Pvc deur voor elk budget: prijsoverzicht van soorten deuren

De kostprijs van pvc deuren ligt aanzienlijk lager aanzienlijk lager dan houten deuren of aluminium deuren. Dit geldt eveneens voor pvc ramen. Pvc is een duurzaam materiaal met enkele bijzondere eigenschappen. De eigenschappen van pvc maken de deuren een zeer interessante optie.

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de type deuren met hun geschatte kostprijs, inclusief de installatiekosten.

Type pvc deur Kostprijs (incl. installatiekosten)
Pvc binnendeuren € 100 – 800
Pvc buitendeuren € 200 – 2.000
Pvc schuifdeuren € 700 – 4.000

De prijs is eveneens afhankelijk van het type deur je kiest:

  • Binnendeur
  • Buitendeur
  • Schuifdeur

Daarnaast speelt het formaat van jouw deur een belangrijke rol in de kostenraming. De kostprijs van een deur in kunststof ligt over de gehele lijn lager dan een deur in een ander materiaal. Gemiddeld is een deur in kunststof zo’n 15 % goedkoper dan een houten deur en 20 % goedkoper dan een aluminium deur.

Pvc deuren

Waarom voor een pvc deur kiezen? De voordelen op een rijtje

Pvc deuren beschikken over tal van voordelen. De deuren in kunststof moeten niet onder doen qua isolatie. De pvc deuren hebben weinig onderhoud nodig. Tot slot heb je een ruime keuze uit een zeer breed assortiment. Deze voordelen gelden ook voor de pvc ramen.

Weinig onderhoud

Een deur in kunststof heeft nauwelijks onderhoud nodig. Indien de deur vuil is, kan je hem proper maken met een vochtige doek. Je moet geen specifieke kuisproducten voor deze deur voorzien.

Goede isolatie

De pvc deuren hebben een zeer goede isolatie. Dit geldt zowel voor de akoestische isolatie, als voor de thermische isolatie. De akoestische isolatie weert het geluid dat van buiten komt. De thermische isolatie zorgt er op zijn beurt voor dat de warmte in jouw woning niet verloren gaat.

binnendeur pvc

Verschillende kleuren en stijlen

De deuren zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren. Kies uit verschillende populaire kleuren of wees origineel.

Daarnaast heb je de keuze uit verschillende stijlen. De pvc deur past binnen zowat elke stijl. De stijlen van de pvc deuren variëren van strak en modern tot landelijk en klassiek. Stel jouw deur samen volgens jouw persoonlijke voorkeur.

Duurzaam en licht materiaal

Kunststof is een duurzaam materiaal. Een pvc deur is 100 % recycleerbaar. Daarnaast is kunststof geen zwaar materiaal. De deur is licht en eenvoudig te bedienen. Tot slot is de deur Uv-bestendig.

Houtlook of aluminium look

De prijs van pvc deuren ligt veel lager dan de prijs van houten deuren of aluminium deuren. Indien je toch liever de houten of aluminium look in jouw woning hebt, kan je kiezen voor pvc deuren met houtlook of aluminium look. Je behoudt de prijs en eigenschappen van een pvc deur.

Houtlook pvc deur

Enkele nadelen

Tegenover de verschillende voordelen van de deuren staan er ook enkele nadelen:

  • Indien er een deur openstaat en een tochtstroom ontstaat, kan de pvc deur hard toevallen. Dit kan leiden tot schade aan jouw deur of aan de muur. Dit probleem kan je eenvoudig verhelpen door gebruik te maken van een stopblokje dat je voor jouw deur plaatst.
  • Ondanks dat pvc binnendeuren zeer goed tegen vocht kunnen, zijn ze niet altijd geschikt voor badkamers. Te veel vocht kan ervoor zorgen dat er gebruikerssporen ontstaan.

Soorten pvc deuren

Er bestaan verschillende types pvc deuren. Je kan kiezen voor pvc binnen- en buitendeuren, maar ook voor pvc schuifdeuren. Laat je inspireren door het onderstaande overzicht.

Om een exact prijsbereking te kennen van de deuren die je op oog hebt, vraag je best enkele offertes van vakmannen in jouw regio op.

1. Pvc binnendeuren

Pvc binnendeuren beschikken over een sublieme isolatie. Zowel de akoestische als de thermische isolatie voldoet aan jouw wensen. De binnendeuren werken geluidswerend en behouden de warmte in een kamer.

Een andere optie is een pvc schuifdeur. Een pvc schuifdeur neemt minder plaats in beslag. Bij dit type deur heb je de keuze uit een ruim assortiment rails.

Pvc binnendeuren

2. Pvc buitendeuren

Aangezien pvc deuren over een uitstekende isolatie beschikken, zijn ze uitermate geschikt als buitendeur. Daarnaast zijn de pvc buitendeuren zeer eenvoudig te onderhouden. De deuren zijn bestand tegen weer en wind, inbraak en zijn brandveilig. De pvc buitendeuren zijn duurzaam en gaan lang mee.

Er bestaan verschillende opties om jouw pvc buitendeur volledig af te stemmen op jouw voorkeur. Via de verschillende accessoires en opties zorg je ervoor dat jouw pvc buitendeur mooi samengaat met jouw gevel. Je kan ook kiezen voor inbraakwerend of isolerend glas.

3. Pvc deuren met glas

Pvc voordeuren en pvc schuifdeuren maken vaak gebruik van glas. De grote glaspartijen in de pvc deuren vormen een extra troef. Glas in een voordeur zorgt voor extra lichtinval in jouw hal.

Indien je je zorgen maakt over jouw privacy, kan je gebruik maken van ondoorzichtig glas. Plaats mat glas in jouw voordeur en houd nieuwsgierige blikken van passanten buiten.

buitendeur pvc met glas

Pvc deuren op maat laten maken

Het voordeel van een pvc deur op maat is dat je de deur volledig kan maken zoals jij hem graag wil. De vakman gaat aan de slag met jouw wensen. Hij levert een kwaliteitsvol resultaat en een onberispelijke afwerking.

De standaard maat van pvc deuren past niet altijd bij de kozijnen. Laat dan een pvc deur op maat maken. Pvc schuifdeuren moet je altijd op maat laten maken. Een vakman komt dan de beschikbare ruimte opmeten en toont jou enkele opties voor de schuideur.

Daarnaast is het mogelijk om een pvc deur te kopen en vervolgens op maat te laten maken. Laat de deur eerst opmeten. Daarna laat je hem op maat maken.

Vraag advies aan een vakman over de verschillende mogelijkheden. Adviseurs staan jou bij met het nodige advies. Ze gaan samen met jou op zoek naar de beste opties voor jouw specifieke situatie

Vind een installateur voor jouw pvc deuren: vraag gratis en vrijblijvend 1 of meerdere offertes 

Heb je interesse in het plaatsen van pvc deuren? Of, ben je op zoek naar extra info of advies over ramen, deuren en beglazing? Vraag gratis naar vrijblijvende offertes via onderstaand offerteformulier. Vergelijk offertes van meerdere vakmannen in jouw buurt. Vind op die manier de vakman die het beste geschikt is voor jouw project.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Ramen, deuren en beglazing
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Pvc deuren: eigenschappen, prijzen en soorten