Wat kost een houten schuifdeur?

De kostprijs van een houten binnenschuifdeur start bij € 400. Deze prijzen kunnen oplopen tot 1.500 of meer. Je kan een houten binnenschuifdeur volledig op maat laten maken.

De prijs is afhankelijk van het materiaal en het soort hout waarmee je werkt. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor massief eikenhout of een grenen schuifdeur. Houd ook rekening met de afmetingen van jouw deur. Hoe groter de deur, hoe meer je zal moeten betalen. Tot slot speelt ook het montagesysteem van de deur een belangrijke rol voor de berekening van de prijs.

Houten schuifdeuren

Verschillende soorten schuifdeursystemen

Je kan kiezen uit verschillende montagesystemen voor jouw schuifdeuren. Elk montagesysteem kan een bepaald gewicht dragen. Naargelang het systeem dat je kiest, kan de prijs verschillen. Voor een exacte berekening vraag je best advies aan een vakman. Onze adviseurs staan voor u klaar!

Hieronder vind je een overzicht van alle schuifdeursystemen, hoe ze werken en welk gewicht ze kunnen dragen.

Onderlopend schuifdeursysteem

Een onderlopend schuifdeursysteem is de ideale oplossing als je geen rails aan het plafond of op de muur kan hangen. De rails van het onderlopend schuifdeursysteem bevinden zich op de vloer. Aan het plafond is wel een regel bevestigd. Zo blijft de deur ten alle tijden op haar plaats staan.

Dit systeem is geschikt voor deuren tot 160 kilogram.

Hangend schuifdeursysteem

Een hangend schuifdeursysteem is het populairste montagesysteem. Dit systeem werkt zowel bij brede als smalle deuren of enkele en dubbele deuren.

Deze toepassing is geschikt om een slaapkamer en badkamer van elkaar te scheiden. Daarnaast wordt dit systeem regelmatig gebruikt bij kasten. Deze rails dragen maximaal 250 kilogram, afhankelijk van het type deur je kiest.

Schuifdeur in hout kamers scheiden

Onzichtbaar schuifdeursysteem

Wil je graag een unieke oplossing? Kies dan voor het onzichtbaar schuifdeursysteem. De rails bevinden zich achter de deur. De plaat met loopwielen hangt aan de muur.

Dit systeem kan deuren houden tot 80 kilogram.

Symmetrisch schuifdeursysteem

Dit systeem is geschikt voor dubbele deuren. Als je de ene deur opent, opent de andere deur automatisch via een kabelomloopsysteem.

Dit systeem kan een deur van maximaal 80 kilogram houden.

Parallel schuifdeursysteem

Heb je weinig plaats, maar wil je wel een grote doorgang? Dan is dit systeem ideaal voor jou. De twee deuren worden voor elkaar geplaatst in twee rails.

Dit systeem houdt maximaal 120 kilogram.

Schuifdeursysteem in de wand

De deur schuift volledig in de muur en is volledig verstopt. Met dit montagesysteem bespaar je de meeste ruimte.

Een schuifdeursysteem in de wand houdt deuren van maximaal 100 kilogram.

Houten schuifdeuren in wand

Schuifdeursysteem in het verlaagd plafond

Je schuifdeur en railsysteem worden weggewerkt in een verlaagd plafond. Het resultaat is een strak uitzicht. Ideaal als je deur tot aan het plafond reikt.

Dit systeem kan deuren houden tot 120 kilogram.

Andere mogelijkheden?

Je kan ook kiezen voor stalen of glazen schuifdeuren. De prijzen verschillen met die van de schuifdeuren in hout. Indien je graag een exacte berekening hebt van wat jij graag in jouw woning wenst, raden we je aan om offertes van vakmannen in jouw regio op te vragen.

Waarom voor schuifdeuren in hout kiezen?

Er zijn verschillende reden waarom je voor een schuifdeur kan kiezen. Met een schuifdeur bespaar je plaats en het is eenvoudig te bedienen. Daarnaast heb je geen last van dicht vallende deuren bij felle wind.

Een schuifdeur heeft een fris en strak uitzicht. Je kan eveneens kiezen uit verschillende mogelijkheden. Er zit dus zeker iets tussen dat binnen jouw interieur past!

Hieronder lees je een uitgebreider overzicht van de voordelen van een schuifdeur in hout.

Houten schuifdeuren parallel kast

1. Past bij elke stijl

Schuifdeuren in hout passen met hun robuuste uitstraling zowel bij een landelijke interieurstijl als bij een klassieke of moderne interieurstijl. Houten deuren zijn een populaire keuze, aangezien het overal mooi bij past.

Mocht je de kleur van jouw deur toch beu geraken, is het steeds mogelijk de deur te verven. Let op, een deur verf je niet zomaar. Hieronder vind je een stappenplan van hoe je een deur correct moet verven.

Hoe verf je een houten deur?

Indien je graag je houten deur van een likje verf wil voorzien, dien je de volgende stappen te volgen:

1. Til de houtendeur uit de scharnieren en haal het frame er ronduit.

2. Voeg een ontvettend schoonmaakmiddel toe aan warm water en maak vervolgens de deur schoon.

3. Gebruik schuurpapier om de deur op te schuren. Indien er te veel verf van de deur afbladdert, krab dan eerst de overtollig verf weg.

4. Maak vervolgens de deur een tweede keer schoon.

5. Plak alle delen waar geen verf over moet af met tape.

6. Gebruik grondverf als eerste laag. Breng de verf aan met een kwast of een roller. Let op, rol steeds van boven naar beneden!

7. Wacht tot de eerste laag droog is.

8. Gebruik lakverf als tweede laag. Herhaal dit proces een aantal keer, totdat de deur volledig bedekt is met verf.

9. Wacht tot de verf droog is.

10. Haal de tape van de niet geverfde delen en hang de deur weer in zijn omlijsting en scharnieren.

2. Goed isolerend

Als je kiest voor een schuifdeur in hout, dan kies je ook voor een goede isolatie. De deuren houden je woning lekker warm.

Je kan ook kiezen voor een schuifdeur met een pompsysteem. Het pompsysteem zorgt ervoor dat de deur automatisch sluit. Op deze manier vermijd je warmteverlies.

3. Milieuvriendelijk

Indien je liever niet kiest voor PVC of aluminium, dan is hout een milieuvriendelijk alternatief.

4. Scheiden van twee ruimtes

Kies je voor schuifdeuren in hout zonder glas? Dan kan je zeer eenvoudig twee ruimtes van elkaar scheiden. Als de deur gesloten is, kan je de andere kamer niet zien. Ideaal om de bureauruimte af te sluiten van de leefruimte!

houten schuifdeuren hangend

Zijn er ook nadelen aan een schuifdeur in hout?

De nadelen van houten binnendeuren wegen niet op tegen de voordelen. Houten deuren dien je af en toe te onderhouden, zoals de deur lakken of vernissen. De deur kan lichtjes verkleuren door de zon. Indien het hout afkomstig is van verre landen, is de deur minder milieuvriendelijk. Let ook op dat het hout niet afkomstig is van illegale houtkap.

Het laatste nadeel aan een houten deur zijn de kleine onregelmatigheden. De houten deur kan kleine vlekjes, scheurtjes of kleurverschillen hebben. Dit hoeft niet noodzakelijk een nadeel te zijn. Hout is een natuurlijk product. De oneffenheden kunnen ook meetellen als de eigenheid van jouw unieke schuifdeur!

Hoe houten schuifdeur met glas combineren?

Indien je liever geen stalen frame verkiest, kan je kiezen voor een glazen schuifdeur met een houten omlijsting. Hout wordt doorgaans gekozen om de prijs van de schuifdeur zo laag mogelijk te houden.

Het voordeel van een glazen deur is het ruimtegevoel dat de deur creëert. De kamer achter de glazen deur blijft ten alle tijden zichtbaar.  Daarnaast wordt het licht uit de andere kamer niet geblokkeerd.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een glazen deur. Je kan kiezen uit:

  • Helder glas
  • Gekleurd glas
  • Mat glas
  • Gezandstraald glas

Kies een type glas dat mooi combineert met de houten deur en jouw interieur.

Houten schuifdeuren met glas

Schuifdeur in hout laten maken en plaatsen: standaard of op maat? Offertes vergelijken loont

Als consument kan je zelf de afmetingen van jouw deur bepalen. Daarnaast kan je kiezen welk schuifsysteem jij het liefst wil gebruiken. Tot slot is het belangrijk om een kleur te kiezen die mooi past bij jouw interieur.

Zou je graag een houten binnenschuifdeur in jouw woning laten plaatsen? Je kan jouw schuifdeur door een erkende vakman op maat laten maken. Vraag via onderstaand formulier gratis en vrijblijvend offertes op.

Zo kan je op een vlotte manier prijzen en installateurs van schuifdeuren en schuiframen vergelijken. Kom vervolgens in contact met een vakman uit de regio en ga samen op zoek naar de beste opties voor jouw interieur.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Ramen, deuren en beglazing
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Waarom kiezen voor houten schuifdeuren ? Voordelen en prijs [overzicht]