Wat voor materiaal voor je nieuwe voordeur kiezen? 

Je wil een nieuwe voordeur kopen maar weet niet goed hoe en wat? Wij helpen je verder zodat jouw nieuwe deur helemaal aan jouw wensen voldoet! Wat zijn de nieuwe voordeuren prijzen? Een nieuwe voordeur kopen: met welke verschillende factoren moet je rekening houden?

Voordeuren komen in heel wat verschillende vormen en maten. Ook het materiaal dat je kiest zal het uitzicht, isolatiewaarde en prijs van je nieuwe voordeur bepalen. Hieronder een overzicht van de verschillende soorten voordeuren. Je kiezen uit hout, aluminium, kunststof en staal. Kunststof voordeuren en pvc voordeuren zijn hier inwisselbare termen.

Houten voordeur

1. Houten voordeur

Houten voordeuren geven een goede eerste indruk met de natuurlijke warme kleur. Een houten deur is makkelijk te bewerken en biedt veel mogelijkheden om te herschilderen. Hout is een materiaal dat zich gemakkelijk vele stijlen laat aanmeten. Ben je de kleur van je deur een beetje beu gezien? Met een nieuw laagje verf kan je al een hele nieuwe indruk creëren.

Niet alleen het verven behoort tot de decoratieve meerwaarde van een houten deur. Je kan in je deuren bijvoorbeeld een glaspartij in verwerken.

Aangezien hout een organisch materiaal is, zal je wat meer moeten investeren in onderhoud. Je kan de deur onderhouden tegen rot door te beitsen, oliën, vernissen of verven.

Ga je een nieuwe voordeur kopen en ben je overtuigd van de meerwaarde van hout?

Nieuwe voordeur plaatsen?
Vergelijk GRATIS offertes en bespaar!

2. Aluminium voordeur 

In een moderne bouwstijl zien we vaak een aluminium voordeur. Met de strakke looks van een stijlvolle voordeur in aluminium is het zelfs mogelijk om voor een steellook te gaan.

Aluminium is een materiaal dat op verschillende vlakke duurzaam is. Ten eerste is het duurzaam voor jouw tijd, een aluminium deur vraagt weinig onderhoud. Daarbovenop is aluminium ook nog eens volledig recyclebaar. Het is een duurzaam en stevig materiaal dat bestand is tegen hoge temperaturen.

Dat brengt ons bij een volgende duurzaam kenmerk: de isolatiekwaliteiten. Een aluminium voordeur isoleert supergoed, niet alleen thermische isolatie maar akoestische isolatie waardoor de koude of zengende hitte en het straatlawaai op de dorpel zullen moeten wachten.

Hoewel het eenvoudig is in onderhoud, is aluminium niet erg krasbestendig. Een ander nadeel is dat je voor al deze kwaliteiten wel wat meer zal moeten betalen dan voor hout of pvc.

3. Kunststof voordeur 

Met een kunststof of pvc voordeur heb je tal van mogelijkheden om je voordeur volledig naar jouw wensen te hebben. Denk hierbij aan een breed aanbod van kleuren of een houtmotief.

Een kunststof voordeur vraagt bijzonder weinig onderhoud en is toch duurzaam. Pvc voordeuren zullen lange tijd meegaan en isoleren ook nog eens goed. Dat kan al tellen op vlak van duurzaamheid.

Als je een nieuwe voordeur gaat kopen zal je dus ook rekening moeten houden met de gebreken van pvc voordeuren. Het nadeel aan een kunststof voordeur is de gevoeligheid voor krassen en hoge temperatuurverschillen.

Kunststof voordeur

4. Stalen voordeur

Een stalen voordeur spreekt tot de verbeelding met een unieke en stijlvolle look. Staal heeft weinig onderhoud nodig. Een gepolijste deur zal je af en toe wat moeten opblinken maar de robuuste deuren zullen de tand des tijds vlot doorstaan.

Staal is krachtig. Dat zien we ook terugkomen in de veiligheid die eens stalen voordeur biedt. Een voordeur uit staal is brandwerend en inbraakwerend. Aan staal hangt wel een stevig prijskaartje en is daarmee de duurste keuze uit het lijstje.

Nieuwe voordeur prijs

De prijs van een voordeur schommelt tussen de 1.400 à 1.500 euro, exclusief plaatsingskost. Het is wel belangrijk om in het achterhoofd te houden dat niet alleen het materiaal je prijs bepaalt maar ook verdere afwerkingen zoals een glaspartij voor je deur. Alle extraatjes om je nieuwe deur helemaal jouw ding te maken zullen voor een meerprijs zijn.

Hieronder kan je een overzicht vinden van de prijs nieuwe voordeur kopen.

Materiaal voordeurPrijs (incl. plaatsingskost/standaard voordeur)
Houten voordeur€ 1.200 – € 1.500
Pvc voordeur€ 1.000 – € 1.500
Aluminium voordeur€ 1.200 – € 1.800
Stalen voordeur€ 1.500 – € 2.400
De verschillende prijzen voor voordeuren. Deze prijzen zijn bepaald voor deuren met een standaardformaat.

Nieuwe voordeur in landelijke, klassieke of moderne stijl?

Voorkeur 1: Landelijke voordeur

Straalt je woning warmte, rust en gezelligheid uit? Landelijke deuren vullen dat dan perfect aan. Je kan deze deuren herkennen aan de warme kleuren en de natuurlijke materialen. Dankzij de moderne technologieën hoef je je zelfs niet te beperken tot bijvoorbeeld hout voor die natuurlijke uitstraling. Zowel pvc als aluminium kunnen de uitstraling van hout imiteren.

Een deur is landelijk omwille van de details. Voeg een stalen deurklopper of kijker toe aan je deur en het landelijke gevoel is er meteen. Je kan je deur ook extra stijlvol maken met een vleugeloverdekkend paneel.

Bij een voordeur met een vleugeloverdekkend paneel zijn de deurprofielen verdoken en ingewerkt. Deze nette afwerking kan je dan aanvullen met bijvoorbeeld een afgeronde bovenkant want niet elke deur moet een rechthoek zijn, toch?

Voorkeur 2: Klassieke voordeur

Een klassieke voordeur past bij elke woonstijl, of je nu jugendstil, modern en strak of landelijk woont. Net zoal bij de landelijke voordeur wordt meestal hout als basis genomen en kan er door andere materialen zoals pvc en aluminium hout geïmiteerd worden.

Hoewel een klassieke voordeur misschien klinkt als een stijl die gebonden is aan veel regels, heb je veel vrije keuze bij de vormgeving. Voor de kleur kies je best voor grijsblauwe tonen of zelfs zwart. De beglazing bij een klassieke voordeur bevindt zich meestal in de deurstijl zodat je van extra lichtinval kan genieten. Verder kan je nog klassieke versieringen aanbrengen zoals een deurknop in het midden van de deur.  

Voordeur Nieuw

Voorkeur 3: Moderne voordeur

Een moderne voordeur is het meest geschikt voor een bouwstijl met strakke lijnen en rechte vormen. Denk bijvoorbeeld aan de bijna kubusvormige witte woningen die het laatste decennium als paddenstoelen uit de grond schieten.

De moderne voordeur is meestal vervaardigd uit aluminium of staal maar ook hout en pvc kunnen als deur een strak accent leggen voor je woning.

Mogelijke afwerkingen van je voordeur

Als je een nieuwe voordeur gaat kopen sta je nog voor enkele keuzes. In welke mate moet je nieuwe voordeur voldoen aan de hoge isolatiewaarde of veiligheidsnormen. Dit zal allemaal een rol spelen in je keuze voor een nieuwe deur of voordeur kopen.

Goede isolatie

Een uitstekende isolatie is van belang voor elke buitendeur maar een voordeur verdient misschien nog net dat tikkeltje extra aan akoestische isolatie. Een goede voordeur is een voordeur die de warmte binnen kan houden.

De akoestische isolatie zal het straatlawaai weren, dit is dus zeker een goede afwerking als je aan een drukke weg woont. Als je een goede isolatie wilt, kies dan best voor een voordeur uit aluminium of pvc want hout isoleert minder goed.

Veilige Slot

Een goed beveiligde voordeur is al het begin van een goed beveiligd huis. Je hebt de keuze voor een normaal slot of een extra veilig slot. Je kan hierbij kiezen voor een meerpuntsvergrendeling. Dit soort voordeur is wel wat duurder.

Een slot is niet het enige waar je aan moet denken. Je moet er ook op letten dat dieven niet gewoon de deur uit haar hengsels of scharnieren kunnen tillen. Zorg daarom voor een goede verankering bij voordeuren.

Nieuwe Voordeur
Nieuwe voordeur kopen? Voorzie een goed slot!

Voordeur met glas 

Een stijlvolle voordeur met glas oogt altijd mooi. Je krijgt meer lichtinval naar binnen toe. In eender welke bouwstijl voegt een voordeur met glas iets extra toe, zowel in uitzicht als stijl.

Aangezien het hier om een buitendeur gaat, is het aangeraden om bij voordeuren te kiezen voor hoogrendementsglas om koude plekken in je woning te vermijden.

Op zoek naar een plaatser voor een nieuwe voordeur? Vraag gratis 1 of meerdere offertes 

Heb je gekozen hoe en wat je visitekaartje zal zijn of heb je wat expertise nodig om mee de opties voor je deur te bekijken? Je gaat dus een nieuwe voordeur kopen of zoekt meer informatie over voordeuren. Het is altijd verstandig om contact op te nemen met een ervaren vakman.

Zij kunnen jou advies op maat geven. Via onderstaand formulier kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. Zo kan je prijzen vergelijken en de beste oplossing voor jouw specifieke situatie vinden.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Ramen, deuren en beglazing
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Een nieuwe voordeur kiezen? Enkele tips