Hoeveel kost spiegelglas?

De kostprijs van spiegelglas ramen is afhankelijk van dikte en formaat. In de meeste gevallen wordt een dikte van 4 of 6 millimeter gebruikt. Voor spiegelglas met een dikte van 4 millimeter, een hoogte van 150 cm en een breedte van 50 centimeter betaal je ongeveer 33 euro. Bij een dikte van 6 millimeter en dezelfde afmeting is de prijs ongeveer 45 euro. 

Hou er rekening mee dat in de bovenstaande prijzen de leverings- en montagekosten niet zijn inbegrepen, en dat die dus nog moeten worden meegerekend.

Voor- en nadelen van spiegelglas

spiegelglas ramen

Voordelen

Een van de vele voordelen van spiegelglas is dat het zonwerend glas is. Op die manier zal je in de zomer minder last hebben van de extreme warmte. Daar komt nog bij dat het ook duurzaam glas is: door bij de productie van spiegelglas geen lood of koper te gebruiken, neemt de duurzaamheid van het glas sterk toe.

Door spiegelglas te gebruiken kan er bovendien een ruimtelijk effect ontstaan. De juiste plaatsing van het glas is mede bepalend voor dit ruimtelijk effect. Bij een juiste plaatsing kan het de illusie van diepte geven, brengt het meer lichtinval in de ruimte en zorgt het ervoor dat de ruimte groter lijkt dan ze in realiteit is.

Nadelen

Het gebruik van spiegelglas ramen heeft echter ook een paar nadelen. Zo heeft het glas een verduisterend effect. Wat wil zeggen dat het glas maar weinig daglicht naar binnen laat. Als gevolg daarvan zal het meestal nodig zijn de verlichting aan te doen. Dit kan een negatieve impact hebben op jouw energiefactuur.

Is spiegelglas ondoorzichtig?

Overdag zal je dankzij het laagje metaaloxide dat op het glas geplaatst wordt niet veel inkijk hebben. Het laagje metaaloxide creëert een spiegeling. Door deze spiegelende laag worden de lichtstralen teruggekaatst.

Het is wel zo, dat in de seizoenen dat het vroeger donker wordt, je al gauw de lichten zal moeten aandoen en het dus een omgekeerd spiegeleffect zal krijgen. Dit betekent dat je niet meer naar buiten kunt kijken, terwijl je wel van buiten naar binnen kunt kijken. Hierdoor zullen mensen eerder geneigd zijn het licht aan te doen. Het zal een negatief effect op je energierekening hebben. Ook kan je erdoor een minder gevoel van privacy krijgen.

spiegelglas ramen plaatsen

Interesse in spiegelglas? Ontvang gratis offertes

Heb je interesse in het plaatsen van spiegelglas of twijfel je nog? Vraag via ons offerteformulier gratis advies en ontvang tegelijk meerdere vrijblijvende offertes voor spiegelglas. Zo kan je prijzen vergelijken en vind je de beste oplossing voor jouw project.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Ramen, deuren en beglazing
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Spiegelglas ramen: een moderne uitstraling