Wat kost gevelisolatie met crepi aanbrengen?

Een rijhuis isoleren met crepi kost je tussen de 4.800 en 7.200 euro voor een gemiddelde woning. Voor een vrijstaande woning zal de prijs 9.600 tot 14.400 euro bedragen.

De prijs is afhankelijk van een aantal factoren

De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van een aantal factoren.

 • Type isolatie.
 • Vraagprijs van de vakman.
 • Bereikbaarheid van de bestaande gevel en de complexiteit van de werken.
 • Oppervlakte van de gevel.
 • Het soort gevelbepleistering.
 • Kleur en korrelgrootte, al zijn de prijsverschillen miniem.
 • Het al dan niet plaatsen van een gevelplint.
Type bekleding Prijs
Minerale crepi zonder isolatie € 60 per vierkante meter
Synthetische of siliconen crepi zonder isolatie € 70 per vierkante meter
Minerale crepi met isolatie € 80 – 100 per vierkante meter
Synthetische of siliconen crepi met isolatie € 90 – 120 per vierkante meter
Gevelplint € 85 per lopende meter

Ga zeker na of je in aanmerking komt voor een isolatiepremie. Je kan dit aanvragen bij je stad of gemeente. Een ervaren vakman kan je daar ook verder over informeren.

Raadpleeg via onderstaand formulier een professional en vergelijk vrijblijvend prijsvoorstellen. Zo zal jouw gevel er binnenkort weer als nieuw uitzien.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow Ontvang offertes

Crepi met isolatie op bestaande gevel: opbouw & uitvoering!

Een volledige isolatie met crepi bestaat uit vier lagen.

1. Isolatielaag

Om te beginnen moet de isolatielaag geplaatst worden. Die laag is gemiddeld 6 tot 12 centimeter dik. Rond ramen en deuren kun je iets dunnere isolatielagen aanbrengen. Met dank aan het Vlaamse rooilijndecreet mag je met die laag tot 14 centimeter afwijken van de bouwlijn.

EPS isolatie is voor crepi de meest courante optie. Deze platen kun je heel eenvoudig aanbrengen met lijm of pluggen. Een alternatief is Neopor-isolatie.

Een isolatielaag heeft bovendien niet enkel een isolerend effect maar ook een verstevigende functie. De kans op scheuren en barsten in de buitenmuren vermindert daarmee aanzienlijk en de onderliggende constructie wordt verstevigd.

2. Wapeningslaag

Na de isolatielaag volgt de wapeningslaag. Dat betekent dat er een wapeningsnet of een laag uitvlakkingsmortel uit glasvezels over de isolatielaag wordt geplaatst. De hoeken van de muren kan je verstevigen met hoekprofielen.

Deze laag zorgt voor extra bescherming tegen schokken. Je hebt dankzij deze laag een dubbele bescherming tegen het scheuren en barsten van de muur.

3. Voorstrijkproduct

Zodra de wapeningslaag geplaats en/of gedroogd is, wordt er een voorstrijklaag aangebracht. Dat middel zorgt ervoor dat de isolerende crepi zich aan de muur kan hechten.

4. Crepi

Tot slot breng je de crepi isolatie aan. Je hebt hier twee opties: synthetische of minerale crepi.

 • Synthetische pleister of siliconen crepi

Kunsthars wordt hier als bindmiddel gebruikt. Het voordeel van siliconen crepi of synthetische sierpleister is dat het van nature elastisch is. Voor crepi isolatie wordt meestal siliconenpleister gebruikt want zo voorkom je dat scheurtjes in de crepi ontstaan. Daarnaast is deze siliconen variant kleurvaster dan minerale pleister.

 • Minerale crepi

Deze crepi is gebonden met cement. Minerale pleister is dampopen en heeft waterkerende eigenschappen. Het kan ook dikker aangebracht worden dan synthetische crepi en is daarom zeer geschikt voor het opvullen van oneffenheden. Het nadeel is wel dat minerale sierpleister sneller scheuren vertoont en vatbaarder is voor mos en vuil.

Ongeacht het type crepi is de keuze uit kleuren erg ruim. Je kan sierpleister kiezen uit gewone witte crepi, maar het aanbod bestaat uit zelfs meer dan 400 kleuren. Ook wat de korreldikte betreft zijn er verschillende opties.

De crepilaag zorgt voor een goede bescherming van de crepi gevel en voor een mooie uitstraling van je woning.

Synthetische of minerale crepi

Voordelen van crepi met isolatielaag

Crepi past als ideale eindlaag indien je de buitenkant van het huis wilt isoleren. Er zijn heel wat voordelen verbonden aan isoleren met crepi.

 • Crepi op de woning beschermt de gevel tegen doorslaand vocht, neerslag en vorst.
 • Met crepi kun je eenvoudig de buitenkant van het huis isoleren waardoor je binnenshuis geen ruimteverlies hebt. Bovendien vermijd je koude bruggen door langs buiten te isoleren: de isolatie sluit naadloos aan.
 • De uiteindelijke afwerkingslaag met crepi zorgt ervoor dat je gevel egaal en strak is. Bovendien heb je veel controle over het eindresultaat: er is een ruim aanbod aan kleuren en korrelgroottes.
 • Isoleren met crepi is een van de meest betaalbare afwerkingsopties.
 • De waarde van je woning zal na isoleren met crepi stijgen. Je woning ziet er netter uit en krijgt een betere EPC-score. Zeker in deze tijden is dat niet onbelangrijk.
 • Door een verbeterde isolatiewaarde van je woning bespaar je op je energiefactuur. Het geld in de investering zal je op termijn dik terugverdiend hebben.
Op zoek naar een specialist?
Vraag advies aan vakmannen

Crepi met isolatie onderhouden

Om de strakke uitstraling van je crepi gevelbekleding te behouden zul je de gevel moeten onderhouden. Je kunt het jezelf wel gemakkelijker maken.

 • Door je gevel te impregneren bezorg je je later minder onderhoudswerk. Daarbij wordt een laag impregneermiddel aangebracht. Enerzijds houdt deze laag het water tegen, anderzijds zorgt de laag ervoor dat vuil zich niet aan de muur kan hechten.
 • Je kunt enkele maatregelen nemen om te voorkomen dat regenwater sporen achterlaat op de gevel. Zorg ervoor dat de dakrand en de dorpels van ramen en deuren zo’n 5 centimeter uit de gevel steken. Hetzelfde geldt voor isolatieroosters en luchtkokers, al kun je deze ook voorzien van een overkoepeling.
 • Je kan de volledige gevel omkaderen met een aluminum dorpel. Dat soort dorpel heeft speciale afwateringsprofielen die voorkomen dat het regenwater langs de muren stroomt.
 • Met het aanbrengen van een gevelplint bescherm je de crepi tegen opstijgend vocht en regen.

Ziet de isolerende crepi er na een paar jaar toch wat minder fris uit? Dan kun je de gevel in crepi reinigen met een hogedrukreiniger. Gebruik hiervoor, zeker bij oudere huizen, wel een zachte straal om de crepi te beschermen.

Pleisterwerk door gevelwerkers

Kan je crepi isolatie zelf plaatsen?

Het is relatief gemakkelijk om zelf isolatie aan te brengen, maar het vereist enige kennis en ervaring. Als je niet zeker weet of je de klus zelf aankunt, is het verstandig om een ervaren gevelwerker in te schakelen om je te helpen bij het aanbrengen van crepi isolatie.

Interesse in crepi met isolatie? Ontvang gratis offertes!

Crepi is een ideale afwerkingslaag voor jouw gevelisolatie. Benieuwd naar de mogelijkheden van een gevelrenovatie met crepi voor jouw woning? Via onderstaand formulier ontvang je gratis en vrijblijvend offertes om zo vrijblijvend prijsvoorstellen te vergelijken. Zo vind jij gegarandeerd de ideale crepi- en isolatiespecialist voor een correcte uitvoering van jouw renovatieproject.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Veelgestelde vragen over gevelisolatie crepi 

Is crepi gevelbekleding altijd isolerend?

+
Crepi is niet altijd isolerend. Je kiest zelf voor isolatie, maar de mate verschilt. De isolatiewaarde van crepi wordt bepaald door het soort materiaal dat wordt gebruikt en de dikte van de isolatie. De dikte van crepi heeft invloed op de isolatiewaarde. Hoe dikker de crepi, hoe beter de isolatiewaarde.

Welke isolatie gebruiken voor crepi?

+
Er zijn verschillende soorten isolatie beschikbaar voor crepi, afhankelijk van de locatie van het gebouw, het type constructie en het gebruikte materiaal. De meest gebruikte isolatie voor crepi zijn minerale wol, polystyreen, polyurethaan en glaswol.

Hoe lang gaat buitenmuurisolatie mee?

+
De levensduur hangt af van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het materiaal, de juiste installatie en het onderhoud. Over het algemeen hebben geïsoleerde crepi een levensduur van 30 jaar. 

Hoe dik is de isolatie met crepi? 

+
De dikte van de isolatie is afhankelijk van de type crepi dat je kiest. Over het algemeen is crepi isolatie tussen 6 en 12 centimeter. 
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie