Wat kost een houten voordeur?

De gemiddelde prijs van een houten voordeur is redelijk variabel. Er zijn verschillende elementen die invloed hebben op de kostprijs van jouw nieuwe houten deur. Je kan er van uitgaan dat jouw houten voordeur je minimaal € 900 zal kosten.

Elementen die de prijs beïnvloeden

Elementen die invloed hebben op de prijs van een houten deur zijn:

  • Het soort hout van de houten deuren
  • Met of zonder glas
  • De afmetingen
  • De installatie

Om een correct beeld te krijgen van de prijs van je droomdeur, vraag en vergelijk je best meerdere offertes.

Andere voordeuren

Over het algemeen komt een moderne houten voordeur goedkoper uit dan een aluminium deur. Indien je liever de goedkoopste optie hebt, kies je voor een pvc-deur.

Houten voordeur

Vier redenen om voor een houten voordeur te kiezen:

Er zijn tal van redenen waarom je voor een houten voordeur kan kiezen. Hieronder vind je de voornaamste redenen terug.

Reden 1: Isolatie

Hout is gekend om zijn goede isolatie. Zowel de akoestische als de thermische isolatie is zeer goed. De akoestische isolatie dempt het geluid uit andere ruimtes. De thermische isolatie zorgt ervoor dat er geen warmte langs de houten buitendeuren verloren gaat.

Reden 2: Past bij elke stijl

Een houten buitendeur kan je in verschillende huisstijlen plaatsen. Binnen het ruime assortiment vind je verschillende houten buitendeuren op maat gemaakt.

Klassieke en landelijke woonstijl

Voor een eerder klassieke stijl heb je de keuze uit een landelijke houten voordeur of een klassieke houten voordeur. De klassieke stijl van de landelijke houten voordeur heeft een warme uitstraling.

Moderne woonstijl

Moderne houten voordeuren winnen ook steeds vaker aan populariteit. Een moderne houten voordeur heeft een natuurlijke uitstraling in een moderne woning.

Houten voordeur moderne stijl

Reden 3: Houten voordeuren kan je herschilderen

Je kan kiezen voor verschillende types hout. Aan elk type hout hangt ook een andere houtkleur vast. Daarnaast is het mogelijk om hout te herschilderen. Indien je na een tijdje een andere kleur wenst op jouw houten voordeur, kan je hem schilderen. Hanteer hiervoor een eenvoudig stappenplan om jouw houten voordeur te schilderen.

Reden 4: Diverse afwerkingsopties

Je hebt een ruim assortiment om jouw houten voordeur af te werken. Kies een profiel dat mooi aansluit bij de stijl van jouw woning. Indien je kiest voor glas in jouw houten voordeur, kan je kiezen voor doorzichtig of mat glas. Daarnaast kies je zelf de kleur van jouw houten voordeur. Laat jouw moderne houten voordeur op maat maken.

Pvc voordeur in houtlook: budgetvriendelijk alternatief

Kies voor pvc voordeuren met houtlook als alternatief van houten voordeuren. Ze bieden tal van voordelen en je behoudt de uitstraling van moderne houten deuren.

Kostprijs van een pvc voordeur versus een houten voordeur

Pvc deuren zijn een goedkopere optie dan houten deuren. De pvc voordeuren met houtlook zijn een mooi alternatief voor de echte houten voordeuren. Jouw gevel behoudt de karakteristieke uitstraling, die hout creëert. Daarnaast behoudt de voordeur de eigenschappen en prijs van pvc.

Onderhoud en levensduur

Hout is een natuurlijk product. Bij natuurlijke producten bestaat de kans op rotten. Om dit te voorkomen dien je jouw houten voordeur goed te onderhouden. Pvc voordeuren zijn bestand tegen dit natuurlijke proces. Dit maakt de pvc voordeuren veel onderhoudsvriendelijker dan de houten ramen en deuren. De pvc voordeur garandeert jou een lange levensduur.

Niet schilderen

Het nadeel van een pvc voordeur is dat je de voordeur niet kan schilderen. Het is niet mogelijk om de kleur van jouw deur te veranderen. Indien er schade optreedt aan de deur, is dit vrij moeilijk te herstellen.

Houten voordeur met of zonder glas?

Enerzijds kan je kiezen voor een klassieke voordeur. De klassieke voordeur is een voordeur zonder glas. Anderzijds kan je ook kiezen voor glas in jouw moderne houten voordeur.

Massieve houten voordeuren

1. Klassieke voordeur

Het voordeel van een klassieke voordeur is zijn strakke en elegante look. De klassieke houten voordeur ziet er heel stevig uit. Dit is een element dat potentiële inbrekers kan afschrikken. Een nadeel van dit type voordeur is dat de deur geen natuurlijk licht doorlaat.

Hout soorten

Voor de klassieke voordeur kan je kiezen uit verschillende houtsoorten. Enkele mogelijkheden zijn meranti, afzelia en merbau.

2. Voordeur met glas

Door gebruik te maken van glas in jouw houten deuren, zorg je voor meer licht in de hal. Daarnaast heeft een houten voordeur met glas een moderne stijl.

Soorten beglazing

Je kan kiezen voor verschillende soorten beglazing. Voor een moderne houten voordeur is hoogrendementsglas aangeraden. Hoogrendementsglas garandeert jou geen warmteverlies. Daarnaast heb je de keuze tussen mat glas of gezandstraald glas. Op deze manier creëer je meer privacy in jouw woning. Niemand kan van buiten de hal binnenkijken.

Isolatie

Daarnaast bestaat er ook geluidswerend glas. De akoestische isolatie zit in het glas van de houten deuren verwerkt.

Interesse in een houten voordeur? Vraag gratis 1 of meerdere offertes

Heb je interesse in het plaatsen van een houten voordeur? Of ben je net iets meer fan van een pvc voordeur met een houten look. Vraag via het onderstaande offerteformulier gratis en vrijblijvend naar offertes. Vergelijk vakmannen en houten deuren.

Vind de vakman met de juiste visie voor jouw project en ga samen op zoek naar de mogelijkheden.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Ramen, deuren en beglazing
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Houten voordeur, past bij elke woonstijl