Hoeveel kost grijze crepi?

De prijs van een gevelrenovatie in crepi grijs hangt af van vele factoren:

  • De uitvoering
  • De moeilijkheidsgraad van de werken
  • Het oppervlak van je gevel

Om je toch een beetje een indicatie te geven van de prijs zetten we hieronder in de tabel een aantal richtprijzen op een rijtje:

Crepi grijs Richtprijs inclusief plaatsing (excl. btw)
Exclusief gevelisolatie € 65 – 85 per m²
Inclusief gevelisolatie € 100 – 130 per m²
Weet je graag de exacte prijs voor jouw gevel? Vraag dan gratis offertes aan via ons offerteformulier bij verschillende gevelexperten in jouw buurt.
Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Kom snel en eenvoudig in contact met vakmannen in jouw regio
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

De verschillende uitvoeringen van grijze crepi

Je gevel renoveren in grijze crepi geeft je verschillende mogelijkheden qua uitvoering. Er bestaat namelijk niet zoiets als 1 type grijze crepi of sierpleister. Op deze manier vind je gegarandeerd een gevelbepleistering naar jouw wensen. We geven je hieronder een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

1. Verschillende tinten

Grijze tinten zijn echt ideaal voor een crepi gevel. Deze neutrale kleur kan je perfect combineren met verschillende andere kleuren. Je kan dus heel veel verschillende kanten op met een grijsgetinte crepi gevelbepleistering.

2. Structuur gevelpleister

Je kan veel verschillende structuren kiezen voor jouw gevelpleister. Een gladde of synthetische basis van kunsthars of hou je toch meer van een ruwere en grovere structuur? Het is allemaal mogelijk bij een crepi gevel.

3. Afwerking

De afwerking van jouw gevel in crepi grijs kan volledig volgens jouw wensen. Je kan bijvoorbeeld je pleister opschuren zodat je een egale en strakke uitstraling krijgt. Een gevelexpert kan ook een specifiek patroon in jouw gevel aanbrengen met bijvoorbeeld een truweel of rolborstel.

Crepi lichtgrijs

Is grijze crepi een goed idee? 

Wanneer is zo’n grijze crepi nu precies een goed idee? Er bestaan namelijk ook nog andere crepi kleuren die je kan gebruiken voor jouw gevel. Een persoonlijke voorkeur kan hierin een belangrijke rol spelen, maar ook de look die je wil geven aan jouw woning is hiervoor belangrijk.

We bespreken hieronder nog een aantal verschillende mogelijkheden: witte crepi en zwarte crepi.

Hoe lang gaat grijze crepi mee?

Grijze crepi gaat gemiddeld 10 tot 30 jaar mee. Natuurlijk hangt de levensduur af van de omgeving. Mosaanslag komt bijvoorbeeld meer voor in een groene omgeving, terwijl je meer last hebt van roetaanslag in de stad. Na verloop van tijd wordt de crepi vuil en grauw, maar de levensduur kun je verlengen door de gevel door experten te laten reinigen. 

Grijze crepi versus witte crepi 

Witte crepi is heel populair bij gevels uit crepi. Een witte gevel oogt heel strak, modern en fris. Je kan dit ook perfect combineren met andere kleuren.

Het nadeel van een witte, lichte kleur is natuurlijk dat dit sneller sporen en vervuiling geeft op jouw gevel. Zeker als je dit vergelijkt met een grijze crepi gevel. Deze vervuiling van jouw gevel kan je wel vermijden met een hydrofuge.

Grijze crepi versus zwarte crepi

Je kan ook voor een zwarte crepi kiezen. Deze donkere tint maakt dat jouw woning zal opvallen tussen de andere woningen. Zo’n zwarte crepi geeft een stoere en gewaagde look. Je kan dit combineren met hout of steenstrips zodat je contrasten krijgt.

Het grote voordeel van zwarte crepi is dat je er weinig of geen vervuiling op ziet. Bij elk voordeel hoort ook een nadeel. In het geval van zwarte crepi is dit dat je bij deze donkere kleur niet gevelisolatie kan laten plaatsen.

Op zoek naar een specialist?Vind gevelwerkers in jouw regio

Alle voordelen op een rij

Waarom zou je nu kiezen voor een grijze crepi? Er zijn veel factoren die een rol spelen bij de keuze van de perfecte tint voor jouw gevelpleister. Grijs is een enorm veelzijdige kleur met talloze voordelen. We sommen ze hieronder even voor jou op:

  • Veel uitvoeringen: er zijn enorm veel tinten grijs. Hierdoor kan je de grijstint perfect afstemmen op jouw smaak en woning zelf. Ook bij de afwerking en structuur van je gevel heb je veel mogelijkheden indien je voor crepi grijs kiest.
  • Veelzijdige tint: lichtgrijs is sober en neutraal, terwijl donkergrijs een dynamisch effect creëert. Je kan grijze crepi combineren met houten gevelbekleding of steenstrips.
  • Goed bestand tegen vervuiling: een grijze gevel oogt minder vuil in vergelijking met witte crepi. Je moet deze crepi minder vaak en snel laten reinigen dan bij lichtere tinten. Je gevel laat je best impregneren met een vochtwerend middel (hydrofuge).
  • Waterafstotend en dampopen: een crepi gevel is waterafstotend en dus beschermd tegen vocht. Deze gevelpleister is ook dampopen. Vocht kan hierdoor ontsnappen uit je gevel, waardoor de vochtproblemen dus vermeden worden.
  • Combineer met isolatie: grijstinten kan je combineren met gevelisolatie. Enkel donkere grijstinten zoals antraciet is niet aangeraden met isolatie. De reden hiervoor is dat donkere tinten warmte aantrekken, waardoor de platen kunnen uitzetten en zo de crepi kunnen doen scheuren.

Wil je weten of een grijze crepi gevel wel echt iets voor jou is? Vraag dan offertes aan bij gevelexperten in jouw buurt via ons offerteformulier.

Ontvang gratis offertes

Op zoek naar inspiratie? 3 voorbeelden van grijze crepi gevels

We geven je hieronder een aantal foto’s ter inspiratie voor jouw perfecte gevel.

Grijze crepi met donkere kozijnen

Een lichte tint crepi kun je ook combineren met donkere kozijnen voor een strakke, moderne look.

gevelbekleding grijs

Grijze crepi met steenstrip

In deze woning wordt crepi gecombineerd met een steenstrip. Dat zorgt voor een robuust uiterlijk.

crepi gevelbekleding

Contrast tussen lichte en antraciet grijze crepi

Met verschillende kleuren crepi kun je ook een contrast vormen tussen verschillende delen van het huis. Je kunt bijvoorbeeld witte crepi aanbrengen op het huis en grijze crepi op de garage.

gevelbekleding crepi donkergrijs

Op zoek naar professionele advies? Stel je vragen aan gevelexperten en ontvang offertes

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes over het renoveren van je gevel in grijs crepi aan specialisten in jouw buurt. Zo kan je je beter informeren en makkelijk prijzen en kleuren vergelijken. Vind zo de beste optie voor jouw situatie.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Veelgestelde vragen

+

Welke kleuren crepi bestaan er?

+
Crepi is beschikbaar in verschillende kleuren. 

Hoeveel soorten crepi zijn er?

+
De twee meest voorkomende crepi soorten zijn minerale sierpleister en kunstharspleister. 

Minerale crepi is een natuurlijk product, gemaakt van een mengsel van zand, kalk en cement. Doordat het waterafstotend en dampopen is, voert het water en vocht snel af. Zo blijft het niet in je gevel zitten. Minerale crepi kan dik worden aangebracht, waardoor het perfect oneffenheden kan wegwerken. Omdat het niet elastisch is, zoals kunstharscrepi, is minerale crepi gevoeliger voor vuil, mos en scheuren. Daarom kun je minerale sierpleister niet op gevelisolatie aanbrengen.

Kunstharspleister is gemaakt van kunsthars. Net als minerale crepi is ook kunstharspleister uitstekend bestand tegen water en vocht. Maar ook is kunstharspleister zeer elastisch.  Daardoor is het bestand tegen scheuren en mossen. Kunstharspleister kun je op bijna elke ondergrond aanbrengen, ook op gevelisolatie. Door de elasticiteit geeft het namelijk mee als het isolatiemateriaal uitzet in warm weer.

Mag grijze crepi op de voorgevel?

+
Je mag in principe de voorgevel van je woning schilderen met crepi, inclusief grijze crepi. Hou wel rekening met de lokale regelgeving en eventuele vereisten van de gemeente of stad waar je woont.

Waar kan je crepi kopen?

+
Er zijn verschillende plaatsen waar je crepi kunt kopen in België (bv. bouwmarkten, gespecialiseerde bouwmaterialenhandel en online). Het kiezen van de juiste crepi kan een uitdaging zijn. Een ervaren vakman kan je helpen kiezen van de juiste crepi voor jouw specifieke woning en omgeving. 

Let op: Als je overweegt om crepi te gebruiken op je voorgevel, is het belangrijk om je te verdiepen in de voorschriften en regels van je gemeente. Veel gemeentes hebben regels met betrekking tot de kleuren die je voor je voorgevel mag gebruiken.
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie