige kleur die gecombineerd kan worden met andere kleuren en stijlen.

Het is een stuk goedkoper dan helemaal renoveren en toch ziet je woning er weer helemaal fris uit. De kosten van beige crepi zijn redelijk in vergelijking met andere bouwmaterialen. Dit zorgt ervoor dat beige crepi een betaalbare optie kan zijn voor eigenaren met een beperkt budget. Ook zal de investering zich dik terugbetalen aangezien de stroomrekening er vors op achteruit gaat. 

beige buitenmuur gemaakt uit crepi

Is beige crepi modern?

Beige crepi is een praktische keuze als het gaat om interieurontwerp. Het is de perfecte mix tussen modern en klassiek. Als je beige crepi gaat combineren met strakke lijnen kan het een moderne effect hebben.

Wat kost beige crepi per vierkante meter?

De prijs van beige crepi is vergelijkbaar met de prijzen van andere kleuren crepi. De prijs kan echter af en toe variëren.

Combineren met isolatie

Crepi is perfect te combineren met isolatie. De isolatielaag wordt in drie lagen opgebouwd. Als eerst komt de isolatielaag op de gevel, vervolgens wordt het gepolijst en als laatste stap wordt de laag met crepi er op gedaan. Het houdt warmte binnen in de winter en houdt het koel in de zomer.

Waarom isoleren met beige crepi?

Waarom is beige crepi de beste optie om je huis mee te isoleren? Crepi wordt samen met de isolatie alleen aan de buitenkant geplaatst waardoor je binnenhuis helemaal geen last zult hebben van werkzaamheden. Ook wordt de onderliggende constructie hierdoor beschermt tegen regen, vocht en extreme kou

Prijs isolatielaag

Een laag van crepi alleen kost gemiddeld zo’n 60 euro per vierkante meter. Gecombineerd met een isolatielaag kan je rekenen op een prijs van ongeveer tussen de 100 en 150 euro per vierkante meter

Voor een exacte prijsberekening is het raadzaam om een gekwalificeerde vakman of aannemer in te schakelen. De kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de woning en de staat van de gevel.

Op zoek naar een vakman?Vraag hier offertes!

Wat zijn de meerwaarden van beige crepi? Zijn er ook nadelen? 

Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar persoonlijke voorkeur, maar beige crepi is over het algemeen een zeer populaire afwerking voor gevels en buitenmuren. En niet voor niks! Er zitten namelijk veel voordelen aan. Maar zitten er ook nadelen aan? Lees hieronder alle voordelen en nadelen van beige crepi. 

Voordelen

Er zitten heel wat voordelen aan beige crepi. Ten eerste geeft crepi je woning een hele mooie en natuurlijke uitstraling. Dit kan ook heel handig zijn voor oudere woningen, die hiermee in één klap een hele nieuwe frisse uitstraling kunnen krijgen. Daarbij kan de beige kleur een warme en uitnodigende uitstraling geven. Het kan ook helpen met de isolatie van de woning, door dus een extra laag isolatie toe te voegen tussen de buitenmuur en de afwerking

Nadelen

Een nadeel van crepi is dat het wel een tikje duurder is dan sommige andere afwerkingen zoals verf of bakstenen. Daarnaast kan de installatie niet zomaar door iedereen die een beetje handig is uitgevoerd worden. Dit vereist toch wel een zekere mate van ervaring en vaardigheid. 

Een ander nadeel is dat crepi enigszins gevoelig kan zijn voor scheuren en barsten. Dit kan echter in de meeste gevallen voorkomen worden door het alleen op de juiste manier te installeren en de ondergrond goed voor te bereiden

Woning met beige crepi

Hoe onderhoud je beige crepi?

Crepi gaat na verloop van tijd toch net iets minder fris uit zien. Een goede manier om dit voor op de korte termijn op te lossen is om je gevel schoon te maken met een hogedrukreiniger. Wil je het probleem meer bij de oorzaak aanpakken en het vuil zo veel mogelijk voorkomen? Dan kan je een extra bescherming laag er overheen doen die overigens onzichtbaar is. Zo’n laag is namelijk volledig waterafstotend en trekt zo dus ook een stuk minder vuil aan. 

Is beige crepi schadelijk voor je gevel? 

Beige crepi, en dat geldt voor alle kleuren crepi, zijn niet schadelijk voor je gevel. Wat wel schadelijk voor je gevel en voor crepi, is slecht onderhoud, vocht en Uv-stralingen

Beige crepi versus witte crepi

Er zitten natuurlijk ook verschillen tussen de kleuren van crepi en voor het onderhoud gelden er ook kleine verschillen tussen de lichtere en donkere kleuren.

Vooral op witte crepi is vuil relatief gezien snel zichtbaar. De methodes van reinigen zijn over het algemeen hetzelfde. Kleine verschillen zijn dat witte crepi net wat vaker gereinigd moet worden. Ook zal er goed gekeken worden naar het soort reinigingsmiddelen. Sommige middelen kunnen witte crepi namelijk een beetje geelachtig maken. Ook bij beige kan de kleur vervagen door bepaalde middelen en bij donkere kleuren (bv. zwarte crepi) is dit ook het geval.

Wist je dat witte crepi ook het meest vatbaar is voor mosgroei en algen? Dit komt omdat vuil en vocht op witte kleur sneller zichtbaar zijn. Witte crepi vereist dus zeker wat meer onderhoud. Als je niet van onderhoud houdt en niet een grote fan bent van witte crepi dan zijn donkere kleuren misschien een veiligere optie.

Ontvang gratis offertes

Welke kleuren crepi bestaan er nog?

Naast beige crepi zijn er ook andere kleuren crepi, zoals wit, roze, geel, blauw, groen, bruin, grijs en zwart. Het kan helpen om een aantal kleurstalen te bekijken en deze te vergelijken met andere elementen van de woning (bv. de ramen en deuren). 

witte crepi
Witte crepi zorgt voor een heldere en moderne uitstraling.
grijze crepi
Grijze crepi zorgt voor een meer traditionele en tijdloze uitstraling.
groene crepi
Groene crepi kan een natuurlijk gevoel uitstralen.

Welke kleur crepi zou je kiezen?

Het is belangrijk om een kleur te kiezen die past bij de stijl van de woning en ook rekening te houden met de lokale regelgeving. Uiteindelijk is de keuze afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

Welke kleur crepi bij witte ramen?

Als de woning beschikt over witte ramen, kun je verschillende kleuren crepi gebruiken voor je gevel. Hieronder zijn enkele suggesties.

  • Lichtgrijs: als je een neutrale en tijdloze uitstraling wilt creëren.
  • Donkergrijs: het contrast tussen beide kan zorgen voor een stijlvolle uitstraling.
  • Zandkleurig: het geeft de woning een warme en natuurlijke uitstraling.

Kan je over beige crepi schilderen?

Het is mogelijk om over beige crepi heen te schilderen. Dus als je later even van kleur wilt veranderen is dat zeker mogelijk

Meer weten over beige crepi? Stel je vragen aan gevelspecialisten en ontvang gratis meerdere offertes

Wil je toch nog wat meer advies op maat? Dan loont het zeker om advies te vragen aan een specialist of vakman. Via onderstaand formulier kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor beige crepi. Zo kan je alle opties op je gemak vergelijken met elkaar om er achter te komen wat voor jou de beste optie is.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie