Waarom kiezen voor crepi gevel met betonlook?

Wil je je gevel isoleren, maar wens je toch een moderne, strakke uitstraling? Kies dan voor crepi met betonlook. Een sierpleister met betonlook is gemaakt van elastisch kunstharspleister, een mengsel van onder andere kalk en kunsthars. Betonlook crepi is zeer krasbestendig en elastisch, waardoor je het uitstekend aanbrengt over buitengevelisolatie. Die isolatie kan namelijk uitzetten in warmer weer, maar kunstharscrepi is elastisch en beweegt mee. Zo is je gevel goed bestand tegen scheuren en blijft die dus langer mooi. Daarnaast is crepi met betonlook ook zeer krasbestendig

Crepi met betonlook is geschikt voor nieuwbouwwoningen, maar ook voor de renovatie van een oudere woning. Daarnaast kan je betonlook crepi op verschillende ondergronden aanbrengen. Zelfs als je kiest voor een crepi met betonlook, heb je nog keuze in structuur en afwerking.

betongevel-resize-min-1024x538.png

Voordelen

Er zijn vele voordelen van crepi gevelbekleding, hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

  • Betonlook crepi is verkrijgbaar in verschillende tinten, structuren en afwerkingen. Zo kun je je gevel volledig naar wens ontwerpen. Betonlook crepi zorgt voor een stoere en strakke uitstraling.
  • Betonlook crepi kan je op verschillende soorten ondergrond aanbrengen: hout, baksteen, maar ook op buitengevelisolatie. Zo is je woning geïsoleerd, maar verlies je binnen geen ruimte.
  • Je loopt weinig risico dat het sierpleister scheurt. Betonlook crepi is namelijk gemaakt van kunstharspleister, waardoor het elastisch is en meebeweegt als het isolatiemateriaal uitzet in warm weer. 
  • Net als andere type crepi, is crepi met betonlook waterafstotend en dampopen. Dat betekent dat je goed beschermd bent tegen waterschade. Water dringt namelijk niet makkelijk door de crepi heen, en als er vocht in zit, verdampt dit gemakkelijk. 
  • Sierpleister met betonlook is beter bestand tegen vuil en mosvorming en zal dus langer proper blijven dan bijvoorbeeld minerale crepi.
  • De grijze kleur van crepi met betonlook is ook beter bestand tegen vuil dan witte crepi. 
Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Stappenplan plaatsing betonlook sierpleister

Crepi plaatsen laat je het best over aan een expert, het vergt namelijk de nodige vaardigheden en vakkennis. Een vakkundige gevelzetter zal als volgt te werk gaan:

1. Voorbereiding

Om een crepigevel te plaatsen, zal de gevelwerker de steiger, afvalcontainer en het gereedschap klaarzetten. Ook zal die de omgeving afdekken (tuin, terras, etc.) om de crepi zo proper mogelijk te plaatsen. 

2. Hoekprofielen en wapeningsnet aanbrengen

Om de gevelhoeken te verstevigen, plaatst de expert hoekprofielen. Die hoekprofielen geleiden het pleistermateriaal. Ook brengt hij een wapeningsnet op de oude gevelbekleding of op de isolatieplaten. Dat zorgt voor een egale, strakke uitstraling van de betonlook crepi.

3. Betonlook pleister aanbrengen

De expert brengt het sierpleister aan in drie lagen. De eerste laag is een basislaag, die eventueel wordt verstevigd met een wapeningsnet. Daarna volgt een hechtingslaag in dezelfde kleur als het betoncrepi. De laatste laag is de crepilaag zelf. De gevelwerker kan die met de hand, of met een spuitmachine aanbrengen.

4. Afwerken

De gevelwerker werkt de crepi af naar jouw wensen. Zo kun je ervoor kiezen het sierpleister op te schuren, of een patroon of truweel in de crepi te laten plaatsen. Ook kun je een gladpleister of verflaag laten aanbrengen.

vakman-resize-min-1024x538.png

Wat kost crepi met betonlook per vierkante meter?

Het totale kostenplaatje van een betonlook gevel hangt af van verschillende factoren, zoals de structuur en afwerking en de oppervlakte van je gevel.  Voor een gevel met buitenmuurisolatie is de prijs ongeveer €100 tot €200 per vierkante meter. Voor een gevel zonder isolatie kun je rekenen op ongeveer €50 tot €90 per vierkante meter.

Ontvang gratis offertes

Wat zijn mogelijke uitvoeringen? 

Sierpleister met betonlook is in verschillende uitvoeringen beschikbaar, zo pas je ook betonlook crepi aan aan je eigen voorkeur.

Structuur

De structuur van betonlook crepi kun je zelf kiezen. Zo kun je kiezen voor verschillende korrelgrootte van het kunstharspleister. Een kleinere korrel geeft een gladder resultaat. Voor een meer robuuste uitstraling kun je een grotere korrel kiezen. 

Afwerking 

Ook de afwerking van betonlook crepi is naar wens aan te passen. Zo kan de expert het sierpleister opschuren voor een strakker resultaat. Of kun je bijvoorbeeld een patroon of truweel in de crepi laten aanbrengen voor een ruwe en robuuste uitstraling. 

Verschillende kleuren

Crepi is in vele verschillende kleuren beschikbaar. Zo ook betonlook crepi. Je hebt de keuze uit verschillende tinten grijs als het op beton crepi aankomt. Naast de structuur en afwerking, stem je dus ook de kleur af naar jouw wensen.

betonstructuur-resize-min-1024x538.png

Vakman inschakelen of zelf crepi beton plaatsen? 

Bij het aanbrengen van betonlook crepi is het aangeraden dat je vertrouwt op het vakmanschap van experten. Zij hebben de nodige vakkennis en zullen hoogwaardige materialen gebruiken. Zo weet je zeker dat de installatie van het sierpleister goed gebeurt.

Daarnaast betalen woningeigenaren in Vlaanderen met een privéwoning van ouder dan 10 jaar slechts 6% btw over de renovatie. Doe-het-zelvers genieten niet hetzelfde voordeel voor de aankoop van hun materiaal. Dus het is ook voordeliger om vakmensen in te schakelen.

Offerte aanvragen

Ben je op zoek naar iemand die je gevel kan omtoveren tot een gevel met betonlook? Wil je graag hulp bij het maken van een keuze? Via onderstaand formulier kun je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen over het plaatsen van crepi met betonlook. Je kunt via het formulier ook in contact komen met een vakman, voor advies op maat. Zo kun je je nog beter informeren en makkelijk prijzen vergelijken om de beste oplossing te vinden voor jouw gevelsituatie.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie