Pvc ramen in houtlook: hoe geproduceerd?

Het maken van pvc ramen in houtlook gebeurt op twee verschillende manieren: via decoratiefolie of door een houtnerfstructuur in het profiel te persen.

Optie 1: Via decoratiefolie

Bij decoratiefolie op het profiel wordt de houtnerf-structuur op een speciale folie aangebracht. Vervolgens wordt die op het raamprofiel geplakt.

Een folie biedt het voordeel dat je uit verschillende kleuren kan kiezen. Dit maakt dat je de pvc ramen het heel erg hard op verschillende houtkleuren kan doen lijken. Nadelig aan een decoratiefolie is dat dit erg precies werk is. De folie moet erg vakkundig aangebracht worden, zodat het niet los komt na een aantal jaren.

Dit nadeel valt makkelijk op te lossen. Bij pvc ramen van degelijke kwaliteit is deze kans namelijk heel erg klein. Als je kwaliteitsvolle nieuwe ramen koopt, geven bedrijven hier ook vaak garantie op.

pvc ramen houtlook voordelen

Optie 2: In het raamprofiel zelf wordt de houtnerfstructuur geperst

Een andere optie is om de houtnerfstructuur in het profiel te persen. In de PVC zelf persen, heeft als voordeel dat je geen aparte folie hoeft te gebruiken. Hierdoor kan het niet los komen, wat een groot voordeel is.

Bij houtnerf pvc ramen heb je wel een minder grote keuze aan kleuren. Zo krijg je de structuur van hout, maar niet de exacte kleur ervan. Deze optie wordt vooral gekozen door mensen die een egale afwerking willen.

Hoeveel kosten pvc ramen in houtlook?

Je betaalt voor een pvc raam in houtlook ongeveer 5 procent meer dan voor de andere soorten pvc ramen. Tegenover ramen van echt hout bespaar je zo’n 30 procent op de aankoopprijs.

Een exacte prijs noemen voor pvc ramen is moeilijk. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen, soort beglazing en soorten ramen. Het is aangeraden om verschillende vakmannen te contacteren voor een prijsofferte. Zo kan je verschillende voorstellen vergelijken en de beste optie kiezen.

Voordelen en nadelen van pvc ramen in houtnerf

Zoals elk type raam hebben pvc ramen in houtnerf hun voor- en nadelen. Hieronder vind je de verschillende voordelen van pvc ramen in houtnerf, maar ook enkele minpunten:

Voordelen

 • Pvc ramen hebben een lage kostprijs.
 • Je bespaart op je energiefactuur: deze ramen isoleren goed.
 • Het is gemaakt van duurzaam materiaal en heeft dus een lange levensduur.
 • De ramen zijn bestendig tegen verschillende weersomstandigheden.

Nadelen

 • Pvc ramen zijn moeilijk te herstellen bij bijvoorbeeld een inbraak.
 • Deze ramen zijn niet geschikt om te herschilderen. Je kan ze dus niet van kleur doen veranderen in de loop der jaren.

Houten ramen versus pvc ramen in houtlook:

Pvc ramen zijn een goed alternatief voor houten ramen. Enkele voordelen van pvc-ramen in houtlook tegenover houten ramen:

 • Je bespaart op de aankoopprijs. Pvc ramen in houtlook zijn zo’n 30 procent goedkoper dan houten ramen.
 • Houten ramen kunnen rotten na een tijd, pvc ramen doen dit niet. Een houten raam is ook gevoeliger voor temperatuurverschillen.

Al hebben houten ramen ook wat voordelen vergeleken met pvc ramen:

 • Bij houten ramen heb je altijd de mogelijkheid om ze te herschilderen en zo een nieuwe kleur aan je ramen te geven.
 • De kwaliteit van pvc ramen in houtlook hangt af van de afwerking ervan.

Welke ramen kan je nu het beste kiezen? Dit is moeilijk te zeggen en hangt compleet af van je persoonlijke situatie. Een vakman kan je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Onderhoud van pvc ramen met houten folie

Pvc ramen met een houtlook dienen amper onderhouden te worden. De ramen af en toe schoonmaken is voldoende om ze in goede staat te houden.

Heb je pvc ramen met houten folie? Dan moet je wel rekening houden met enkele zaken bij het schoonmaken.

De folie is voorzien van een vuil afstotende coating die bestand is tegen UV straling en die vuilafstotend is. Alleen mag die coating niet beschadigd zijn. Volgende zaken kan je dus beter vermijden:

 1. Reinig pvc ramen niet droog.
 2. Gebruik geen andere chemische reinigingsmiddelen of schuurmiddelen.
 3. Enkel met water en neutraal reinigingsmiddel afspoelen.

Vind een installateur in jouw regio: vergelijk gratis offertes

Pvc ramen combineren de authentieke uitstraling van hout met de vele voordelen van pvc. Het is de ideale oplossing voor wie graag mooie ramen heeft voor een betaalbare prijs.

Via onderstaand offerteformulier kan je gratis vrijblijvende offertes voor pvc ramen aanvragen bij meerdere installateurs tegelijk. Zo kan je prijzen voor ramen, deuren en beglazing makkelijk vergelijken en vind je de beste oplossing voor jouw project.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Ramen, deuren en beglazing
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Pvc ramen houtlook: prijs, voordelen en onderhoud