arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Een schuifdeur op maat: enkele richtprijzen

De kosten voor schuifdeuren op maat hangen van verschillende factoren af:

Voor een tweedelige schuifdeur betaal je gemiddeld 1.500 euro, inclusief btw en plaatsingskosten. Hieronder vind je een overzicht van de prijs per materiaal.

Soort materiaal Prijs (incl. btw en plaatsingskost)
Houten schuifdeuren € 700 – 2.000
Kunststof schuifdeuren € 1.000 – 3.200
Aluminium schuifdeuren € 1.500 – 3.500
Stalen schuifdeuren € 1.100 – 2.900

Bepaal eerst je voorkeuren

Wil je schuifdeuren voor binnen of bijvoorbeeld naar de tuin toe? Bij je keuze voor een schuifdeur buiten moet je rekening houden met isolatie en inbraakveiligheid van je buiten schuifdeuren.

schuifraam veranda

1. Kies het materiaal

Er zijn twee soorten schuifdeuren. De massieve, die volledig uit eenzelfde materiaal bestaan en de glazen schuifdeuren.

Glazen schuifdeur op maat

Voor glazen schuifdeuren kan je kiezen voor profielen in heel wat verschillende materialen. PVC, hout, aluminium of stalen profielen behoren tot de opties, ze hebben elk hun sterke en minder sterke punten. Voor een landelijke stijl heb je de keuze tussen hout, pvc of aluminium in houtlook. voor een moderne stijl wordt eerder aluminium en staal gebruikt.

Massieve schuifdeur op maat

Een stijlvolle schuifdeur volledig in hout is een optie indien de schuifdeur zich binnen bevindt. Je kan bijvoorbeeld je woonkamer en bureau op een stijlvolle manier volledig van elkaar scheiden. De andere ruimte is niet meer zichtbaar, dit is bijvoorbeeld het geval bij glas.

2. Kies het soort beglazing

Voor binnen schuifdeuren is glas met een hoge isolatiewaarde niet zo van belang, ook is veiligheidsglas niet meteen een must. Als de glazen schuifdeur naar buiten leidt, is glas met een hoge isolatiewaarde (zowel thermisch als akoestisch) aangeraden. Bij schuifdeuren binnen heb je bijvoorbeeld meer opties, want een badkamer heeft andere noden dan een woonkamer.

Wil je meer lichtinval maar toch privacy behouden? Kies dan voor gezandstraald of mat glas voor je schuifdeur op maat. Zo kan je twee ruimtes zonder doorkijk toch met elkaar verbinden.

3. Wat voor schuifsysteem is geschikt voor jouw situatie? 

Het veiligste systeem voor schuifdeuren is het hefschuifsysteem. Dit systeem is voorzien van rubberen dichten en dient kort getild te worden op te kunnen openen. Het heeft een betere lucht- en waterisolatie en kan zwaardere modellen van schuifdeuren dragen. Bovendien is het slijtvast. Het hefschuifsysteem is wel wat duurder dan het draai-kiepsysteem voor schuifdeuren.

Het draai-kiepsysteem heeft de mogelijkheid om schuifdeuren op maat gedeeltelijk te openen.

Voor elk systeem bestaat er de optie om de rails te integreren in de vloer of om te werken met een kleine overstap. Een verzonken rail is wel ingewikkelder om te plaatsen en zal dus wat duurder uitkomen. Met een verzonken rail zit je schuifdeur wel strakker ingewerkt in je vloer en interieur.

Kies je voor meer dan één schuifdeur per deuropening? Dan zal je niet langer toekomen met een monorailsysteem, maar een multirail moeten nemen om meerdere of dubbele schuifdeuren te ondersteunen.

Er zijn ook voldoende opties voor een schuifdeur op maat onder een schuin dak, zodat je optimaal gebruik kan maken van de beschikbare ruimte.

4. Kies de kleur en structuur volgens jouw interieurstijl of smaak

Tegenwoordig is het mogelijk om voor je schuifdeuren elk soort materiaal in heel wat verschillende kleuren te verkrijgen. Aluminium en pvc kunnen zelfs houtpatronen imiteren op zo een houtlook te krijgen.

Hout is bovendien een heerlijkheid, omdat je deze eenvoudig kan herschilderen en kan experimenteren tot je je gading gevonden hebt. Zo kan je je schuifdeur op maat blijven personaliseren.

Aluminium heeft ook de mogelijkheid om zichzelf de steellook aan te meten, zodat jouw schuifraam zich perfect kan integreren in jouw industriële interieur.

driedubbele beglazing

Kies een installateur: enkele tips

Tip 1: Informeer

Zorg dat je goed op de hoogte bent van de verschillende soorten, wat de voordelen en prijzen zijn. Zo kan je bedrog vermijden.

Tip 2: Vergelijk

Probeer bij zo veel mogelijk verschillende installateurs, erkende vakmannen en leveranciers offertes aan te vragen en te vergelijken.

Tip 3: Meten is weten

Laat de afmetingen doen door een bekwaam vakman. Het is uiterst nauwkeurig werk en kost je ongeveer 50 tot 100 euro, maar dan ben je zeker van een correcte installatie. Je kan hierdoor veel geld uitsparen. Een goed begin is het halve werk. Bovendien wordt er dan al tot in de puntjes op maat gewerkt.

Vraag bijkomend info en advies + vergelijk gratis offertes 

Je wil natuurlijk de beste optie voor jouw op maat gemaakte schuifdeur of schuifraam. Via onderstaand formulier kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor 1 of meerdere schuifdeuren, in standaardafmetingen of op maat. Door de prijzen te vergelijken en met verschillende vakmannen voor een schuifdeur op maat in contact te komen, kan je de beste oplossing voor jouw specifieke situatie vinden.

Op zoek naar een specialist?
Vraag offertes bij vakmannen in jouw regio
Ramen, deuren en beglazing
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Schuifdeuren op maat: prijs, info en tips