Wat kosten een aluminium deur?

De gemiddelde prijs van een aluminium binnendeur ligt tussen 650 en 850 euro. Buitendeuren moeten diefstalbeveiliging hebben en voldoen aan hoge isolatiewaarden, waardoor de prijs veel hoger ligt, namelijk tussen de 1.100 euro en 1.300 euro.

De prijs voor het plaatsen van een aluminium deur hangt van veel factoren af. Is het een binnendeur of een buitendeur en van welk materiaal is de deur gemaakt? Binnendeuren zijn goedkoper dan buitendeuren.

Een aluminium voordeur van 2 x 0,9 m kost gemiddeld tussen 1.150 euro en 1.300 euro. Dit is de kostprijs voor een enkele deur, inclusief btw en montage.

aluminium deuren

Voor- en nadelen van aluminium deuren

Om een goed overzicht te krijgen en een beslissing te kunnen nemen, zet je best eerst alle voor- en nadelen op een rijtje. We sommen ze even voor je op:

Voordelen van een aluminium deur

  • Weinig onderhoud nodig, plus stevig en vormvast
  • Lange levensduur en duurzaam
  • Bestand tegen extreme temperaturen en brand
  • Ruime keuze qua stijl en kleur, ook te combineren met glas

Nadelen van een aluminium deur

  • Duurder dan hout of PVC
  • Gevoelig voor corrosie
  • Niet bestand tegen krassen
Op zoek naar een specialist?
Laat je GRATIS adviseren door een vakman

Aluminium buitendeur in je stijl: dat kan!

Er zijn diverse afwerkingsmogelijkheden voor aluminium buitendeuren. Je aluminium buitendeur kan je aanpassen naar jouw smaak. Aluminium deuren zijn verkrijgbaar in elke RAL-kleur. Kies gerust een kleur naar keuze.

Bovendien kan je extra veiligheidsopties toevoegen, zoals veiligheidssloten en speciaal veiligheidsglas. Aluminium deuren zijn ideale buitendeuren in combinatie met glas. Je hebt keuze uit helder, mat, spiegel of gezandstraald glas.

buitendeuren aluminium

Zijn aluminium buitendeuren onderhoudsvriendelijk?

Aluminium deuren hebben niet veel onderhoud nodig en zijn tegelijkertijd duurzaam. Met een aluminium deur weet je altijd zeker dat jouw deur niet wordt aangetast door UV-stralen, waardoor roest of rotting uitgesloten is.

Aluminium profielen bestaan uit een duurzaam en vormvast materiaal dat zelfs na jarenlange blootstelling aan wisselende weersomstandigheden geen tekenen van schade vertoont.

Vind je het niet leuk om veel tijd te besteden aan schoonmaken? Aluminium deuren zijn snel schoon te maken. Ze zijn makkelijk te reinigen met een geschikt reinigingsmiddel. Vermijd schuurmiddelen, om geen krassen te verkrijgen.

Aluminium voordeuren hebben een lange levensduur. De prijs ligt gemiddeld hoger dan voor de meeste andere materialen, maar het gemak en comfort zijn enorm.

Vind een installateur in jouw regio: vergelijk gratis offertes

Wil je een prijsvoorstel op maat ontvangen? Via onderstaand offerteformulier kan je gratis vrijblijvende offertes aanvragen voor alu ramen en deuren. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de beste oplossing voor jouw specifieke situatie vinden.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Ramen, deuren en beglazing
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Aluminium deuren: prijs, voordelen en onderhoud