Toepassingen van binnenramen

Een binnenraam is een raam dat je tussen twee kamers plaatst. Een binnenraam is dus geen raam dat uitzicht biedt op de tuin of de straat. Je kan een binnenraam in verschillende ruimtes plaatsen.

Je verbindt de woonkamer met de keuken en de hal door gebruik te maken van een binnenraam. Daarnaast kan je er voor kiezen om een binnenraam te plaatsen tussen de slaapkamer en de badkamer.

Elk huis heeft buitenramen, maar niet elk huis beschikt over een binnenraam. Kies ervoor om jouw woning een unieke toets te geven, door gebruik te maken van bijvoorbeeld een houten, pvc, aluminium of stalen raam.

Binnenraam

Wat zijn de voordelen van een binnenraam plaatsen?

Het plaatsen van een binnenraam biedt verschillende praktische voordelen voor jouw woning. Hieronder geven we je een overzicht.

1. Decoratief element

Binnenramen zijn mooi, uniek en hebben een decoratieve kant. Ze geven jouw woning een nieuwe dimensie.

Stem jouw binnenraam af op jouw interieur door de talrijke afwerkingsmogelijkheden. Een binnenraam past zowel in een landelijk en klassiek interieur als in een modern interieur.

2. Geeft je zicht naar de andere ruimte toe

Houd door een binnenraam tijdens het bereiden van je maaltijd je spelende kinderen in het oog. De keuken en de woonkamer blijven afgescheiden ruimtes. Dankzij het binnenraam verlies je jouw kroost niet uit het oog.

Daarnaast is het mogelijk om de hal met de woonkamer te verbinden. Plaats de binnenramen tactisch, zodat de kamers er een stuk ruimtelijker uitzien.

Een andere optie is het gebruik van binnenramen in een kantoorruimte. Plaats ze op strategische plaatsen in een groot landschapskantoor waar meerdere werknemers werken. Je verliest geen ruimte en licht, maar ieder heeft wel zijn of haar eigen afgesloten plaatsje.

Binnenramen kantoorruimte

3. Laat licht toe

Licht is één belangrijk doel dat binnenramen biedt. Het gebruik van bijvoorbeeld stalen ramen en stalen deuren met glas zorgen ervoor dat een kamer zonder buitenramen meer natuurlijk licht krijgt. Daarnaast maakt het de kamer een stuk ruimtelijker. Daarnaast is een binnenraam ideaal voor een maximale lichtinval.

4. Kunnen ook een isolerend element zijn

Een binnenraam heeft ook een functionele kant. Kies voor isolatieglas voor zowel thermische als akoestische isolatie. Isolatieglas vermijdt warmteverlies. Daarnaast laat het glas geen geluid uit een andere kamer door.

Nieuwe ramen plaatsen?
Vergelijk GRATIS offertes en bespaar!

Kies volgens je interieurstijl: talrijke afwerkingen

Een binnenraam plaatsen gebeurt volledig naar jouw voorkeur. Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw binnenraam af te werken. Hieronder vind je een overzicht van alle afwerkingsmogelijkheden.

Ramen in alle formaten

Een binnenraam kan je in verschillende vormen en maten verkrijgen. Je kan kiezen voor kleine doorkijkraampjes. Dit wordt doorgaans gebruikt om natuurlijk licht in de hal toe te laten. Daarnaast kan je kiezen voor hele grote ramen.

De binnenramen kunnen de omvang hebben van een volledige muur. Je hebt ook de mogelijkheid om een binnenraam naast een deur te plaatsen. Het binnenraam naast de deur kan eveneens verschillende maten hebben.

Binnenraam kamers scheiden

Kies jouw favoriete kleur

Er bestaat een ruime keuze aan RAL kleuren voor de profielen van jouw binnenraam

Voor PVC ramen wordt er doorgaans gekozen voor wit of crèmekleur. Stalen ramen hebben meestal een donkere kleur. Je hoeft je hier natuurlijk niet aan te houden. Je kiest zelf wat je mooi vind. Aangezien het aanbod zeer groot is, vind je zeker iets dat mooi binnen jouw interieur past.

Kies een profiel dat past bij jouw interieur

Voor de profielen van jouw binnenramen kan je de dikte kiezen, maar ook het materiaal. Daarnaast kan je jouw ramen ook afstemmen op de deuren. Kies bijvoorbeeld voor stalen ramen en stalen deuren om een strak geheel te creëren.

Formaat

Je kan gebruik maken van zeer dunne profielen. De dunne profielen nemen amper plaats in beslag. Ze zijn sterk en kunnen zware glaspartijen dragen.

Materiaal

Je kan jouw profielen in verschillende materialen laten maken. Je kan kiezen voor:

  • Houten ramen
  • Stalen ramen
  • Pvc ramen
  • Aluminium ramen
Binnenraam staal

Glas met een motief of glas in lood

Speel met je glaspartijen en maak gebruik van motieven of loodprofieltjes. Ze geven een extra bijzondere toets aan je ramen. Deze afwerking kan je in verschillende interieurtypes verwerken. Wil je extra privacy creëren, dan kan je gebruik maken van mat glas.

Vind een plaatser van binnenramen in jouw regio: vraag gratis 1 of meerdere offertes

Ben je overtuigd en wil je graag één of meerdere binnenramen plaatsen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Via onderstaand formulier ontvang je gratis offertes en advies. Vergelijk prijzen van enkele vakmannen uit jouw regio. Vind zo een vakman op maat van jouw project.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Ramen, deuren en beglazing
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Binnenraam in je woning: voordelen en afwerking