Wat kosten stalen ramen?

De gemiddelde kostprijs van stalen ramen is € 1.150 / m² kozijn. In deze prijs zitten het HR++glas (hoogrendementsglas), de montagekosten en de btw inbegrepen.

De stalen ramen behoren tot de duurste categorie. Dit geldt ook voor stalen deuren. Doorgaans wordt er gekozen voor pvc of houten ramen. De afzetmarkt voor stalen ramen en stalen deuren is dus minder groot. Het gevolg hiervan is dat de prijs van de stalen ramen de hoogte in gaat. Daarnaast krijg je voor deze prijs wel een zeer goede akoestische isolatie.

De prijzen van stalen ramen variëren. De prijs van kleinere ramen ligt hoger dan die van grotere ramen. Daarnaast zijn de prijzen van een stalen raam of stalen deur erg verschillend.

De vaste ramen die je niet kunt openen zijn goedkoper dan de draaikiepramen. Tot slot verschillen de prijzen ook per vakman. Daarom is het aangeraden om prijzen van vakmannen te vergelijken.

Stalen ramen

Premies voor HR-glas

Je maakt ook aanspraak op een enkele premie als je kiest voor hoogrendementsglas. Hieronder vind je uitleg terug over de premie.

Mijn VerbouwPremie voor HR-glas

Je kan in aanmerking komen voor een VerbouwPremie voor ramen en deuren. 35 tot 50 % van de kosten kunnen door de Vlaamse overheid gedekt worden. Hieraan zijn wel enkele voorwaarden verbonden. De voorwaarden vind je terug op de website van de Vlaamse overheid.

Op zoek naar een specialist?
Vraag prijzen aan vakmannen in jouw regio!

Voor- en nadelen van stalen ramen

Stalen ramen hebben verschillende voordelen. Daartegenover staan ook enkele nadelen. Hieronder lees je alles over de voor- en de nadelen van stalen ramen. Deze aspecten gelden ook voor stalen deuren waarin glas verwerkt zit.

Stalen ramen magazijn

Voordelen

De laatste jaren hebben stalen ramen en deuren enorm aan populariteit gewonnen dankzij de vele voordelen.

1. Stevig

Stalen ramen zijn voorzien van een grote mechanische sterkte. Dit maakt dat de ramen in staat zijn om met dunne profielen grote glaspartijen te dragen.

2. Moderne uitstraling

Het is mogelijk om de stalen ramen zowel in moderne als landelijke woningen te plaatsen. Enerzijds hebben ze een robuust uiterlijk, anderzijds hebben ze iets sierlijk. Stalen ramen en deuren geven een extra cachet aan jouw woning dankzij hun industriële look.

3. In iedere kleur verkrijgbaar

Je kan jouw stalen ramen in iedere RAL kleur lakken. Alles is dus mogelijk wat betreft kleuren.

4. Duurzaam

Een stalen raam of stalen deur heeft een lange levensduur. Ze kunnen tot vijftig jaar meegaan. Stalen ramen zijn eveneens 100 % recycleerbaar. Een pluspunt voor het milieu.

Stalen hoge ramen

5. Weinig onderhoud

De gekozen RAL kleur wordt in het staal gebakken. Dat zorgt ervoor dat je niet ieder jaar je ramen moet verven. Onder een aantal omstandigheden kan staal zijn glans verliezen. Kies voor roestvrije stalen ramen. Op die manier vermijd je oxidatie (chemisch proces dat het metaal aantast waardoor het kan roesten).

6. Bestand tegen brand en inbraak

De stalen ramen zijn zeer goed bestand tegen brand. Daarnaast kunnen de ramen tegen een stootje. Ze zijn eveneens bestand tegen inbraak en vandalisme.

Nadelen

Naast deze mooie voordelen van stalen ramen staan ook enkele nadelen.

1. Hoge prijs

Zoals eerder vermeld behoren de stalen ramen tot de duurste prijsklasse. De stalen ramen zijn veel duurder dan pvc, houten of aluminium ramen.

2. Thermische isolatie

Hoewel stalen ramen een zeer goede akoestische isolatie hebben, valt de thermische isolatie wat tegen.

Ben je na het lezen van de voor- en nadelen van stalen ramen overtuigd en ben je op zoek naar het juiste advies? Hier zit je goed! Kom in contact met een vakman die perfect bij je past.

Op zoek naar een specialist?
Vind gratis vakmannen in jouw buurt!

Mogelijke afwerkingen

Het is perfect mogelijk om je stalen ramen volledig op je interieur af te stemmen, aangezien ze op maat gemaakt worden. Je kan zelf de kleur van je stalen raam of stalen kiezen. Daarnaast is het mogelijk om je stalen raam van een hogere isolatiewaarde te voorzien.

Kies naast een stalen raam ook voor een stalen binnendeur. Op die manier zorg je voor een mooi en strak geheel. Ze komen volledige tot hun recht in strakke en moderne of landelijke woningen.

Kleur naar keuze

Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw stalen raam of stalen deur van jouw favoriete RAL kleur te voorzien.

Stalen ramen modern interieur

Profielen worden gepoedercoat

Door de profielen van je stalen ramen te poedercoaten, wordt de lak door verhitting in het staal gebakken.

Onafgewerkt staal

Het is ook mogelijk om te kiezen voor onafgewerkt staal. De mogelijke opties zijn:

  • Geborsteld
  • Messing
  • Gepolijst

Weervast staal

Als je kiest voor weervast staal, dan kies je voor een typische roestbruine patine. De patine is onderhevig aan kleurverandering. Weervast staal wordt doorgaans gebruikt voor stalen ramen van historische gebouwen. Daarnaast maken steeds vaker moderne design projecten gebruik van dit type staal.

Thermische onderbreking

Een thermische onderbreking biedt meer isolatie. Bij een thermische onderbreking bestaan de stalen profielen uit twee stalen delen, die onderling gescheiden worden door een kunststof isolator. Deze isolator zorgt voor een goede thermische scheiding. Extra rubber dat zorgt voor dichting wordt overbodig.

Je kan de isolatiewaarden van je stalen ramen nog doen stijgen door het volgende te doen: plaats tussen het glas en het profiel thermische afstandhouders.

Stalen profielen

Onderhoud

Zowel stalen als aluminium ramen hebben vrijwel geen onderhoud nodig. In de fabriek wordt het stalen raam reeds voorzien van een oppervlaktebehandeling. Hierdoor zijn de stalen profielen beschermt tegen UV-straling.

Het is mogelijk dat stalen ramen met een laklaag na een tijdje hun glans verliezen. Je kan de profielen van je stalen raam of stalen deur om de twee jaar van een waslaagje voorzien, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Indien je de profielen wil reinigen, kies je best voor een neutraal schoonmaakmiddel: autoshampoo met wax of groene zeep. Vermijd chemische schoonmaakmiddelen. Deze zijn bijtend voor jouw profielen. Gebruik eveneens geen schurende materialen zoals staalwol, schuurpapier en schuursponsjes. Dit maakt namelijk krassen in de stalen ramen.

Wil je stalen ramen plaatsen? Ontvang gratis offertes en advies

Wil je graag stalen ramen laten plaatsen en enkele prijzen vergelijken? Ontvang via onderstaand formulier gratis en vrijblijvend offertes. Vergelijk prijzen van vakmannen in jouw regio en vind de vakman op maat. Samen gaat hij met jouw op zoek naar de juiste stalen ramen voor jouw interieur.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Ramen, deuren en beglazing
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Stalen ramen voor een strakke look: voordelen en afwerking