Wat kost een aluminium schuifraam?

Voor een aluminium schuifraam van 2.500 x 2.000 mm betaal je tussen € 1.700 en € 1.900. Naast de kostprijs van het raam zelf, dien je ook rekening te houden met de isolatie- en installatiekosten. Vervolgens spelen ook de materialen, de indeling van de profielen en het hang- en sluitwerk een belangrijke rol in de berekening van de totale prijs.

De exacte prijs van een schuifraam naar jouw voorkeur is moeilijk te bepalen. Vraag daarom gratis offertes aan bij enkele vakmannen bij jou in de buurt.

Op zoek naar een specialist?
Ontvang GRATIS offertes en vergelijk prijzen!

Andere mogelijkheden?

De prijs voor een aluminium schuifraam ligt hoger dan de prijzen voor een schuifraam in hout of PVC. Voor een schuifraam in hout betaal je tussen de €1.200 en € 1.400. De kostprijs van een schuifraam in pvc bedraagt ongeveer € 1.000 à € 1.200.

Schuifraam lichtinval

Wat maakt aluminium schuiframen uniek?

Er zijn verschillende voordelen die een aluminium schuifraam uniek maken. Hieronder vind je een overzicht van deze aspecten.

1. Modern en stijlvol

Een aluminium schuifraam is dé blikvanger in huis dankzij zijn moderne uitstraling. Door gebruik te maken van grote raampartijen, creëer je onmiddellijk een grotere ruimte. Je kan de afwerking van jouw schuiframen volledig afstemmen op jouw interieur. Over de afwerking lees je later meer.

2. Hoge isolatiewaarde

Aluminium is een metaal met een hoge akoestische en thermische isolatie. De U-waarde van aluminium raamprofielen ligt tussen 1.5 tot 0.8 W/m²K. Wil je een zo laag mogelijke waarde? Dan betaal je ook meer voor jouw aluminium ramen.

3. Fijne raamprofielen

Aluminium is een stof dat zeer sterk is. Dat maakt dat het mogelijk is om met zeer dunne profielen grote glaspartijen te dragen. Het voordeel van dunne profielen is dat er meer licht de ruimte binnen kan.

4. Onderhoudsvriendelijk

Aluminium schuiframen zijn bestand tegen roest. Daarnaast hebben ze een zeer lange levensduur. Onderhoud is nauwelijks nodig.

In schuiframen worden amper kozijnen gebruikt. Dit maakt het mogelijk om de ramen snel en eenvoudig te reinigen. Bovendien ben je snel klaar met het schoonmaken van de profielen. Hiervoor kan je gebruik maken van een vochtige doek.

Schuifraam onderhoud

5. Verschillende schuifsystemen

Je kan kiezen voor verschillende schuifsystemen bij jouw schuifraam. Kies voor het schuifsysteem dat het beste binnen jouw interieur past en dat samen gaat met jouw persoonlijke voorkeur.

Hefschuifsysteem

Vooraleer je jouw hefschuifraam kan open schuiven, moet je het schuifraam kort opheffen. Het voordeel aan dit schuifsysteem is de draagkracht. Het systeem kan vrij veel gewicht dragen. Indien je kiest voor een aluminium profiel met veel glaswerk, is dit de ideale oplossing. Dit systeem vermijdt eveneens warmteverlies.

Kiepsysteem

Een kiepsysteem is de ideale oplossing als je jouw schuifdeur ook even wil openzetten om een fris briesje binnen te laten. Dit type is voornamelijk geschikt voor PVC schuiframen.

Enkelvoudig schuifsysteem

Ben je op zoek naar een eenvoudig systeem, dan is dit de perfecte oplossing voor jouw situatie. Dit schuifsysteem is betaalbaar, maar ook betrouwbaar!

De schuivende delen zijn zeer gemakkelijk te bedienen, ook voor kinderen. Doorgaans wordt er gekozen voor één rail, waarvan één gedeelte vast staat en het andere schuift.

Aluminium schuifraam

Afwerking van aluminium schuiframen naar keuze

Een aluminium schuifraam kan je volledig op maat en volgens jouw stijl laten maken. Daarnaast kan je ook de kleur, het formaat en de soort beglazing kiezen.

Afwerking van de aluminium profielen

Enerzijds kan je kiezen voor geanodiseerde aluminium ramen. Anderzijds kan je ook kiezen voor gepoedercoat aluminium. Hieronder vind je een overzicht van wat beide technieken inhouden.

Geanodiseerde aluminium ramen

Het aluminium wordt met een elektrochemische laag behandeld. Via deze behandeling vormt er zich een oxidelaag op het aluminium. Deze laag beschermt je ramen tegen verdere oxidatie. Hierdoor behoudt het raam zijn metaal-look.

Gepoedercoat aluminium

Dit is een techniek die voornamelijk in de auto-industrie wordt gebruikt. Er wordt een elektrisch geladen poeder over het profiel gespoten. Het verfpoeder hecht zich gemakkelijk aan het profiel, dankzij de statische lading.

Het profiel wordt vervolgens op 200 °C gebakken in een oven. Door gebruik te maken van zo’n hoge temperatuur zijn jouw profielen zeer goed beschermd tegen verschillende weersinvloeden.

Uitzicht van de profielen

Je kan kiezen uit verschillende afwerkingsmogelijkheden, zoals:

  • Glad / ruw oppervlak
  • Structuurlak
  • Matte, geborstelde of glanzende uitstraling
  • Houtstructuur (folie)
  • Diverse anodisatie tinten
    • Licht metaal
    • Donker metaal

Je kan steeds raad vragen aan een vakman. Hij gaat samen met jou op zoek naar de mooiste afwerking voor jouw interieur.

Op zoek naar een specialist?
Vraag raad aan een vakman!

Aluminium schuiframen met glas

Je kan jouw aluminium schuiframen ook combineren met glas. Je kiest dan best voor hoogrendementsglas.

Een schuifraam met glas is ideaal als doorgang van de woning naar de tuin of het terras. Je creëert onmiddellijk een ruimte gevoel en een perfecte harmonie met de omgeving. Dankzij de grote ramen haal je jouw tuin ook een beetje naar binnen. Ideaal om na een drukke dag helemaal tot rust te komen.

Schuifraam naar terras en tuin

Vind een erkend installateur in jouw regio: ontvang gratis offertes

Wil je graag enkele aluminium schuiframen in jouw woning plaatsen? Aarzel dan niet en neem contact op met verschillende vakmannen. Vraag hier enkele offertes aan en vergelijk eenvoudig en snel hun prijzen. Vind de vakman die bij jou past en ga samen op zoek naar de mooiste schuiframen voor jouw woning.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Ramen, deuren en beglazing
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Aluminium schuifraam: prijs, voordelen en afwerking