Wat is gewapende beglazing?

Gewapende beglazing wordt ook wel draadglas genoemd. Het is een glassoort waarbij metalen draden in het glas zorgen voor extra stevigheid van het glas. Deze glassoort is voorzien van een structuur van metaalgaas tussen meerdere glasplaten. Bij veiligheidsglas op maat kan je kiezen voor enkele of dubbele beglazing.

Bij inslag van een raam zorgt de metalen structuur in gewapende beglazing worden de glasdeeltjes door de metalen draden bij elkaar gehouden en vallen ze dus niet uit elkaar.

Een eventuele breuk of sterretje is mogelijk wanneer bijvoorbeeld een steen gewapende beglazing raakt. Toch blijft de echte explosie aan scherpe stukken glasscherven uit. Daardoor kunnen er geen snijwonden of ongevallen optreden.

Verder heeft draadglas ook een inbraakvertragende werking door zijn stevige structuur. Deze glassoort is uitermate geschikt voor jouw woning.

Soorten draadglas

We onderscheiden 3 verschillende soorten draadglas: Engels, brute en spiegeldraadglas. Die diverse variaties van dit type glas verschillen in transparantie en afwerking van het oppervlak. Zo kan het oppervlak glad of gebobbeld zijn. Wel zijn de 3 verschillende soorten telkens inbraakwerend.

gewapend glas

Wat is de prijs van draadglas?

De prijs van veiligheidsglas op maat schommelt gemiddeld tussen 40 en 150 euro. De scherpe prijzen van gewapende beglazing zijn relatief laag omwille van de gemakkelijke productie. Onderstaande tabel geeft enkele richtprijzen. Wil je de exacte prijs weten voor jouw raamoppervlak? Vraag dan hier gratis offertes.

Type draadglas Gemiddelde prijs per m², inclusief btw en montage Voorbeeld: 3 ramen, totaal 7 m² aan draadglas
Brute draadglas € 80 – 100 € 630
Engels draadglas € 80 – 100 € 630
Spiegeldraadglas € 140 – 190 € 1.150

Verschillende soorten veiligheidsglas op maat

Binnen de categorie veiligheidsglas op maat bestaan er diverse soorten veiligheidsglas op maat. We zetten ze voor jou hier even op een rijtje.

Type 1: Spiegel draadglas 

  • Doorzichtig en glad
  • Duurder in aanschaf dan andere soorten

Type 2: Engels draadglas

  • Bobbelige structuur
  • Half doorzichtig tot ondoorzichtig

Type 3: Brute draadglas

  • Lichte structuur
  • Niet doorzichtig

Voordelen van veiligheidsglas op maat

Veiligheidsglas op maat kent buiten zijn extreme stevigheid nog verschillende voordelen.

1. Brandwerend

Door het niet uit elkaar vallen van draadglas bij een barst of inslag heeft dit ook een brandvertragende werking. Echter is het wel belangrijk dat het draadglas als brandwerend glas wordt erkend voor de verzekering.

Best vraag je voor het plaatsen van veiligheidsglas op maat aan de verzekering en de brandweer of het draadglas ook effectief als brandwerend glas wordt gezien.

2. Inbraakwerend

Ook heeft draadglas een uitstekende inbraakvertragende functie. Probeert een inbreker een raam van jouw woning in te slagen? Dit zal allesbehalve snel en makkelijk gaan in vergelijking met niet-gewapend glas.

De indringer zal eerst op het raam moeten slagen en vervolgens het metalenrooster moeten doorknippen. Dit vergt enorm veel tijd voor inbrekers en heeft dus een inbraakvertragende functie.

gewapende beglazing

Kiezen voor gewapend of gehard glas?

Gehard glas wordt op een andere manier gemaakt dan gewapende beglazing. De totale dikte tussen de twee glassoorten verschilt niet. Zo wordt er bij gehard glas door verhitting en de daaropvolgende snelle afkoeling een trekspanning gecreëerd.

Die trekspanning maakt gehard glas 5 keer sterker dan gewoon glas. Wanneer gehard glas valt, zal dit dus niet zo snel breken. Dit type glas is ideaal voor een glazen voordeur, aan een balkon, enzovoort.

Gewapende beglazing installeren: ontvang gratis advies en offertes

Wil je de veiligheid van jou en je gezin verzekeren en een veilige woonomgeving creëren? Vraag dan via onderstaand formulier gratis professioneel advies en vrijblijvende offertes voor ramen, deuren en beglazing. Zo kan je makkelijk meerdere prijzen vergelijken en de optie kiezen die het best bij jouw woning past.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Ramen, deuren en beglazing
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gewapend glas: prijs, voordelen en soorten