Wat is de prijs van zwarte crepi per vierkante meter?

De prijs van crepi kan verschillen afhankelijke van je situatie en de staat van je huidige gevel. Over het algemeen kun je voor zwarte crepi rekenen op een prijs tussen de 40 en 100 euro per vierkante meter.

Vergelijk offertes online voor gratis

Voordelen en nadelen van zwarte crepi

Hieronder vind je een overzicht van de voordelen en nadelen van zwarte crepi.

Voordelen

  • Zwarte crepi is waterbestendig en dampopen zo ben je goed beschermd tegen waterschade.
  • Zwarte crepi kun je aanbrengen op verschillende soorten ondergrond.
  • Door de donkere kleur is zwarte crepi vuilbestendig. Zo vallen strepen en vegen na een regenbui minder op en is ook roet van voorbijrijdende auto’s minder zichtbaar. Daardoor is zwarte crepi een uitstekende keuze in stedelijke gebieden.
  • Ook met zwarte crepi heb je een brede keuze aan kleuren en afwerkingen.
  • Crepi zorgt voor een strakke look, maar is geschikt voor zowel een moderne als voor een landelijke woning.
  • Je kunt het combineren met verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld steenstrips of hout

Nadelen

  • De donkere kleur van zwarte crepi absorbeert warmte, waardoor je het niet kunt combineren met buitengevelisolatie.
  • Snelle temperatuurwisselingen zoals een regenstorm na een warme, zonnige dag kunnen het crepi beschadigen.
  • De donkere kleuren sierpleister worden sneller vaal in fel zonlicht.

Gevelrenovatie crepi zwart

Garantie

Mocht je gevel toch onverwacht scheuren, dan geven de meeste gevelzetters een garantie van 10 jaar, als de schade niet extern is. Binnen de garantietermijn zal je je gevel dus vaak gratis kunnen laten herstellen. Bij vragen over de garantie en over de oorzaak van de schade kan je het best contact opnemen met je aannemer. 

Herstellen

Donkere kleuren kan door fel zonlicht vervagen. Als het sierpleister zijn uitstraling heeft verloren, kun je het herstellen. Bij vochtproblemen zul je die eerst moeten aanpakken. Dat kan bijvoorbeeld door een waterkerende laag onderaan de muren aan te brengen. Als er geen beschadiging is en reinigen geen zin meer heeft, kun je de gevel opnieuw schilderen. Bij grote scheuren in het sierpleister kan kalei een oplossing zijn. Het is een uitstekend materiaal om oneffenheden mee weg te werken en het beschermt tegen vocht. Kleinere scheurtjes kun je opvullen met buitenvuller. Maar, anders dan met kalei, blijven de scheurtjes nog wel zichtbaar.

Op zoek naar een specialist?Vraag hier offertes aan!

Kan je zwarte crepi combineren met isolatie?

Crepi vind je in verschillende kleuren, er is dus altijd wel iets in jouw stijl. Donkere kleuren combineer je beter niet met buitengevelisolatie. Omdat een donkere kleur, zoals zwart, veel warmte absorbeert, zet het isolatiemateriaal door de warmte uit. Dat kan de crepi doen scheuren.

Zwarte crepi reinigen en schoonmaken

Zwarte crepi is zeer vuilbestendig. Roet, stof en vuile strepen na een regenbui zijn minder goed zichtbaar op een zwarte ondergrond. Mocht je de gevel toch willen reinigen, moet je voorzichtig te werk gaan om niets te beschadigen. Het is beter om een expert in te schakelen. De reiniging hangt af van het type crepi op je voorgevel.

Als je bijvoorbeeld natuurlijke crepi op de gevel hebt, mag je geen hogedrukspuit gebruiken om de gevel te reinigen, dat beschadigt de crepilaag. Je kunt wel je gevel een keer per jaar schoonspuiten met een tuinslang. Bij crepi op basis van kunsthars kun je wel een hogedrukspuit gebruiken, maar we raden aan een lage druk te gebruiken. Reinig de gevel niet met azijn of zoutzuur. Crepi is een pleister op basis van kalk, dat reageert niet goed op zouten en zuren.

Gaat het vuil er niet met water af? Schakel dan een expert in om je gevel te reinigen. De prijs voor professionele reiniging ligt tussen de 6 en 12 euro per vierkante meter.

Donkere crepi combineren met andere gevelbekleding

Als je kiest voor zwarte crepi, kun je de hele gevel met zwart sierpleister bekleden. Ben je op zoek naar nog meer karakter en variëteit, dan kun je een crepi gevel ook combineren met andere gevelbekleding, zoals steenstrips, gevelpanelen, houten gevelbekleding of metalen gevelbekleding. Je kunt ook verschillende kleuren crepi combineren en zo een contrast creëren tussen verschillende delen van de woning. Ook kun je spelen met contrast tussen de kleur van de gevel en de kleur van je kozijnen.

zwarte sierpleister bekleden met andere gevelbekleding

Wat zijn alternatieven?

Als zwarte crepi toch niet de oplossing voor jou is, zijn er ook andere opties voor donkere gevelbekleding. Zo kun je ook kiezen voor cementpleister of spuitkurkSpuitkurk heeft van zichzelf isolerende eigenschappen. De prijs voor spuitkurk ligt tussen de 60 en 80 euro per vierkante meter. Als je kiest voor cementpleister, wordt de gevel afgewerkt met een dunne laag zandcement. De prijs voor cementpleister ligt tussen de 30 en 40 euro per vierkante meter.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Welke kleur, structuur en afwerking kiezen?

Ook zwarte sierpleister is in verschillende tinten beschikbaar. Maar niet alleen de kleur kun je naar wens aanpassen. Als je graag een strakkere of juist meer robuuste uitstraling voor je gevel wenst, kan de afwerking een groot verschil maken.

Structuur

De structuur van de crepi verschilt naarmate de korreldikte van het sierpleister. Een dikkere korrel zorgt voor een robuuster resultaat, terwijl een dunnere korrel een egaler uiterlijk geeft.

Afwerking

je kun de crepi ook laten opschuren voor een egale en strakke look. Verkies je een robuuster uiterlijk? Dan kun je ook een patroon in het pleister aanbrengen met bijvoorbeeld een truweel.

Voorbeelden van zwarte crepi

Gevel in zwarte crepi

zwarte crepi
Zwarte crepi gevelbekleding.

Zwarte gevel met steenstrips/ hout

zwarte crepi combineren met hout
Donker gekleurde crepi combineren met hout.

Verschillende kleuren crepi

gevelbekleding crepi donkergrijs
De hoofdwoning is met witte crepi bedekt en de garage met antraciet sierpleister.

Ben je op zoek naar donkere crepi? Raadpleeg gevelspecialisten in jouw regio

Wil je op jouw gevel graag zwarte crepi plaatsen? Het is goed om daarover een vakman te raadplegen. Via onderstaand formulier kun je volledig gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij brengen je in contact met vakmannen die je kunnen helpen bij het verwezenlijken van jouw droomgevel. Zo kun je makkelijk prijzen en specialisten vergelijken en vind je de beste oplossing voor jouw situatie. 

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Veelgestelde vragen

Welke kleuren crepi bestaan er nog? 

+
Er bestaan in totaal meer dan 500 verschillende crepi kleuren. De meest gekozen crepi kleuren zijn wit, zwart, oranje, rood, grijs, geel, groen, enzovoort. Welke kleur kiezen voor je gevel? Dat hangt af van je woning en persoonlijke voorkeuren. Om jouw gevel af te werken met een crepi kleur doe je best beroep op een gevelspecialist.

Is crepi over het algemeen duur? 

+
Crepi is een relatief betaalbare keuze in vergelijking met andere soorten gevelafwerking (bv. steen of baksteen). De kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren (bv. de grootte van het oppervlakte en de arbeidskosten van de specialist).

Hoe lang gaat zwarte crepi mee? 

+
Zwarte crepi gaat meestal 10 tot 20 jaar mee. Donkere crepi zijn over het algemeen minder duurzaam dan lichtere kleuren (bv. wit of geel), omdat donkere crepi meer warmte absorberen. 
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie