Wat kost een veranda schuifraam?

De kostprijs van een schuifraam voor een veranda schommelt gemiddeld tussen 900 en 1.400 euro per vierkante meter. De prijs is afhankelijk van enkele factoren: de afmetingen, het soort beglazing, het materiaal, de rail en het type schuifsysteem. Wij helpen je hier voor de beste keuze een bijzonder aangenaam en mooi eindresultaat, het hele jaar door.

In onderstaande tabel vind je een prijsoverzicht (inclusief installatiekosten) voor de verschillende materialen die je kan gebruiken om jouw schuifdeur veranda te realiseren.

Materiaal profielPrijs/m², inclusief plaatsingskosten
pvc€ 700 – 900
Hout€ 800 – 1.000
Hout€ 800 – 1.000
Aluminium€ 1.100 – 1.500
Staal€ 1.400 – 2.000

Ontvang gratis offertes voor schuiframen

5 redenen om voor schuifraam bij je veranda te kiezen:

Reden 1: Ruimte besparen

Draaideuren nemen altijd ruimte in, zeker in veranda’s. Wil je in de zomer graag alles kunnen openzetten om je tuin naar binnen te brengen? Waar blijf je dan met die openstaande deur?

Schuifdeuren binnen hebben dat probleem niet. Je schuift ze netjes weg en je kan bijvoorbeeld een zetel tot tegen het raam zetten. Want er is geen plaats nodig om te draaien.   

Reden 2: Meer licht binnen laten

Met een veranda wil je de buitenwereld binnenlaten in je leefwereld. Een deur sluit de wereld een beetje buiten als de rest van je veranda al van glas is.

Kies dus voor een groot glazen schuifraam om een maximale hoeveelheid licht binnen te laten in veranda’s. Bij warm weer kan je dan alles openschuiven en eigenlijk buitenzitten. Laat dat zonlicht maar binnenstromen! 

Schuifraam veranda

Reden 3: Hoge isolatie

Afhankelijk van het gekozen type glas geniet je van een hoge thermische en akoestische isolatie. De moderne standaard is dubbel glas. Maar, als je kiest voor hoogrendementsglas (ook wel driedubbele beglazing genoemd) beschik je over het beste van het moment.

Schuifdeuren en schuiframen kunnen ook volledig wind- en waterdicht afgesloten worden, dit is afhankelijk van de rail. 

Reden 4: Moderne uitstraling

Grote glaspartijen, ongeacht de stijl, geven een zekere grandeur en moderne uitstraling aan je woning. Met een veranda schuifraam creëer je een elegante uitstraling voor zowel je interieur als je exterieur. Wil je geen schuifraam maar eerder een mat glazen schuifwand als accent, dan kan dat ook!

Reden 5: Mooi uitzicht

Als je in je veranda zit, wil je natuurlijk het gevoel hebben dat je buiten zit en toch beschut. Daar zijn veranda’s voor! Met een schuifraam wordt je uitzicht niet belemmerd en heb je een weids zicht op de tuin of het terras.

Geniet zo vanuit de luxe van je veranda van het zicht op je kinderen die buiten spelen of de vogeltjes aan de vetbollen in de bomen.

Schuifraam installeren?Vergelijk gratis offertes en bespaar kosten

Wat zijn mogelijke afwerkingen voor veranda schuiframen?

1. Verschillende materialen

Er zijn diverse materialen waarmee je een schuifraam kan laten afwerken. Voor grote glaspartijen zijn aluminium en staal heel geschikt. Die materialen bieden sterke, maar dunne profielen in een strakke moderne stijl.

Houten schuiframen passen bij een landelijke stijl. Het is wel het aan te raden om met een roedeverdeling te werken om je aan de landelijke stijl te houden. Dit kan prachtig zijn met een glazen schuifwand.

Pvc profielen zijn een pak goedkoper maar isoleren minder goed. Je hebt wel het voordeel dat je pvc schuiframen heel makkelijk kan aanpassen aan je persoonlijke stijl. 

veranda schuiframen

2. Verschillende soorten schuifsystemen

Voor de rial zal je een aantal keuzes moeten maken bij de keuze van het type schuifsysteem voor zowel schuiframen als voor glazen schuifwanden. 

  • De eerste keuze is die tussen monorail of multirail. Een monorail schuifsysteem kan een enkele schuifdeur ondersteunen. Wil je meerdere schuiframen? Kies dan voor een multirail. 
  • Een hefschuifsysteem is een verdere uitbreiding op het enkelvoudig systeem. Waar je bij het enkelvoudig systeem simpelweg over en weer kan schuiven, biedt het hefschuifsysteem een verlaging of zonk waarin je jouw schuifraam van je veranda kan vergrendelen. 
  • Niet enkel de veiligheid voor veranda’s is hier verbeterd maar ook de isolatie. Het hefschuifsysteem is voorzien van borsteldichtingen voor een betere afsluiting. Dit systeem is ook voorzien op zwaardere gewichten. Voor deze innovatie betaal je natuurlijk een meerprijs. 
  • Ten slotte kan je kiezen voor een verzonken systeem of een systeem met kleine overstap. De installatie van de verzonken rails zijn wel wat ingewikkelder.  

Vraag advies en vergelijk gratis tot 5 offertes

3. Soort beglazing

We zagen al dat de huidige standaard dubbel glas is. Voor een optimale isolatie raden we toch hoogrendementsglas aan. Dit soort beglazing met drie lagen glas (triple glas/ driedubbel glas) maakt het systeem wel zwaarder. In dat geval kies je best voor een hefschuifsysteem. 

4. Kleur en structuur naar keuze

Alle materialen zijn verkrijgbaar in een brede waaier aan kleuren. Pvc en aluminium bieden zelfs de mogelijkheid tot een houtlook veranda schuifraam. Aluminium schuifdeuren in een steellook zijn ook verkrijgbaar. 

Je beglazing kan je extra personaliseren door te kiezen tussen mat glas of glanzend. Je opteert best voor mat glas als je jouw privacy wil behouden bij je glazen schuifwanden.  

onderhoud veranda

Onderhoud van veranda schuiframen

Omwille van de natuurlijke aard van het hout vergen houten schuiframen wat meer onderhoud. Na een tijdje zal je de profielen moeten beitsen of vernissen om de lange levensduur te garanderen. 

Het railsysteem dien je aan de buitenkant schoon te maken en het glas van je veranda schuifraam moet je regelmatig met speciale schoonmaakmiddelen proper maken.  

Enkele tips en aandachtspunten

Tip 1: Gewicht

Kies het schuifsysteem naargelang het gewicht van je veranda schuifraam. Zwaardere modellen kan je best gebruiken in combinatie met een hefschuifsysteem. Dit systeem is qua gebruiksgemak eigenlijk altijd aan te raden. 

Tip 2: Veiligheid

Je wil natuurlijk dat je veranda goed beveiligd is. Voorzie veiligheidsglas en een veiligheidsslot (3-, 4- of 5-puntsslot) voor een optimale inbraakveiligheid voor veranda’s. 

Tip 3: Neem een vakman onder de arm

Grote glaspartijen, schuifsystemen en andere uitvoeringen maken het plaatsen van veranda schuiframen tot een delicaat en nauwkeurig werk. Schakel daarom best een vakman in, zodat je zeker bent van een lange levensduur door een correcte installatie. 

Wil je een schuifraam voor je veranda? Vind een erkend installateur in jouw regio 

Ben je overtuigd van de voordelen van veranda schuifdeuren? Vraag via onderstaand formulier gratis vrijblijvende offertes voor je veranda schuifraam. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en vind je de beste oplossing voor jouw project.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Ramen, deuren en beglazing
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Schuifraam veranda: prijs, info en tips