Kostprijs spuitkurk versus crepi laten plaatsen

Een rijhuis voorzien van crepi gevelbekleding kost je € 2.600 tot € 4.800. Gevelbekleding uit spuitkurk kost je voor een rijhuis € 3.600 tot € 4.800.

Kurken

Voor een vrijstaande woning liggen de prijzen voor crepi gevelbekleding tussen de € 5.200 en € 9.600. Voor een vrijstaande woning kost je € 5.200 tot € 9.600.

MateriaalPrijs per vierkante meter
Crepi€ 40 – 80
Spuitkurk€ 60 – 80

Dit zijn richtprijzen. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van een aantal belangrijke factoren, waaronder:

 • Het te bekleden oppervlak.
 • De staat van de gevel en eventuele herstellingen.
 • Het al dan niet isoleren van de woning.
 • De complexiteit van de werken (hoogtewerker of niet, bereikbaarheid van de gevel, …). Crepi aanbrengen is iets arbeidsintensiever, spuitkurk daarentegen wordt rechtstreeks op de de gevel gespoten in een aantal lagen.
 • De vraagprijs van de aannemer.

Is spuitkurk goedkoper dan crepi?

De prijzen voor spuitkurk en crepi zijn vergelijkbaar. Voor beide betaal je ongeveer € 60 a € 80. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren (bv. grootte van de woning en afwerking). Het is raadzaam om verschillende offertes te vergelijken voordat je een keuze maakt.  

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Wat is het verschil? Vergelijking spuitkurk en crepi op basis van…

1. Isolatie       

Gespoten spuitkurk is thermisch isolerend en draagt bij tot de isolatiewaarde van je woning. Crepi heeft zelf geen isolerende waarde, maar is net als spuitkurk wel combineerbaar met de meeste soorten buitengevelisolatie. Wil je jouw gevel isoleren en dan pas bekleden? Crepi vormt de ideale afwerkingslaag voor buitenisolatie.

Sommige aannemers raden het gebruik van spuitkurk als alternatief op spouwmuurisolatie aan. In dikke lagen heeft spuitkurk dan ook een sterk isolerende werking. Toch is die isolatiewaarde niet te vergelijken met het effect van echt isolatiemateriaal.

Daarnaast is kurk ook geluidsisolerend.

Spuitkurk vs crepi? Op vlak van isolatie komt spuitkurk sterker uit de bus dan minerale crepi.

2. Vochtbestendigheid

Wanneer het om vocht gaat, maakt het niet uit of je kiest voor spuitkurk of crepi. Beide materialen zijn dampopen, vochtwerend en bestand tegen extreme weersomstandigheden. Beide afwerkingen beschermen je woning dus tegen vochtproblemen. Zo kan je gevel blijven ademen.

3. Onderhoud

Spuitkurk is een erg onderhoudsvriendelijk, natuurlijk product. Je kunt een neutraal reinigingsmiddel gebruiken voor dit type gevelbekleding.

Minerale crepi daarentegen vergt wat intensiever onderhoud, en wordt ook sneller vuil. Om je minerale crepi gevelbekleding te reinigen doe je best beroep op een professionele reinigingsfirma voor een correcte uitvoering van dit klus, want een neutraal reinigingsmiddel zal niet genoeg zijn.

Wil je de prijs weten voor het onderhoud van een crepi gevel? Vraag een offerte aan een gespecialiseerde gevelwerker in jouw buurt! Gratis offertes geven je ook een goed zicht om diensten te vergelijken.

4. Duurzaamheid

Gespoten kurk is een erg duurzaam product. Omdat dit product bestaat uit kurkkorrels of kurkgranulaten, acrylhars en plantaardige oliën is het een milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar bouwmateriaal. Spuitkurk is elastisch en scheurt of barst dus minder snel. Daarnaast is kurk ook niet gevoelig voor uv-straling en is goed bestand tegen extreme weersomstandigheden.

Crepi is een kwetsbaarder materiaal.

5. Esthetische waarde

Spuitkurk is gekend als een heel decoratieve gevelbekleding en is toepasbaar op allerlei verschillende ondergronden. Je kan kiezen uit een brede waaier aan kleuren en korrelgroottes. Zowel spuitkurk als crepi hebben elk een aantal interessante esthetische opties.

SpuitkurkCrepi
Verschillende korrelgroottes (grove korrels of fijne korrels) zorgen voor verschillende resultatenZorgt voor een egaal, strakke look
Verschillende laagdiktes geven meerdere optiesKeuze uit minerale of synthetische crepi
Gekleurd spuitkurk is beschikbaar in onopvallende tinten (pigmenten worden gemengd met plantaardige oliën). Er is ook de optie om over spuitkurk heen te schilderen*Crepi is beschikbaar in verschillende kleuren ( de populairste is witte crepi)

Voorts kun je met spuitkurk ook crepi nabootsen. Dit doe je door een laag spuitkurk met fijne korrel aan te brengen over een cement laag.

Vraag advies aan vakmannen

Conclusie: past crepi of spuitkurk beter bij je gevel?

Crepi woning

Gebruik onderstaande kenmerken om je keuze te vereenvoudigen. De staat waarin je gevel verkeert is een doorslaggevende factor voor zowel spuitkurk als crepi. Beide materialen bieden interessante voordelen.

Wanneer voor crepi kiezen?

Je kiest best voor crepi wanneer…

 • Je de structuur van de onderliggende muur wilt verbergen.
 • Je de nieuwe gevel langs buiten wilt isoleren.
 • De gevel niet helemaal effen is. Met crepi kun je kleine oneffenheden, scheurten en barsten opvullen. Spuitkurk barst en scheurt sneller wanneer je het aanbrengt op een licht beschadigde gevel.
Op zoek naar een specialist?Vraag hier offertes!

Wanneer voor spuitkurk kiezen?

Spuitkurk op de gevel is de beste optie wanneer…

 • Je de structuur van de onderliggende gevel niet wilt verbergen. Een dunne laag spuitkurk houdt de gevelstructuur zichtbaar. Bij het aanbrengen van gespoten kurk mag de onderliggende structuur geen oneffenheden bevatten.
 • Je de gevel extra wilt isoleren. Kurk draagt bij aan de isolatie van je woning.
 • De gevel in goede staat is en je geen oneffenheden op moet vullen. Waar je met crepi oneffenheden kunt opvullen, is dat met spuitkurk geen optie.
 • Je een onderhoudsvriendelijke en ecologisch verantwoorde gevel wilt.

Wat zijn de nadelen van spuitkurk? 

Spuitkurk heeft een lage isolatiewaarde en moet daarom altijd in combinatie met een ander isolatiemateriaal aangebracht worden. Daarnaast moet de gevel ook in ideale staat verkeren, anders kan je geen spuitkurk aanbrengen

Hoe lang blijft spuitkurk goed? 

Spuitkurk is een duurzaam product en gaat mee tot wel 10 jaar zonder dat het wordt aangetast. Het is dus ook een onderhoudsvriendelijk materiaal. 

spuitkurk op de gevel

Vraag advies en vrijblijvende offertes aan gevelspecialisten in jouw regio

Een ervaren vakman kan je bijstaan in het maken van de juiste keuze. En of je nu voor crepi of spuitkurk kiest, je laat de werken best over aan een specialist! Via onderstaand formulier ontvang je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen van de beste leveranciers in jouw buurt. Zo hoef je er enkel nog de beste aanbieder uit te kiezen voor jouw specifieke project.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Veelgestelde vragen 

Wat is beter crepi of spuitkurk?

+
Spuitkurk is een goede gevelbepleistering, als de gevel in goede staat verkeert en je geen isolatie langs de buitenkant wil plaatsen. Crepi is dan weer goed voor een gevel die veel oneffenheden vertoont en als je langs buiten wil isoleren. 

Kan je crepi isoleren met spuitkurk? 

+
Crepi wordt vaak gecombineerd met het isolatiemateriaal EPS (geëxpandeerd polystreen) of met Neopor-isolatie (EPS met verbeterde isolatiewaarde) en niet met spuitkurk. 

Is er een premie voor kurk gevelbekleding?

+
Neen, er bestaat geen specifieke (isolatie)premie voor spuitkurk. 

Kan je spuitkurk zelf aanbrengen?

+
Het is mogelijk om zelf spuitkurk aan te brengen op de muren. Maar om tijd en geld te besparen (op lange termijn) is het verstandig om een gevelspecialist in te schakelen. Een gevelspecialist heeft ervaring en zal spuitkurk op de juiste manier aanbrengen op de muren. 

In welke kleuren zijn spuitkurk en crepi verkrijgbaar? 

+
Beide zijn in verschillende kleuren (en texturen) verkrijgbaar. 
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie