Crepi gevel herstellen of vernieuwen, waarvoor kiezen?

Heb je schade aan je crepi gevel? Dan wacht je best niet te lang met de beschadigingen in de crepi gevel grondig te bekijken. Dit wordt best zo spoedig mogelijk aangepakt om verdere schadeontwikkeling en een onderliggend vochtprobleem te voorkomen.

De grootte van de schade bepaalt alvast de stappen die je verder zal moeten ondernemen. Sowieso is een goed onderhoud in de eerste plaats van belang om beschadiging en andere te problemen voorkomen.

Crepi herstellen als …

Heb je niet meer dan enkele kleine scheuren of barsten in de crepi? Dan volstaat het de kleine beschadigingen te herstellen. Doe dit echter zo snel mogelijk. Want als crepi beschadigd is kan optrekkend vocht makkelijk binnensijpelen. Ook om loszittende stukken crepi en een slechte isolatie in de gevel te vermijden is een snelle aanpak cruciaal.

Crepi vervangen als …

Je crepi gevel herstellen lijkt vaak de meest efficiënte optie, maar op lange termijn is dat zeker niet altijd de beste keuze. Als je grote scheuren en barsten ziet die groter en talrijker zijn, dan is de crepi de fase van reparatie al voorbij en moet de gevel volledig vervangen worden.

Enkel herstellen zal zware schade niet kunnen vervangen op lange termijn. Ook als er stukken crepi loshangen, het pleisterwerk gedateerd is of bij het plaatsen van gevelisolatie moet de complete crepi vervangen worden.

Op zoek naar een specialist?
Kies voor de expertise en ervaring van een vakman en vergelijk gratis offertes

Kies je voor crepi herstellen? Zo ga je aan de slag

Is de schade in je crepi gevel beperkt en heb je voor herstellen gekozen? Volg dan onderstaande stappen voor een optimaal resultaat.

Stap 1: Scheuren en barsten laten opvullen

Om te beginnen zal jij of de vakman de ondergrond reinigen door ze stof- en vetvrij te maken. Vervolgens vul je de barsten en scheuren op met een buitenvuller voor crepi. Een waterbestendig mengsel wordt met een plamuurmes aangebracht in de barsten.

Stap 2: Crepi schilderen

Aangezien de aangebrachte vullingen na de crepiherstelling meestal nog te zien zijn, wordt de gevel overschilderd met een speciale coating voor een verzorgd en proper eindresultaat.

Jij of de vakman brengt een vochtwerende verf aan op het de nieuwe pleisterlaag. Doorgaans wordt er silicaat- of acryllaatverf gebruikt. Eerst breng je een grondlaag aan en vervolgens nog een nieuwe laag of twee om af te werken.

Deze behandeling behoedt de nieuwe crepi gevel tegen extreme weersomstandigheden.

Crepi herstellen

Crepi reinigen

Soms is het zelfs niet nodig om jouw crepi gevel te laten herstellen, maar is crepi reinigen al voldoende. Ten eerste laat je jouw gevel best schoonmaken als er verkleuring optreedt door zonlicht of mosvorming. Ook indien de crepi gevel mild vervuild is door algen, schimmels, mossen of roet is reinigen een verstandige behandeling.

Als je gevel hardnekkige vervuiling bevat of als het vuil van grotere omvang is, laat je de gevel beter door een professional herstellen of vervangen.

Op zoek naar een specialist?
Vind vakmannen actief in jouw buurt voor advies op maat

Vochtproblemen oplossen

Bij schade aan de crepi gevel is het belangrijk eerst naar de onderliggende oorzaak te zoeken. Indien er bijvoorbeeld een vochtprobleem is, moet je uiteraard eerst dat oplossen voordat het pleisterwerk behandeld wordt. Zeker bij doorslaand vocht grijp je best meteen in. Een oplossing kan bijvoorbeeld zijn om een waterkerende laag te laten aanbrengen.

Crepi hydrofoberen

Als je een manier zoekt om crepi te onderhouden kan je na het herstellen of vervangen je gevel ter afwerking ook nog hydrofoberen.

Bij deze behandeling wordt een waterwerende laag of transparante coating aangebracht die als beschermlaag fungeert. Het verzekert een langdurige optimale staat van je crepi gevel en kan eventuele vochtproblemen voorkomen.

Schade gevel: wat kost het herstellen van crepi?

De prijs voor het herstellen van crepi wordt grotendeels bepaald door de soort crepi, de oppervlakte van de gevel en de moeilijkheidsgraad van de werken. Als de schade vrij beperkt is kan je natuurlijk vlotter werken.

Ook de gewenste methode heeft een invloed op de prijs. Hier een overzicht van alle mogelijkheden, zoals crepi schilderen bijvoorbeeld, met bijhorende prijzen.

Crepi… Gemiddelde prijs per m²
Schilderen € 20 – 40
Innoveren zonder gevelisolatie € 40 – 80
Innoveren met gevelisolatie € 100 – 140

Zelf doen of een vakman inschakelen? Ontvang gratis offertes van gevelwerkers in jouw buurt!

Waarom best beroep doen op een vakman?

Twijfel je om de scheuren of barsten in je gevel zelf met een buitenvuller aan te pakken? Het is sowieso sterk aan te raden om op voorhand een gespecialiseerde vakman te raadplegen voor het herstellen van de crepi. Die kan op een zorgvuldige manier het probleem vaststellen en een behandeling op maat voor jouw situatie voorstellen.

Bekijk hieronder de voordelen van het inschakelen van een vakman.

  • Ten eerste kan je rekenen op een grondige inspectie en betrouwbaar advies voor een behandeling aangepast aan jouw gevelbedekking. Een professional heeft de nodige expertise voor jouw probleem.
  • Daarnaast ben je zeker dat er met kwalitatief materiaal gewerkt wordt. Een vakman gebruikt professionele buitenvullers, crepi en minerale pleisters die een langere goede staat van je gevel verzekeren.
  • Als je woning ouder is dan 10 jaar heb je zowel voor de materiaal- als arbeidskosten recht op een verlaagd btw tarief van 6 % in plaats van 21 %.
  • Tot slot kan je rekenen op een efficiënte en nauwkeurige afwerking van een vakkundige. Als alles op een professionele manier hersteld wordt, geniet je van een kwalitatief resultaat en kan je makkelijker je crepi gevel met een kleine inspanning zelf onderhouden.

Vergelijk gratis offertes op maat

Wil je een vakman inschakelen voor een juiste diagnose van jouw gevelprobleem? Vraag via onderstaand formulier gratis naar vrijblijvende offertes om je crepi gevel te herstellen.

Op die manier kan je vrijblijvend prijsvoorstellen van gevelwerkers en hun mogelijke oplossingen vergelijken. Bovendien krijg je zo een helderder overzicht van het gamma aan mogelijkheden en de oorzaak van het probleem.

Zoek via ons offerteformulier een gevelwerker in jouw buurt voor een correcte uitvoering van de werken en vind de beste aanpak voor jouw crepi gevel.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Veelgestelde vragen

Welke problemen kun je ondervinden met crepi? 

+
Crepi is een veelgebruikte techniek voor het afwerken van gevels en muren. Hoewel deze techniek sterk en stijlvol is, kan crepi onderhevig zijn aan verschillende problemen, zoals scheuren, loslaten, verkleuring en vervorming. Om deze problemen te verhelpen, is het belangrijk om een ervaren vakman in te schakelen. 

Is het moeilijk om een crepi muur te herstellen?

+
Het herstellen van een crepi muur is niet moeilijk, maar er zijn wel een paar stappen die je zal volgen. Voordat je begint is het belangrijk dat je eerst de schade inspecteert en alle benodigde materialen verzamelt. Het is belangrijk om barsten en scheuren in de gevelpleister zo snel mogelijk te herstellen 

Heb je een vergunning nodig om crepi te gebruiken?

+
Hoewel het in sommige gevallen niet nodig is, is het in andere gevallen verplicht om een vergunning aan te vragen bij je plaatselijke gemeente. Je hebt geen vergunning nodig voor het bekleden en bepleisteren van je zij- en achtergevel, zolang er geen stabiliteitswerken nodig zijn. 
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie