Wat kost dubbel glas?

De prijs per vierkante meter van standaard dubbel glas ligt ongeveer tussen de 35 en 65 euro. Wel dien je rekening te houden met een aantal prijsverhogende factoren.

Zo bestaan er de U-waarde en heel wat gradaties in hoogrendementsglas. Wil je een aluminium raam of kies je voor een houten raam. Dit heeft allemaal invloed op de prijs. Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten waardoor het meer kost dan enkel glas.

Aluminium schuifraam

1. Verschillende soorten beglazing

De beglazing kies je in functie van de isolatiewaarde. Hoe beter de U-waarde, hoe hoger de prijs van het glas. De U-waarde of isolatiewaarde wordt als volgt bepaald: hoeveel warmte er per seconde en per vierkante meter verloren gaat als het temperatuurverschil tussen binnen en buiten 1°C bedraagt.

Eenvoudig dubbel glas is de goedkoopste optie: 65 euro per vierkante meter. Een klasse hoger is hoogrendementsglas met een U-waarde van 1,9 W/m²K voor circa 70 euro/m², zij heeft wel betere warmte isolatie kenmerken. Bij dit type isolatieglas kan je opteren voor HR+ en HR++ voor gemiddeld telkens 5 euro meer.

Tot slot kan je voor 120 euro per m² drievoudig isolatieglas (HR+++) laten installeren. Met dit soort beglazing geniet je van een isolatiewaarde 0,5 – 0,9 W/m²K.

Onderstaande tabel geeft je een duidelijk overzicht van de richtprijzen per type beglazing en hun isolatiewaarde.

Type glas Prijs (excl. plaatsingskost) Isolatiewaarde (U-waarde)
Dubbel glas (twee glasplaten) € 65 per m2 2,9 W/m²K
Hoogrendementsglas (HR) € 70 per m2 1,9 W/m²K
HR+ € 75 per m2 1,3 – 1,6 W/m²K
Dubbel isolatieglas (HR++) € 80 per m2 1,2 W/m²K
Drievoudig isolatieglas (HR+++) € 120 per m2 0,5 – 0,9 W/m²K
Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat
Vergelijk offertes
arrow Ontvang offertes

2. Materiaal van de profielen

De prijs van je ramen zijn natuurlijk niet enkel afhankelijk van het type beglazing. Ook het materiaal van je kozijnen bepaalt mee de kostprijs.

Zo zijn pvc en houten ramen goedkoper dan aluminium ramen. Hou er wel rekening mee dat het effect van goed isolerende beglazing verloren kan gaan als het materiaal van de kozijnen onvoldoende isolerend is. Zo heeft pvc een lagere isolatiewaarde dan zijn houten en metalen concurrenten.

dubbel glas verplicht

Premies voor dubbele beglazing in 2024

Er bestaan heel wat premies die in het kader van de klimaatdoelstellingen je fikse voordelen opleveren. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet voor 1 januari 2016 en investeer je nu in hoogrendementsglas? Je krijgt dan via je netbeheerder toegang tot enkele premies. We lijsten ze hieronder voor je op.

Fluvius voorziet de premie voor hoogrendementsglas wanneer je de werken laat uitvoeren door een erkend aannemer.

Heeft je woning een slechte EPC-score en krik je die in een periode van 5 jaar op? Deze grondige renovatie maakt kans op de EPC-labelpremie.

De totaalrenovatiebonus krijg je wanneer je op een milieuvriendelijke manier renoveert. Wel dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Fluvius schiet bij indien je eerste energiezuinige investering een eindfactuur kreeg tussen 1 januari 2017 en 31 december 2020. Of als je bestelbon ondertekend is in 2020. Dit is de renovatiebonus.

Huurders en verhuurders maken kans op de huur-en-isolatiepremie. Zo kan iedereen een beetje meegenieten.

Er bestaat ook een burenpremie voor een collectief renovatieproject voor projectbegeleiders die een project van 10 woningen in een buurt helpt energiezuiniger te maken.

Vervang je niet enkel de beglazing maar ook het schijnwerk? Informeer dan zeker achter de renovatiepremie.

Alle bijkomende premies zorgen ervoor dat dubbel glas een redelijk voordelige investering is.

Steellook

Voordelen van dubbel glas

Dubbele beglazing biedt heel wat voordelen. Daarbij geldt: hoe hoger de U-waarde, hoe meer voordelen. Zo zal HR+++ of triple glas meer voordelen opleveren dan dubbel glas. Dit soort glas is dikker glas dan enkel glas en heeft een andere isolerende waarde.

1. Betere isolatievermogen

Er wordt best standaard isolatieglas gebruikt, zij garandeert een goede isolerende werking. Dit wordt ook wel thermopane glas genoemd. Dubbele beglazing heeft een beter isolatievermogen dan enkele beglazing. Hoe dikker het glas, hoe beter de isolerende waarde.

We denken bij isolerend glas natuurlijk eerst aan thermische isolatie maar ook akoestische isolatie is van belang. Met akoestische isolatie bescherm je jezelf tegen harde geluiden en overtollig straatlawaai. Dit is zeker aan te raden voor woningen aan drukke straten. Dit alles komt het comfort van verwarmde ruimtes in je huis ten goede.

isolatieglas

2. Geld besparen

Door de hogere isolatiewaarde zal je de warmte beter binnenshuis kunnen bewaren. Zo moet je minder stoken en zeker gezien de hedendaagse energieprijzen kan je heel wat besparen op je jaarlijkse energiefactuur.

Ook voor het klimaat doe je een goede zaak met isolatie glas. Minder verwarming betekent ook minder gebruik van brandstoffen. Dit is heel handig voor de reductie van je energiefactuur.

3. Epc-verslag

Hoe beter je jouw huis isoleert, hoe hoger je EPC-score. Het energieprestatiecertificaat verhoogt de waarde van je woning en zal ook een belangrijke rol spelen bij de verkoop of het verhuren van je woning.

Woningen met een hogere EPC-score doen het doorgaans goed op de huizenmarkt.

4. Milieuvriendelijk

Zoals we al kort aanhaalden is een energiezuinig huis beter voor het milieu. Want een betere U-waarde betekent dat je minder moet stoken. Minder stoken staat gelijk aan minder CO2-uitstoot. Dus kiezen voor beter isolatieglas is kiezen voor een milieuvriendelijk alternatief.

Gewapende beglazing

Dubbel glas op maat

Je kan bovendien dubbel glas op maat laten maken. Dit wordt gedaan met behulp van het correct afmeten van je raamopening of raamkozijn. Zo past het dubbel glas perfect in de opening. Jouw dubbele beglazing op maat zal dan beter aansluiten en nog meer isoleren.

Maak je je zorgen om inbraakveiligheid? Kies dan voor de combinatie van dubbel glas en veiligheidsglas. Wil je graag een metalen coating? Dit is allemaal mogelijk. De afwerking van het dubbel glas kan je 100 procent kiezen.

Er bestaan heel wat premies, waaronder de totaalrenovatiepremie. Opteer voor een ventilatierooster en nog twee andere energiebesparende maatregelen en je komt in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus.

Wil je dubbel glas plaatsen? Vergelijk gratis 1 of meerdere vakmannen in jouw regio 

Heb je bijkomend advies nodig over dubbel of hoogrendementsglas? Of ben je op zoek naar info voor ramen, deuren en beglazing in het algemeen. Via onderstaand formulier verstuur je snel en eenvoudig een offerte aanvraag. Je komt op die manier makkelijk in contact met professionele installateurs in jouw regio.

Zo kan je snel en eenvoudig prijzen vergelijken, en vind je de beste oplossing voor jouw project.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Ramen, deuren en beglazing
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Dubbel glas: prijs en premies 2024 + voordelen