Totaalprijs van crepi in 2023

Wat betreft de prijs van crepi als gevelbekleding, weet dat er niet zoiets bestaat als een standaardprijs. Over het algemeen geldt de regel: hoe groter de oppervlakte van je gevel, hoe lager de kosten van crepi per vierkante meter. Gemiddeld schommelt de prijs van crepi tussen 40 en 80 euro per vierkante meter.

totaalprijs van crepi

Welke factoren bepalen mee de kostprijs? 

De totale kosten van het project hangen af van verschillende factoren, zoals: de grootte van het te bedekken oppervlak, de dikte van het pleisterwerk, het type crepi dat je kiest, de afwerkingsopties en de moeilijkheidsgraad van de installatie.

Omdat al die variabelen een rol spelen, is het moeilijk om een vaste prijs te geven voor het plaatsen van crepi.

Om je te helpen begrijpen hoe elk van deze factoren de totale kostprijs van een crepi buitenmuur kan beïnvloeden, bespreken we elk factor hieronder meer in detail.

1. Isolatie

Isolatie is belangrijk bij het bepalen van de totale kosten van een crepi gevel. Crepi kan worden aangebracht op een geïsoleerde gevel of op een niet-geïsoleerde gevel. Het isoleren van de buitenmuur is sowieso een slimme investering. Omdat het de energie-efficiëntie van je woning verhoogt en de stookkosten verlaagt.

De kosten voor crepi met isolatie variëren naargelang het type isolatiemateriaal en de gehanteerde dikte. Het meest gebruikte isolatiemateriaal is 15 cm EPS. De kosten voor EPC liggen gemiddeld rond 100 tot 140 euro per vierkante meter, inclusief BTW en plaatsing.

2. Soort crepi

Er zijn verschillende soorten crepi beschikbaar, waaronder minerale crepi en synthetische crepi. Elke soort crepi heeft zijn eigen kenmerken en prijsklasse.

Minerale crepi

Minerale crepi is de goedkoopste optie. Je betaalt er ongeveer 55 euro per vierkante meter voor. Dit soort crepi is gemaakt van natuurlijke materialen als zand, kalk en cement. Minerale crepi wordt in 1 laag aangebracht, waardoor je een ruwere gevelbekleding krijgt.

De manier waarop minerale crepi wordt aangebracht is ook van belang. Als de minerale of krabpleister manueel wordt aangebracht stijgt de prijs per vierkante meter naar gemiddeld 80 euro.

Synthetische crepi

Synthetische Crepi is iets duurder aangezien het laag per laag wordt aangebracht op de muur. De prijs van synthetische crepi bevindt zich rond de 65 euro per vierkante meter. Dit type crepi is gemaakt uit verschillende kunststoffen. 

3. Gevelafwerking

Crepi is beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, zoals gladde afwerking, korrelige afwerking of in reliëf. De afwerkingsopties hebben een invloed op de prijs van crepi gevel. Zeker omdat sommige afwerkingen arbeidsintensiever zijn dan andere. 

Ook de dikte van je crepi gevel vraagt soms om aanpassingen van de dakranden, vensterbanken en waterafvoer. Wat opnieuw extra kosten met zich meebrengt.

4. Moeilijkheidsgraad

De moeilijkheidsgraad van de installatie is een belangrijke factor bij het bepalen van de totale kostprijs van crepi. Een vlakke en rechte buitenmuur is eenvoudiger te bekleden dan een buitenmuur met veel hoeken en bochten. Hoe complexer de vorm van de buitenmuur, hoe hoger de installatiekosten kunnen liggen.

Hieronder vatten we de gemiddelde prijzen per soort crepi samen in een tabel:

Soort crepi Gemiddelde prijs per vierkante meter (inclusief plaatsing)
Minerale crepi € 40 – 80
Synthetische crepi € 40 – 80
Krabpleister (minerale crepi) € 80
Crepi met isolatie € 100 – 140
Op zoek naar een specialist?Vraag hier offertes aan!

Subsidie of premie aanvragen

Als je van plan bent om je gevel te isoleren en af te werken met crepi, is het de moeite waard om te kijken welke financiële voordelen er beschikbaar zijn. Er zijn namelijk verschillende premies en subsidies waar je mogelijk aanspraak op kunt maken. Hieronder hebben we de belangrijkste premies voor crepi in 2023 voor je op een rijtje gezet.

Een nieuwe premie van de Vlaamse overheid is de Mijn VerbouwPremie. Deze premie is ideaal voor renovatiewerken, waaronder het isoleren en afwerken van de buitenmuur met crepi. Het bedrag van de premie hangt af van je inkomen en het soort gebouw waar het om gaat. Om in aanmerking te komen moet je minstens 2.500 euro (exclusief btw) investeren in één of meer categorieën van werken. Je kunt de premie online aanvragen tot uiterlijk 2 jaar na de datum van de laatste factuur.

Een andere premie die je kunt krijgen is de Totaalrenovatiebonus. Als je binnen een periode van vijf jaar minstens drie energiebesparende maatregelen uitvoert kan je van deze premie genieten. Voor een woning varieert de bonus tussen 1250 en 4750 euro, terwijl voor een appartement de bonus de helft van dat bedrag is. Let op, je moet wel eerst een premie aanvragen bij Fluvius voor elke maatregel die je uitvoert.

Daarnaast is er ook de EPC labelpremie, die je kunt ontvangen als je de energieprestatie van je woning verbetert en een beter EPC-label behaalt. Het isoleren van de buitenmuur kan hieraan bijdragen. Het bedrag van de premie hangt af van het behaalde EPC-label en het type woning. Voor deze premie moet je wel eerst een EPC laten opmaken door een erkend energiedeskundige.

Tot slot is er ook een premie van Fluvius die je kunt krijgen als je de buitenmuur isoleert met een minimale dikte en een minimale isolatiewaarde. Het bedrag van deze premie is 15 euro per vierkante meter voor zowel de isolatie als de afwerking met crepi. Het is wel belangrijk om binnen 12 maanden na de factuurdatum je aanvraag in te dienen bij Fluvius.

Deze premies kunnen in de meeste gevallen gecombineerd worden. Als je woning ouder is dan 10 jaar en je werkt met een geregistreerd aannemer geniet je ook van het verlaagde BTW-tarief van 6%.

Vakman plaatst gevel in crepi

Wat zijn de gemiddelde onderhoudskosten van crepi? 

Het onderhoud van crepi is vrij eenvoudig. Het is belangrijk om je crepi gevel af en toe te reinigen om vuil en aanslag te verwijderen. Dit kan gemakkelijk met een hogedrukreiniger of een zachte borstel en water.

Daarnaast is het belangrijk om scheuren en barsten in crepi zo snel mogelijk te repareren om verdere schade te voorkomen. Je laat dit het best uitvoeren door een vakman die beschikt over de nodige kennis en ervaring met het repareren van crepi.

Een grondeerlaag is ook een belangrijk onderdeel van de installatie van crepi. Deze laag zorgt voor een goede hechting van crepi op de ondergrond en vermindert de kans op scheuren en barsten. Het is daarom belangrijk om deze laag zorgvuldig aan te brengen en te laten drogen voordat crepi wordt aangebracht.

Een vakman adviseert je over de beste grondeerlaag voor jouw woning en garandeert je een correcte uitvoering.

Hogedrukreiniger reinigt gevel van een huis in crepi

Prijs crepi: doe-het-zelver of vakman inschakelen? 

Wanneer je van plan bent om crepi aan te brengen aan de buitenkant van je woning, is het belangrijk om na te denken of je het zelf wilt doen of liever een vakman wilt inhuren.

Crepi aanbrengen is een vuil en lastig werk dat veel tijd en moeite kan vergen. Bovendien vereist het aanbrengen van crepi kennis en ervaring van de juiste technieken en materialen.

Een vakman kan je helpen bij het bepalen van het juiste type crepi en verleent advies op maat over de toepassing en de afwerking van crepi. Bovendien zorgt een vakman voor een correcte uitvoering van het werk. Wat de duurzaamheid en de kwaliteit van de afwerking ten goede komt.

Hoewel het inschakelen van een vakman in eerste instantie duurder lijkt dan het zelf aanbrengen van crepi gevel, kan het op lange termijn goedkoper uitvallen. Dit komt omdat een vakman beschikt over de juiste kennis, ervaring en apparatuur om de klus snel en efficiënt te klaren. Hierdoor worden er minder fouten gemaakt en is er minder verspilling van materiaal.

Hoelang duurt het om crepi te plaatsen?

Gemiddeld kan een vakman crepi in ongeveer twee tot drie weken aanbrengen op een huis van standaardgrootte. Grotere of meer ingewikkelde oppervlakken kunnen echter meer tijd vergen.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Tips om te besparen op gevelrenovatie crepi

Als je crepi aan de buitenkant van je huis wilt laten installeren zijn er een paar manieren om geld te besparen en de kosten laag te houden.

Ten eerste kun je overwegen welke soort crepi je wilt gebruiken. De prijs kan variëren op basis van de dikte van de afwerklaag en de applicatiemethode.

Ten tweede moet je rekening houden met de omvang en complexiteit van het werk. Een groter oppervlak kan per vierkante meter goedkoper zijn, maar hoeken en moeilijk bereikbare plaatsen kunnen het gehele project duurder maken.

Verder is het slim om een vakman uit de buurt te kiezen om reiskosten te vermijden. Communicatie met de vakman en duidelijkheid over je budget en verwachtingen kan ook helpen om de kosten laag te houden en de beste keuze te maken. Zo kun je geld besparen op crepi gevel en toch je gewenste resultaat verkrijgen. 

crepi binnenmuur

Heb je interesse in crepi? Raadpleeg erkende gevelspecialisten in jouw regio

Zoals we hierboven al besproken hebben, is de kennis van een vakman noodzakelijk voor het correct aanbrengen en onderhouden van crepi.

Vul onderstaand formulier in. Je ontvangt gratis en volledig vrijblijvende offertes en advies van specialisten. Als je geïnteresseerd bent in het plaatsen van crepi op de buitenkant van je huis, is het raadzaam om een erkend gevelspecialisten in jouw regio te raadplegen.

Bij zo’n specialist kun je terecht voor advies op maat over de verschillende soorten crepi en hun prijs maar ook voor het aanbrengen van een grondeerlaag en het herstellen van scheuren en barsten.

Kortom, het loont zeker de moeite om advies op maat aan te vragen bij verschillende gevelspecialisten voordat je besluit om crepi te laten plaatsen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Veelgestelde vragen

Kan crepi geplaatst worden op alle soorten gebouwen?

+
Crepi kan op de meeste soorten gebouwen worden gebruikt, waaronder huizen, appartementen, commerciële gebouwen en openbare gebouwen.

Hoe lang gaat een gevel met crepi mee?

+
De levensduur van crepi hangt af van factoren zoals de kwaliteit van de gebruikte materialen, het installatieproces en het onderhoud. Over het algemeen kan crepi met de juiste zorg 20 tot 50 jaar meegaan.

Is crepi gevelbekleding brandwerend?

+
De meeste soorten crepi zijn tot op zekere hoogte brandwerend, waarbij sommige soorten een betere bescherming bieden dan andere.

Welke kleuren en afwerkingen zijn er voor crepi?

+
Crepi is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en afwerkingen, waaronder glad, met structuur en met een patroon.

Kan je crepi gevelbekleding opnieuw schilderen?

+
Crepi gevelbekleding kan opnieuw worden geschilderd, maar dit komt met een aantal kosten.

Is crepi buitenmuur bestand tegen vocht?

+
De meeste crepi systemen hebben een waterafstotende afwerking en zijn bestand tegen regen en vochtige weersomstandigheden. Het is aan te raden om de gevel te laten behandelen met een waterafstotende coating om de duurzaamheid te verhogen.
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie