Wat kosten stalen deuren met glas?

De prijs hangt af van de soort beglazing en het deurtype. Ook de keuze van draai- of schuifsysteem is een factor die de prijs van stalen deuren met glas mee bepaalt. Hier komen ook installatie kosten bij kijken. 

Een stalen deur met glas is moeilijk zelf te plaatsen. Om alles zonder probleem te laten verlopen schakel je best een erkende installateur in. Hij of zij zal je adviseren en helpen de beste keuze te maken.

Stalen deuren met glasPrijzen incl. installatiekosten
Stalen scheidingswand met glas+/- € 1.800
Stalen taatsdeur+/- € 2.500 euro
Stalen scharnierdeuren+/- € 3.000
Stalen schuifdeur+/- € 3.500

Wil je stalen deuren laten plaatsen, maar is je budget eerder beperkt. Bekijk zeker ook de optie steellook deuren.

Voordelen en nadelen van stalen deuren

Om je een beter beeld te geven zetten we in dit artikel de plus- en minpunten van stalen glazen deuren op een rijtje.

Voordelen van stalen glazen deuren

  • Je hoeft geen aanpassingen te maken aan bestaande stalen kozijnen. Stalen deuren met glas worden op maat gemaakt en kan je in elke woning plaatsen.
  • De stalen deuren bieden hoge geluids- en warmte isolatie. Dankzij die isolatie geniet je van meer wooncomfort en energiebesparing.
  • Je kan verschillende vormen laten maken dankzij de sterke eigenschappen van staal en dunne profielen. Je kan ook genieten van verschillende kleuren.
  • Met een stalen binnendeur maak je jouw interieur elegant & modern.
  • Ze zijn stevig en duurzaam. 

Nadelen van een stalen glazen deuren

  • Ze hebben een hogere kostprijs dan deuren in andere materialen.
  • Een stalen deur mat glas is moeilijk om zelf te plaatsen: een installateur is noodzakelijk.
stalen deuren met glas

Soorten stalen deuren met glas

Stalen deuren met glas bieden een belangrijke meerwaarde aan jouw interieur. Je hebt de keuze uit stalen pivoterende deuren, stalen schuifdeuren en stalen draaideuren. 

Elk heeft zijn voordelen en unieke kenmerken. Een erkende installateur zal jou helpen de keuze maken die het best bij jouw woning past.

1. Stalen pivoterende deuren

Deze worden ook wel stalen taatsdeuren genoemd. Ze draaien rond hun verticale as. De draaipunten bevinden zich aan de boven- en onderkant van de taatsdeur. Je geniet van een zowel naar binnen als naar buiten van een opening van 180°.

Een stalen pivoterende deur opent zowel binnen als buiten gemakkelijk en heeft een lange levensduur. 

2. Stalen schuifdeuren

Als je over een kleine ruimte beschikt is een stalen schuifdeur ideaal voor jou. Deze maken gebruik van een railsysteem met wielen. Hierdoor heb je geen extra ruimte nodig voor de opening van de deur. 

3. Stalen draaideuren

Stalen draaideuren draaien in het kozijn. Daarnaast kan  je de keuze maken tussen draaideuren met geijkte of onzichtbare scharnieren. 

Mogelijke afwerkingen van stalen deuren

Het verschil met niet staal deuren zit hem in de vele mogelijkheden op vlak van vorm en formaat. Je kan een deur laten maken met of zonder stalen frame. Stalen deuren met glas kunnen in elk formaat uitgevoerd worden (op maat). 

Zo kan je bijvoorbeeld stalen deuren zonder deuromlijsting laten maken. Daarnaast heb je de mogelijkheid om deze te combineren met hout. 

stalen glazen deur

Onderhoud van stalen deuren

Moderne stalen deuren zijn voorzien van een beschermende laag (poedercoating). Dankzij die poedercoating blijft de kleur levenslang vast. Staal is een duurzaam materiaal: bestand tegen rotting, vervorming en barsten. 

Op vlak van onderhoud is het heel eenvoudig. Je hebt geen speciale onderhouds- en/of reinigingsproducten nodig.

Vind een professionele plaatser in jouw buurt: vraag gratis 1 of meerdere offertes 

Een stalen deur met glas biedt tal van mogelijkheden en is een echte eyecatcher voor jouw interieur. Hiermee geniet je van een elegant en modern interieur. 

Het is moeilijk om een stalen binnendeur zelf te plaatsen en je schakelt best een erkende installateur in. Op die manier verloopt alles zonder probleem.

Via onderstaand formulier ontvang je gratis en vrijblijvend offertes van erkende installateurs in je buurt. Zo kan je de verschillende prijzen vergelijken en een glazen stalen deur aan de beste prijs laten plaatsen.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Ramen, deuren en beglazing
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Stalen deuren (met glas): prijs, voordelen en onderhoud