Wat is een dubbele stalen deur?

Stalen deuren noemen we ook wel smeedijzeren deuren. Via de smalle staalprofielen van de stalen deuren en het gebruik van glas creëer je een mooi en strak interieur. De dubbele stalen taatsdeuren creëren een open ruimte en verbinden aanliggende ruimtes met elkaar. Jouw woning krijgt net een tikkeltje extra door de stalen deuren.

Je zet de dubbele stalen deur vast met zijdelingse scharnieren aan een kant. De plaatsing van stalen binnendeuren gebeurt op een andere manier dan bij houten deuren. De stalen deuren worden in een uitgepleisterde muuropening geplaatst. Daarnaast maken stalen deuren geen gebruik van een omlijsting.

Stalen binnendeuren hebben één enkele draairichting. Bij het plaatsen van de dubbele stalen deur houd je best rekening met de volgende zaken:

  • De positie van stopcontacten en schakelaars
  • Andere deuren in de ruimte, die contact kunnen maken met de dubbele stalen taatsdeuren

Denk goed na over de deurvleugel die het meest dienst zal doen en degene die doorgaans gesloten blijft. De dubbele stalen taatsdeuren draaien ofwel naar links, ofwel naar rechts.

Dubbele stalen deuren

Hoeveel bedraagt de prijs van een stalen dubbele deur?

De gemiddelde kostprijs van een dubbele stalen deur met de afmetingen 100 X 250 mm / deur bedraagt ongeveer € 6.000. Dit is een richtbedrag. De prijzen van stalen binnendeuren zijn afhankelijk van de volgende elementen:

  • Afmetingen
  • Soort beglazing
  • Verder afwerking

Om een exact beeld te krijgen van de prijzen van de deur die jij graag wenst, vraag je best enkele offertes op van vakmannen in jouw regio.

Voordelen en nadelen van dubbele deuren in staal:

Aan elke aankoop hangen voor- en nadelen vast. Om een duidelijk beeld te krijgen van de plus- en minpunten van dubbele stalen taatsdeuren zetten we ze voor jou even op een rijtje.

Stalen deuren profielen

Voordelen

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende voordelen van de stalen binnendeuren:

Ruimtegevoel

Stalen deuren creëren via de grote glaspartijen veel ruimte in huis. Je verbindt op een eenvoudige manier aangrenzende kamers met elkaar en laat hen in elkaar vloeien. Om nog een groter ruimtegevoel te creëren kan je gebruik maken van stalen schuifdeuren.

Meer lichtinval

Nog een voordeel van de grote glaspartijen in jouw stalen deuren is de extra lichtinval.

Moderne stijl

De stalen deuren hebben een strakke uitstraling. Een stalen binnendeur past in verschillende interieurtypes en biedt een industriële sfeer. Naast stalen binnendeuren kan je ook kiezen voor stalen buitendeuren. De stalen buitendeuren zorgen voor een strak geheel. Daarnaast geniet je bij stalen buitendeuren van dezelfde voordelen als die van de stalen binnendeuren.

Duurzaam

De stalen deuren gaan lang mee. Dit is te danken aan de hoge kwaliteit van het materiaal waaruit de deuren vervaardigd zijn. Stalen deuren zijn stevig van structuur en kunnen best tegen een stootje.

Goede isolatie

De stalen binnendeur beschikt zowel over een akoestische isolatie, als over een thermische isolatie. De akoestische isolatie dempt de storende geluiden uit andere ruimtes. De thermische isolatie gaat warmteverlies tegen. Dit is eveneens een voordeel voor jouw energiefactuur!

Nadelen

Zoals elke andere deur heeft de dubbele stalen deur ook enkele nadelen. Hieronder vind je een overzicht:

Voldoende plaats

Voor het plaatsen van een dubbele stalen deur heb je voldoende ruimte nodig. Deze ruimte dient vrij te blijven om de deur te openen.

Kostprijs

De stalen deuren hebben een hoog prijskaartje. Stalen deuren zijn duurder in aankoop dan andere deuren.

Indien je het kostenplaatje wat wil drukken, kan je kiezen voor steel look. De steel look deur is vervaardigd uit een ander materiaal, maar de uiterlijke kenmerken van staal zijn wel aanwezig.

Installatie

De stalen deuren laat je best door een vakman plaatsen. De deuren zijn niet eenvoudig zelf te plaatsen en hebben het nodige expertise nodig.

Soort beglazing

Stalen deuren grote glaspartijen

Je kan ook kiezen voor stalen deuren met glas. Stalen binnendeuren maken gebruik van grote glaspartijen. Als consument heb je de vrije keuze in het type glas dat jij in jouw ramen en deuren wil hebben. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor gehard glas of mat glas.

Staal is een zeer sterk materiaal en kan zware gewichten dragen. Daardoor is het mogelijk om te werken met hoogrendementsglas (HR+++). Het nadeel van dit type glas is dat het duurder is dan andere types glas. Je moet je echter de vraag stellen of dit nadeel opweegt tegen het voordeel. Het gebruik van hoogrendementsglas toont zich ook op jouw energiefactuur. Hierdoor betaalt de investering zich na verloop van tijd terug.

Indien je meer privacy wenst, maak je gebruik van mat glas of gezandstraald glas. Anderen kunnen niet meer door de deur heen kijken. Daarnaast blijft jouw lichtinval nog zeer goed.

Smeedijzeren dubbele deuren op maat

Niet elke deuropening is hetzelfde. Stalen binnendeuren zijn dat ook niet. Het produceren van smeedijzeren deuren is echt vakmanschap. Je kan jouw stalen deuren op maat laten maken bij een erkend vakman.

Hoe jouw stalen deur er moet uitzien hangt af van jouw beschikbaar budget, interieurstijl en persoonlijke smaak. Er zijn verschillende mogelijkheden qua uitvoering van de profielen. Daarnaast heb je de keuze tussen verschillende glassoorten. De vakman houdt rekening met jouw wensen en maakt een deur volledig naar jouw smaak. Zij garanderen jou stalen deuren met een hoge kwaliteit.

Vind een erkend installateur in jouw regio: vraag gratis naar 1 of meerdere offertes

Ben je op zoek naar een erkend plaatser in jouw regio? Vraag hier gratis vrijblijvende offertes. Vergelijk snel en eenvoudig prijzen van meerdere vakmannen tegelijk. Vind op die manier een vakman voor jouw project. Samen vinden jullie de juiste stalen deur voor jouw situatie.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Ramen, deuren en beglazing
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Dubbele stalen deuren: functie en richtprijzen [overzicht]