Hoe brengt een vakman crepi aan?

Voor het schilderen van crepi schakel je best een professionele vakman in. Onderstaande stappenplan geeft je een idee over hoe de vakman te werk gaat:

Stap 1: Buitengevel reinigen

De expert gaat jouw gevel schoonmaken voordat hij start te schilderen. Het is niet aan te raden om je gevel met een hogedrukreiniger te wassen, omdat dit de minerale crepi kan beschadigen. In deze stap zal hij ook eventuele reparaties uitvoeren, zoals het opvullen van scheuren en gaten. Hij zal dan ook de omgeving beschermen met plastic om te voorkomen dat de crepi op de vloer of meubels terechtkomt.

Het is beter om een ​​neutraal schoonmaakmiddel te gebruiken. Vervolgens moet je gevel eerst grondig drogen voordat er aan de buitenmuur kan worden gewerkt.

Stap 2: Fixeermiddel aanbrengen op de muur

Het gebruiken van een primer is een goed idee. Het zorgt ervoor dat de verf goed hecht op de crepi en niet wordt opgenomen door de buitenmuur zelf. Je hebt altijd een primer nodig als de ondergrond van de gevel poederig is. 

Het is belangrijk om de juiste primer te gebruiken. Daarom zou je van tevoren moeten weten welk soort crepi je hebt. 

Stap 3: Keuze van verfkleur

Als de grondlaag met primer droog is dan is het tijd om de crepi een kleur te geven. Maar dan moet je eerst beslissen welke kleur je wil. Door crepi te schilderen heb je de volledige vrijheid om de kleur van de gevelverf zelf te bepalen.

Kies een crepi kleur die past bij jouw persoonlijke smaak en natuurlijk bij de uitstraling en stijl van jouw woning. Op die manier zorg je ervoor dat jouw huis een mooie uitstraling en sfeer krijgt. Minerale verf is een geschikte verfsoort voor het schilderen van crepi.

het schilderen van crepi

Natuurlijk staat een vakman altijd klaar om je goed advies te geven wat betreft kleurkeuzes.

Stap 4: Crepi verven

Met behulp van een blokkwast, verfroller of spuitapparatuur zorgt een stukadoor of andere crepi specialist voor een mooi eindresultaat. De verf wordt in secties aangebracht om te zorgen dat de verf gelijkmatig wordt aangebracht. Het kan nodig zijn om meerdere lagen aan te brengen om de gewenste kleur en dekking te bereiken. De nieuwe laag crepi kan pas worden aangebracht als de andere laag droog is.

De verf die je kiest is 100 % dekkend en zelfs ruwe structuren worden volledig ondergedompeld in jouw favoriete kleur. Voor de beste resultaten worden crepi-verfklussen uitgevoerd bij gematigde temperaturen (10 tot 20 °C) en alleen als ze droog zijn.

Wat kost het om crepi te laten schilderen?

De prijs voor het schilderen van een Crepi exterieur hangt af van de kwaliteit van de verf en de afwerking van de buitenkant, enzovoort.

De richtprijzen om crepi te schilderen is 20 tot 40 euro per vierkante meter, inclusief btw en arbeidskosten. Je kan kiezen uit verschillende soorten en prijscategorieën. Toch wordt aangeraden om niet voor de goedkoopste verf te gaan. Duurdere crepi verf heeft een betere kwaliteit. Dit zal je zien in het eindresultaat.

Daarnaast dekt duurdere verf veel beter en zijn er dus minder lagen nodig. Dit zal je gevel fijn vinden want dan kan deze beter ademen. Het zal je op den duur voordeliger uitkomen om voor de iets duurdere optie te gaan.

Op zoek naar een specialist?
Vraag gratis offertes aan

Praktische tips

Crepi schilderen kan op verschillende manieren. Je kan bijvoorbeeld een verfroller en kwast gebruiken om de buitenmuren te verven of door de verf te spuiten. Jij bepaalt welke kleur je aanbrengt.

Daarnaast kan je kiezen uit twee verschillende verfsoorten: silicaat en acryl. Kom je er niet uit? Laat je dan adviseren door een erkende vakman. Door zijn uitgebreide kennis en ervaring met crepi kan hij je precies vertellen welke methode het beste aansluit bij jouw woning.

Hoe kies je de juiste verf?

Als het gaat om het schilderen van een crepi gevel, is het belangrijk om een verf te kiezen die geschikt is voor de specifieke eigenschappen van crepi, zoals de porositeit en de ruwe textuur.  Hieronder lees je meer over de verschillende soorten verf.

Silicaatverf

Een type verf dat geweldig is voor het afwerken van buitenmuren is silicaatverf. Het product is ademend en zorgt voor de afvoer van vocht uit de gevel. Zo kunnen regen, sneeuw en hagel de muren niet vasthouden en worden pijnen zoals het binnendringen van opstijgend vocht voorkomen. Hierdoor verminder je de kans op schimmelvorming.

Ook schilfert silicaatverf nauwelijks af, waardoor de behandelde buitenkant van je woonst lang mooi blijft.

Acrylaatverf

Acrylverf wordt ook veel gebruikt bij het schilderen van crepi. Het hecht zeer goed op de poreuze en ruwe textuur van crepi. Verf in veel dunne lagen om je buitenkant te laten ademen. Het is waterbestendig en voorkomt een vochtige gevel. Acrylverf helpt ook goed jouw buitenmuren te beschermen tegen intense uv-straling, waardoor de kleur van jouw huis intact blijft.

Een ander voordeel van acrylverf is dat het een stuk voordeliger is dan silicaat.

Waarom gevel verven? Wanneer kies je best ervoor om crepi te laten schilderen?

Als je bestaande crepi gevel niet meer mooi is, of je huis gewoon een nieuwe look nodig heeft, kan het een goed moment zijn om je crepi te laten schilderen.Crepi is erg geschikt om je huis op te frissen.

Je crepi buitenkant laten schilderen is zeker een optie. Het verfrist niet alleen je huis. Het beschermt ook de buitenkant van je woonst tegen de weerselementen. Je hebt keuze uit diverse mooie kleuren om jouw huis de gewenste uitstraling te geven.

crepi schilderen

Zelf doen of een specialist inschakelen?

Crepi schilderen is een klus waar je zelf aan de slag mee kan gaan, maar je kan ook besluiten om een vakman in te schakelen. Kies een ervaren professional die jouw muur op de juiste manier kan voorbereiden, schilderen en afwerken. Kijk ook naar de kwaliteit en duurzaamheid van de materialen die de vakman gebruikt.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow Ontvang offertes

Voordelen vakman inschakelen voor buitenmuur te schilderen

Heb je besloten om de buitenkant van je huis te schilderen? Natuurlijk is er ook de vraag of je het zelf doet of een professional inschakelt.

Het is vooral belangrijk om te weten waar je sterke punten liggen. Trouwens, doe-het-zelf maakt niet per sé goedkoper. Bereken vooraf wat voor jou het belangrijkst is: kwaliteit, looptijd of totaalprijs?

Let vooral op de geldende btw-tarieven bij de aankoop van materialen. Als doe-het-zelver is dat 21 %, terwijl professionals slechts 6 % btw betalen. Het kan dus een stuk voordeliger zijn om een vakman te overwegen.

Je crepi gevel laten schilderen door een vakman verzekert je van een correcte afwerking. Bovendien heeft jouw lokale professional al de benodigde apparatuur om de klus te klaren. Zoek dus van tevoren uit of zelf schilderen loont.

Ontvang gratis meerdere offertes op maat

Vraag via onderstaand formulier gratis naar vrijblijvende offertes voor het schilderen van crepi gevels. Zo kan je makkelijk prijzen onderling vergelijken en de beste keuze voor jouw gevel vinden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie