Wat is de levensduur van crepi?

Wat is de levensduur van crepi? Wij geven je er een antwoord op. Crepi gaat over het algemeen zo een 20 tot 30 jaar mee. Natuurlijk zijn er factoren die de levensduur van je crepi beïnvloeden zoals de soort, het weer en hoe je ermee omgaat. 

Gevelbekleding dat 20 tot 30 jaar meegaat en tegelijkertijd ook nog betaalbaar is, een interessante optie. Zeker als je weet dat het ook een populaire look is voor nieuwbouwwoningen vandaag de dag. Crepi is te combineren met verschillende gevelbekledingen, zo gaat het bijvoorbeeld perfect samen met hout! 

oude crepi gevel

Hoeveel jaar garantie bij crepi?

Bij crepi geldt er meestal een garantie van 10 tot 15 jaar. Het is wel belangrijk om na te gaan bij je aannemer of er specifieke garantievoorwaarden zijn. Zo is het mogelijk dat de garantie enkel geldig is bij een correcte plaatsing en onderhoud. Dit is nogmaals een goede reden om beroep te doen op een professionele vakman en de instructies voor onderhoud goed op te volgen.

Is crepi een goede investering? 

Crepi gevels zijn een uitstekende investering voor jouw woning. Naast de lange levensduur van 20 tot 30 jaar, bieden ze ook extra voordelen zoals energiebesparing met buitengevelisolatie. Bovendien biedt crepi een goede bescherming tegen vocht en verhoogt het de waarde van jouw woning.

Een bijkomend voordeel is dat crepi de gevel van jouw woning ook beter beschermt. Zelfs na het reinigen blijft jouw gevel in goede staat. Het is dus niet alleen een duurzame keuze, maar ook een verstandige investering voor de toekomst.

oudere stijl woning met gevel uit crepi

Welke factoren beïnvloeden de levensduur van crepi? 

Ondertussen weet je dus al dat crepi ongeveer 20 tot 30 jaar meegaat, maar welke factoren beïnvloeden deze levensduur? 

1 . Type crepi

Het type crepi is een belangrijke factor bij het bepalen van de levensduur van de gevel. Minerale crepi is over het algemeen duurzamer dan synthetische crepi en kan tot wel 50 jaar meegaan. Het is daarom belangrijk om te investeren in hoogwaardige materialen en vakmanschap om de levensduur van je crepi te maximaliseren.

2. Plaats van je woning

De plaats waar je woont is ook een belangrijke factor die de levensduur van crepi kan beïnvloeden. Weersomstandigheden zoals vorst, regen en zonlicht kunnen de crepi aantasten en zo de levensduur verkorten. Maar ook gassen van bijvoorbeeld een drukke stad kunnen schadelijk zijn voor de crepi.

3. Crepi kleur

Ook de kleur van de crepi is van belang bij het bepalen van de levensduur. Donkere kleuren zullen bijvoorbeeld meer warmte absorberen, wat de temperatuur van de gevel kan verhogen en zo de levensduur kan verkorten. Het is daarom belangrijk om een kleur te kiezen die past bij jouw wensen én die de levensduur van de crepi niet verkort.

4. Onderhoud

Tot slot is het van belang om regelmatig onderhoud te plegen aan de crepi gevel. Door het tijdig herstellen van kleine beschadigingen voorkom je dat deze uitgroeien tot grotere problemen en kan de levensduur van de crepi gevel worden verlengd. Zorg er daarom voor dat je jouw crepi gevel regelmatig laat controleren en onderhouden door vakmensen. Zo kun je optimaal genieten van jouw crepi gevel en zijn levensduur maximaliseren.

Op zoek naar een specialist?
Ontvang hier je offerte!

Hoe verleng je de levensduur van crepi? 

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk genieten van de mooie crepi gevel van je huis. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de levensduur van crepi te verlengen. Eén van de belangrijkste is om vervuiling te voorkomen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er niet te veel water langs de gevel stroomt en dat er geen vuilophoping is op de gevel. Door regelmatig onderhoud te plegen kan je de levensduur van crepi ook verlengen.

Het is ook belangrijk om je gevel regelmatig te reinigen en eventuele beschadigingen te herstellen. Zo voorkom je dat kleine beschadigingen uitgroeien tot grotere problemen die meer kosten en tijd vergen om te herstellen. Met deze simpele tips zorg je ervoor dat je crepi gevel er zo lang mogelijk als nieuw uitziet.

Reinigen van crepi gevel met hogedruk

Gevelbepleistering zelf onderhouden of liever door vakman?

Het onderhouden van een crepi gevel is niet simpel, maar toch is het verleidelijk om kosten te besparen en het zelf te doen. Ondanks dat je kan besparen op kosten is dit niet altijd de juiste keuze. Een vakman heeft de juiste kennis en ervaring om de bepleistering op de juiste manier te onderhouden, waardoor problemen op de lange termijn worden voorkomen.

Bovendien heeft een vakman toegang tot professionele gereedschappen en materialen voor het reinigen van crepi. Die materialen heb jij waarschijnlijk ook niet thuis liggen. Een vakman inhuren leidt dus tot een langere levensduur van de gevelbepleistering en bespaart je op lange termijn ook geld!

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
arrow Ontvang offertes

Welke crepi kiezen voor optimale levensduur?

Zoals eerder besproken is minerale crepi duurzamer dan synthetische varianten. Minerale crepi heeft een levensduur van tot wel 50 jaar. Ook is het belangrijk om te investeren in hoogwaardige materialen en vakmanschap bij de installatie van de crepi gevel. Op die manier maximaliseer je de levensduur van je crepi en blijft het er lang mooi uitzien!

Crepi gevel herstellen of vernieuwen? Raadpleeg specialisten in jouw buurt

Als je van plan bent om een crepi gevel te plaatsen of te vernieuwen, raadpleeg je best een specialist in jouw regio. Het is duidelijk dat een vakman je kan helpen bij het zowel het plaatsen van de crepi als het onderhouden. Maar ook advies is een belangrijk aspect van een vakman zijn job. 

Hieronder kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij verschillende vakmannen in jouw buurt. Zo kan je met een gerust hart genieten van je mooie en duurzame crepi gevel.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Veelgestelde vragen over crepi levensduur

Welke levensduur is beter spuitkurk of crepi?

+
Spuitkurk heeft over het algemeen een langere levensduur dan crepi, tot wel 25 jaar of meer.

Hoe lang gaat zwarte crepi mee?

+
De levensduur van zwarte crepi is afhankelijk van verschillende factoren zoals kwaliteit van materialen, weersomstandigheden en onderhoud, maar kan tot wel 50 jaar meegaan.

Prijs crepi gevel herstellen of vernieuwen?

+
Om de prijs voor het vernieuwen of herstellen van een crepi gevel te bepalen, spelen factoren zoals de oppervlakte, de staat van de ondergrond en gebruikte materialen een rol. Vergelijk daarom gratis offertes van verschillende vakmannen om de beste oplossing voor jouw situatie te vinden.
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie