Wat kost een glazen deur op maat?

Een glazen deur kost gemiddeld tussen de € 1.000 – € 1.200, inclusief installatie. De prijs van een dubbele glazen binnendeur kan tot € 2.000 oplopen.

De prijs hangt van verschillende factoren af:

 • Welke type deur?
 • Welke soort beglazing?
 • Installatiekosten
 • Formaat

Je kan een glazen deur op maat laten maken, zodat de deur perfect in je interieur past. Wil je de exacte kosten weten? Dan raden wij je aan om gratis offertes aan te vragen en de prijzen te vergelijken.

glazen deur

Glazen deuren plaatsen: talrijke voordelen

1. Er komt veel licht binnen dankzij glazen deuren

Een groot voordeel is dat glazen deuren licht doorlaten. Zo heeft je interieur altijd een heldere uitstraling. Het licht geeft je een ruimtelijk gevoel. Daarom zijn glazen deuren ideaal voor woningen met beperkte ruimte.

Veel licht zorgt bovendien voor een prettige sfeer. Daarnaast zorgt goed licht er ook voor dat je stroom bespaart, doordat je meer gebruik maakt van natuurlijk licht in plaats van elektriciteit. Ze zijn dus ook nog eens goed voor je portemonnee.

2. Veilig

Glazen binnendeuren zijn bijna altijd gemaakt van gehard glas. Gehard glas is vijf keer sterker dan gewoon glas. Het voordeel van gehard glas is dat het niet in grote stukken breekt, maar in talloze kleine stukjes. Het risico van glazen binnendeuren is daardoor minimaal.

Glasbreuk is natuurlijk niet helemaal uit te sluiten. De kans dat het breekt is niet onbestaand maar het breekt in kleine ongevaarlijke scherven. Hierdoor wordt het ook wel gehard veiligheidsglas genoemd.

3. Je hebt zicht op de andere ruimte

Met glazen deuren heb je zicht op de veranda of terras vanuit je woonkamer. Dit is zeker voordelig bij een familie met kinderen. Het kan ook als scheidingsdeur gebruikt worden.

4. Elegant & stijlvol

Glazen binnendeuren geven je interieur een unieke uitstraling. Glazen binnendeuren komen in veel verschillende uitvoeringen, waardoor het bij iedere interieurstijl past. Welke uitvoering of stijl je ook kiest: glazen binnendeuren geven karakter aan je interieur. Het zorgt voor extra lichtinval en met respect voor jouw privacy. Het is een blikvanger voor elke interieurstijl.

glazen deur op maat

Soorten glazen deuren

1. Glazen draaideuren

Glazen draaideuren worden zowel binnen als buiten geplaatst. Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met bijvoorbeeld glazen wanden geplaatst worden. Glazen draaideuren kunnen 100 % uit helder glas bestaan. Je kan kiezen tussen deuren met zijdelingse scharnieren of met vloerveer.

Ze worden geplaatst bij de entree van woningen, kantoorruimtes, terrasoverkappingen, balkons, balkons of dakterrassen.

2. Glazen pendeldeuren

Glazen pendeldeuren kunnen in beide richtingen gemakkelijk geopend worden. Ze hebben trouwens ook geen deurknop. Je hoeft enkel een kleine duw te geven om te openen en de glazen binnendeur gaat vanzelf weer dicht. Glazen pendeldeuren worden vaak op kantoor gebruikt, omdat ze gemakkelijk te openen zijn met volle handen.

3. Glazen schuifdeuren

Het grootste voordeel van schuifdeuren is de ruimtebesparing. Glazen schuifdeuren worden meestal bij grote openingen geplaatst. Glazen schuifdeuren geven een modern tintje aan je interieur. De glazen binnendeur is ideaal als toegang tot je tuin of terras te plaatsen.

Je bespaart ruimte en je hoeft geen bijkomende ruimte voor de opening te voorzien. De glazen binnendeur werkt met een railsysteem met wielen, waardoor de schuifdeuren stil zijn en ze zijn met één beweging dicht.

deuren met glas

Soorten bijhorende beglazing

Type beglazing 1: Verduisterend glas

 • Glas met donkere tint
 • Meer privacy: van buitenaf is de binnenruimte niet zichtbaar

Type beglazing 2: Gehard glas

 • Gehard veiligheidsglas
 • Sterker dan andere soorten, breekt moeilijk af
 • Duurzamer, lange levensduur

Type beglazing 3: Gezandstraald glas

 • Matte look
 • Meestal van een extra bescherming laag voorzien
 • Verkrijgbaar in verschillende motieven

Type beglazing 4: Gezuurd glas

 • Mat gemaakt d.m.v. een bijtende vloeistof
 • Vooral voor badkamer deuren van toepassing
 • Matte laag op het glas
 • Geen transparantie
Op zoek naar een specialist?
Laat je adviseren door een expert

Glazen deuren onderhoud: enkele tips

 • Gebruik de deurknop bij het openen en afsluiten van de deur om vingerafdrukken op het glas te vermijden
 • Maak gebruik van speciale schoonmaakmiddelen voor helder glas
 • Vermijd strepen en lijnen op het glas door telkens met ronddraaiende bewegingen te wrijven

Glazen deuren voor elke ruimte en stijl: inspiratie

Glazen binnendeuren zijn praktisch op meerdere plekken in je woning: bijvoorbeeld een glazen schuifdeur naar je terras toe of een glazen badkamer deur. Dit zie je ook vaak in winkels en restaurants.

Glazen binnendeuren kan je ook als scheidingsdeur op kantoor gebruiken, op die manier komen collega’s toch op contact met elkaar maar hebben meer comfort qua geluid. Glazen binnendeuren passen zowel bij landelijk als bij moderne stijl. Ze kunnen gecombineerd worden alle materialen: hout, aluminium, pvc enzovoort.

Interesse in een glazen deur (op maat)? Vraag je offertes en vergelijke meerdere installateurs

Wil je een glazen deur op maat plaatsen? Via onderstaand offerteformulier kan je gratis vrijblijvende offertes aanvragen voor glazen deuren. Zo is het eenvoudig om de deur naar jouw wens samen te stellen en kan je makkelijk prijzen vergelijken.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Ramen, deuren en beglazing
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Glazen deur op maat: prijs, soorten en voordelen