Waarom voor een witte crepi gevel kiezen?

De witte crepi is de laatste jaren heel populair geworden. Dit kom je meestal tegen bij moderne woningen.

Witte crepi bevat een waterafstotende laag waardoor het vocht niet langer geabsorbeerd kan worden.

Donkere kleuren absorberen zonnestralen, waardoor ze bovendien minder goed te combineren zijn met isolatie. Door een witte crepi gevel te plaatsen, voorzie je jouw gevel eigenlijk van een extra isolerende laag. Door deze buitengevelisolatie zal de energiefactuur dalen en zal de EPC-score van jouw woning verbeteren.

Nadelen

De witte crepi heeft ook zijn nadelen. Na enkele jaren kan het zijn dat jouw witte crepi gevel wat grauw er uit ziet. Dan kan je beslissen om het te laten reinigen door een professionele firma. Het is afgeraden om de witte crepi gevel zelf schoon te maken.

Het is ook mogelijk dat de witte crepi niet te reinigen valt, wanneer de witte crepi laag in zeer slechte staat is. De reiniging zal dan nog meer schade veroorzaken.

Blijft witte crepi na een paar jaar witte crepi? De verschillende weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat de witte crepi na een tijdje niet meer zo wit is als voordien. Denk hierbij aan regen en groene aanslag. Deze zijn goed zichtbaar op een witte gevel.

Hoe een witte crepi gevel onderhouden en reinigen?

Als je kiest voor een witte crepi, dan is het belangrijk dat deze goed onderhouden wordt. We kennen twee soorten crepi: de minerale crepi en de synthetische crepi. Hoe kan je het beste een witte crepi gevel onderhouden en reinigen? We leggen het even voor je uit op basis van de soorten crepi. 

Minerale crepi en synthetische crepi reinigen

De minerale crepi heeft een korrelige structuur. Ze wordt in één laag aangebracht op de muur. Hierdoor is de witte crepi extra kwetsbaar voor een hogedrukreiniger. Indien je voor een hogedrukreiniger kiest, loop je altijd het risico dat er stukken crepi los zullen komen. Dit type crepi moet met een zeer lage druk gereinigd worden. 

Integenstelling tot de minerale crepi heeft de synthetische crepi een egale structuur die in meerdere lagen op de gevel aangebracht wordt. Hierdoor is de gevel met synthetische sierpleister minder kwetsbaar dan de minerale crepi en mag je ze schoonmaken met een hogedrukreiniger. Hierbij is het wel van belang dat het om een lage druk gaat. Op die manier kan je beschadiging vermijden op de synthetische pleister.

Reinigingsmiddelen

De juiste reinigingsmiddelen is van groot belang om geen schade aan te richten. Je kan niet zomaar eender welk schoonmaakmiddel gebruiken voor een witte crepi gevel, zowel bij minerale krabpleister als bij synthetische gevelpleister. Producten met zuur of bleekwater zijn ook niet de beste mogelijkheden voor jouw gevel. De beste keuze is om het te laten reinigen door een professional. Zij bezitten de juiste reinigingsmiddelen, kennis en ervaring.

Bescherming tegen regenwater, vocht en schimmels

Het is aangeraden, indien mogelijk, om het dak minstens 5 cm te laten uitsteken, zowel bij een hellend dak als een plat dak. Zo voorkom je dat regenwater langs de muur naar beneden druipt. Je kan ook lekdorpels aanbrengen. Zij voorkomen ook dat regenwater direct op de gevel terechtkomt.

Er is ook de mogelijkheid om een professional te laten komen die je muren zal impregneren met een vochtafstotend middel. Dit zorgt ervoor dat de gevel beter beschermd is en zo zullen vocht en schimmels zich niet aan de muur hechten.

Hoe lang gaat witte crepi mee?

Witte crepi heeft een lange levensduur, gemiddeld 20 tot 30 jaar. Natuurlijk hangt het af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de crepi en installatie. Belangrijk om te onthouden is dat regelmatig onderhoud kan helpen om de levensduur te verlengen naar 40 jaar of ouder.

witte crepi

Tips om witte crepi langer schoon te houden

Hieronder vind je enkele tips om je witte gevel langer en beter te bewaren. 

  • Contact vermijden met vervuilende stoffen: vermijd het morsen van olie of verf op de crepi. Als je toch iets morst, probeer het zo snel mogelijk schoon te maken. 
  • Crepi regelmatig onderhouden: crepi regelmatig schoonmaken en eventueel beschadigingen opsporen en verhelpen.
  • Een grote dakoverstek installeren: hoe meer het dakvlak over de gevel uitsteekt, hoe minder regenwater langs de gevel zal weglopen. Zo vermijd je vlekken op de gevel. 

Kies je voor witte crepi? Laat je inspireren…

Denk je erover om een witte crepi op jouw woning te laten aanbrengen? Laat je inspireren door enkele ideeën. 

Witte crepi met hout

Je kan kiezen voor witte gevel met hout. Dit heeft een moderne en gezellige look. Modern door de witte crepi, en het huiselijke, gezellige door het hout.

witte crepi hout

Witte crepi met zwarte ramen

Witte crepi met zwarte ramen is al langere tijd een trend en wij weten waarom. De zwarte ramen passen zeer goed bij een witte gevel. Het contrast van het wit met donkere kleuren zorgt voor een moderne look aan jouw moderne woning.

witte crepi met zwarte ramen

Witte crepi met steenstrips

Je kan ook kiezen voor witte crepi in combinatie met steenstrips. Misschien kies je wel één muur steenstrips en de rest witte crepi? De mogelijkheden zijn eindeloos. Deze combinatie geeft jouw woning een moderne karakter. Op de foto zie je dat de steenstrip wat donkerder is wat een mooi contrast geeft met jouw witte gevel.

witte crepi met steenstrip

Witte crepi met groen

Witte crepi kan je met allerlei verschillende kleuren combineren. Witte crepi met groen combineren? Je kan dit op verschillende manieren doen. Groene ramen, een groene deur misschien? Of je kiest gewoon voor wat natuur zoals hier op de foto te zien is.

witte crepi met groen

Interesse in witte crepi? Vraag advies aan professionele gevelwerkers en ontvang offertes op maat!

Via onderstaand formulier kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor witte crepi. Zo kan je prijzen vergelijken van de gevelwerkers in jouw regio om zo tot de beste oplossing te komen voor jouw specifieke situatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie