Wat is een dubbele schuifdeur?

Dacht je al eens aan een dubbele schuifdeur voor een ruime doorgang te creëren tussen twee ruimtes. Het is mogelijk! Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwde schuifdeur in de muur? Zo kan je ervoor kiezen om de deuren open te laten voor een extra ruimtegevoel.

De andere optie is om de schuifdeuren te sluiten, zodat je twee afzonderlijke ruimtes en meer privacy krijgt. Je hebt bovendien keuze uit een waaier van materialen naargelang je interieurstijl.

dubbele schuifdeur woonkamer

Voordelen van dubbele schuifdeuren

1. Met een schuifdeur geen tocht meer, wél warmte

Als de trap in een grote ruimte staat, zoals je woonkamer of keuken, dan is het zonde dat de trap niet wordt afgesloten. Het openlaten van de trapopgang zorgt er namelijk voor dat de ruimte die je verwarmt.

De warmte gaat met de trap mee naar boven of beneden. Daarnaast houdt de inbouw schuifdeur tocht tegen, die zou kunnen ontstaan tussen de ruimtes. Met de schuifdeur bespaar je dus flink op je energierekening.

2. Een schuifdeur voor de trap is veilig

Vooral als je kinderen en huisdieren hebt en je liever niet hebt dat zij  zomaar naar boven of beneden kunnen lopen (of rennen), in dat geval is een schuifdeur voor de trap handig. Zeker kleine kinderen krijgen de deur niet gemakkelijk open.

3. Een schuifdeur is mooi

Los van het feit dat een schuifdeur voor een trap tocht tegenhoudt en veilig is, is het ook gewoon heel mooi! Je geniet van de voordelen van een deur, zonder dat je tegen het gesloten wit vlak van de deur of de muur aankijkt.

Je houdt je ruimte optisch groter, omdat je geen muur of dichte deur voor de trap hoeft te zetten. Denk bijvoorbeeld aan buiten schuifdeuren met zicht op je tuin, of zelfs een makkelijkere doorgang tot je buiten terras via je woonkamer bijvoorbeeld.

Twee ruimtes verenigen en afzonderen

Met dubbele schuifdeuren kan je bij het openen of sluiten van beide deuren twee ruimtes verbinden of afzonderen. De deuropening neemt geen ruimte, je krijgt zicht naar de andere ruimte zonder belemmering.

Grote doorgang

Het klopt dat een schuifdeur in of vóór de wand schuift en daardoor niet de ruimte in draait. Als je door de deuropening wilt lopen, heb je toch aan weerszijde van de deur minimaal 80 cm ruimte nodig.

Verschillende schuifdeursystemen zijn mogelijk

Het is mogelijk om de deuren voor elkaar langs te laten schuiven. Het voordeel hiervan is dat je minder ruimte nodig hebt om de deuren te laten hangen.

 • Deuren voor elkaar langs laten schuiven
 • Tegen elkaar komen bij het sluiten 
dubbele schuifdeur dessing

Mogelijke afwerkingen 

Schuifdeuren worden in een omlijsting en via een railsysteem gemonteerd. Via de rail kan de schuifdeur dan vlot open en toe schuiven. Hoe je een schuifdeur binnendeur monteer, is vooral afhankelijk van het gewicht van de deur. Verder zie je verschillende mogelijke afwerkingen van dubbele schuifdeuren;

 • Hangend schuifdeursysteem
 • Onzichtbaar schuifdeursysteem
 • Schuifdeursysteem in de wand
 • Symmetrisch schuifdeursysteem
 • Parallel schuifdeursysteem

Uit welk materiaal worden dubbele schuifdeuren gemaakt?

Glazen schuifdeur

Er zijn diverse opties voor een dubbele schuifdeur, buiten schuifdeuren, inbouw schuifdeur… enzovoort. Zo kan je kiezen voor schuifdeuren van staal en glas. Deze deuren geven een industriële uitstraling aan je interieur. Daarnaast kunnen glazen deuren de ruimtes groter laten lijken

 • Ideaal naar de tuin toe of als je zicht naar buiten wil houden
 • Meer licht inval
 • Moderne uitstraling

Houten schuifdeuren

Een andere optie is een dubbele houten schuifdeur. Houten schuifdeuren zijn er in veel soorten en afmetingen. Denk dan aan: steigerhouten schuifdeuren, eikenhouten schuifdeuren, barnwood schuifdeuren enzovoort.

Voordelen van een houten schuifdeur:
 • Warme uitstraling, ideaal voor landingstijl
 • Hoge isolatie
 • Geen zicht op de andere ruimte
dubbele schuifdeur kamer

Gaan beide deuren onafhankelijk van elkaar open en dicht?

Dat hangt af van het schuifsysteem dat je kiest. Kies je bijvoorbeeld voor een symmetrisch of parallel schuifdeursysteem dan zorgt een kabelomloopsysteem dat beide deuren verbindt dat ze afhankelijk van elkaar bewegen.

Met andere schuifsystemen kan je ze perfect onafhankelijk van elkaar open en dicht doen.

Vraag extra info en advies + vergelijk gratis offertes 

Ben je nog op zoek naar extra uitleg of advies? Via onderstaand formulier ontvang je gratis en vrijblijvend offertes voor een dubbele schuifdeur. Zo kan je prijzen vergelijken en de beste oplossing voor jouw specifieke situatie vinden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Ramen, deuren en beglazing
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Dubbele schuifdeur voor een ruime doorgang