Hoeveel kost een nieuwe voordeur?

De prijs van een voordeur ligt tussen de 180 en 1.100 euro. De kostprijs van een nieuwe, goede voordeur hangt af van verschillende factoren, zoals de materiaalkeuze en de kwaliteit ervan.

Heb je een heel beperkt budget voor voordeuren? Dan kies je misschien beter voor een PVC voordeuren (kunststof voordeuren). Heb je liever een stijlvolle voordeur van hout of aluminium? Dan zal je hier wat meer voor betalen. De kwaliteit van een aluminium of houten deur is wel beter dan die van een PVC voordeur en zal dus langer mee gaan.

Kunststof voordeur

Prijs voordeur per materiaal

Het materiaal waaruit de deur gemaakt is, zal de grootste invloed hebben op de prijs van de voordeur. Een voordeur die van kunststof is, kost gemiddeld 550 euro en is daardoor het goedkoopste materiaal. Voor de goedkoopste voordeuren uit kunststof betaal je slechts 180 euro.

Heb je liever een houten deur? Dan betaal je hiervoor gemiddeld 900 euro. Een voordeur van aluminium kost gemiddeld 1100 euro en is daarmee het duurste materiaal. Hieronder een overzicht van de prijzen voor voordeuren.

Soort voordeur Goedkoopste prijs Gemiddelde prijs
Pvc voordeur € 180 € 550
Houten voordeur € 450 € 900
Aluminium deur € 800 € 1.100
Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Verstuur je aanvraag en vind een installateur in jouw regio
arrow Ontvang offertes

Kostprijs voordeur volgens kwaliteit

De kwaliteit van de verschillende materialen heeft een grote invloed op de prijs van voordeuren. Een aluminium deur is bijvoorbeeld stabieler en biedt een betere bescherming tegen inbraak en hitte dan een kunststof voordeur. Een moderne voordeur is daardoor vaak van aluminium. Daarom is het prijsverschil tussen PVC en aluminium zo hoog.

Bij houten voordeuren heb je keuze uit verschillende houtsoorten. Een normale houtsoort, zoals meranti, heeft ongeveer dezelfde kostprijs als PVC. Als je voorkeur gaat naar tropische houtsoorten, zoals afromorsia, dan komt de voordeur prijs in de buurt van een voordeur in aluminium.

Het is dan ook van groot belang om je goed te laten informeren en advies te vragen aan een expert, zodat ze je de beste deal voor de voordeur van je dromen kunnen bezorgen. Vraag daarom gratis offertes aan via ons offerteformulier.

Houten voordeur

Aandachtspunten bij de keuze van een nieuwe voordeur

De voordeur prijs hangt niet alleen af van het gekozen materiaal, maar ook veiligheidssloten, isolatie, glaspartijen en de afwerking van de deur hebben invloed op de prijs. Bekijk volgende aandachtspunten als je een nieuwe voordeur gaat kopen.

Professioneel advies nodig?
Stel je vragen aan installateurs en vergelijk offertes

Hang- en sluitwerk

Voordeuren moeten in eerste instantie inbrekers buiten houden. Daardoor is het interessant om stevig hang- en sluitwerk aan de deur te bevestigen, waardoor de deur helemaal beveiligd is. Je kan bijvoorbeeld kiezen om sloten aan de deur te hangen.

Een veiligheidsslot kan je al voor 13 euro vinden, maar er zijn er ook die 300 euro kosten. De duurdere sloten zullen natuurlijk wel beter beveiligen dan de goedkopere en zijn daardoor wel een goede investering.

Je hebt daarnaast keuze uit verschillende scharnieren. Een voordeur is in het algemeen vrij zwaar, dus je kan best kiezen voor kwalitatieve veiligheidsscharnieren. Een goede montage van de scharnieren is essentieel. Zo ben je zeker dat je een veilige voordeur hebt.

Isolatie (energieprestatie)

Bij de aankoop van nieuwe voordeuren is het belangrijk om rekening te houden met de isolatie van de deur. Hoten en aluminium voordeuren vertonen bijvoorbeeld uitstekende isolatie.

Een pvc deur is van nature ook goed, maar heeft toch net een iets mindere isolatiewaarde dan een aluminium, of houten deur.

Het hout van houten deuren zet in de zomer uit en krimpt in de winter. Hierdoor wordt het een stuk lastiger om de koude lucht buiten te houden en heeft dit invloed op de hoge isolatiewaarde van je woning.

Voordeur met glas

Het grootste voordeel van een voordeur met beglazing, is dat deze voor meer lichtinval zorgt. Als je niet graag hebt dat mensen bij je binnen kunnen kijken, kan je zelfs kiezen voor mat, gespiegeld, of gezandstraald glas.

Wil je een deur met glaspartij? Hou er dan wel rekening mee dat sommige soorten glas niet goed isoleren. Het is aangeraden om voor dubbel glas of hoogrendementsglas te kiezen, aangezien die het beste isoleren.

Glazen voordeur

Afwerking van de voordeur

Als het op de afwerking van de voordeur aankomt, heb je veel mogelijkheden. Zo heb je bij kunststof en hout de mogelijkheid om met reliëf te werken. Ook bij deuren van aluminium heb je verschillende opties.

Bij aluminium en pvc-deuren kan je bijvoorbeeld kiezen om een vleugeloverdekkend paneel op de deur te plaatsen. Dit paneel wordt dan stevig vastgelijmd op het oppervlak van de deurvleugel.

Bovendien zorgt een vleugeloverdekkend paneel voor betere isolatie en maakt dat het gehele oppervlak van de deurvulling beschikbaar is voor het ontwerp van het deurpaneel.

Je kan ook kiezen hoe je de voordeur wil laten schilderen: ga je voor één kleur, of gaat je voorkeur toch naar meerdere kleuren? Op vlak van klinken heb je een uitgebreide keuze: kies je voor een aluminium klink, of toch voor een gouden?

Het is allemaal mogelijk, maar het ene kost natuurlijk al wat meer dan het andere, waardoor al deze keuzes een serieuze invloed hebben op de voordeuren prijzen.

Nieuwe voordeur: offertes vergelijken

Wil je een nieuwe voordeur kopen? Ontvang gratis vrijblijvende offertes voor ramen, deuren en beglazing via onderstaand formulier. Vergelijk en vind de juiste keuze voor jouw project.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Ramen, deuren en beglazing
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Nieuwe voordeur prijs: wat kost een voordeur in 2024?