Waarom schuifdeuren binnen laten plaatsen?

Om een beslissing te kunnen nemen, zet je best eerst redenen op een rijtje. We sommen ze even voor je op:

Reden 1: Ruimte besparen

  • Je hebt geen ruimte voor de opening nodig. Je moet geen rekening houden met de draairichting zoals bij een klassieke deur zodat je ruimte bespaart.
  • Let op dat er aan de zijkanten van de schuifdeur voldoende ruimte moet zijn om de deur open te schuiven.
binnendeuren schuifdeuren

Reden 2: Eenvoudig in gebruik

  • Schuifdeuren zijn over het algemeen soepeler en gemakkelijker te openen dan draaideuren.
  • Zelfs voor kinderen zijn ze eenvoudig te bedienen.

Reden 3: Moderne uitstraling

  • Voegt een elegante uitstraling toe aan je interieur.
  • Je kunt de schuifdeur binnen gebruiken als standaard sluitdeur of voor de indeling van de ruimte.

Reden 4: Twee ruimtes verenigen of afzonderen

Zie schuifdeuren als een optionele scheiding tussen woonkamer en kantoor, slaapkamer en badkamer en tussen slaapkamer of kleedkamer. Bij het openen geniet je van een grote deuropening, waardoor je de andere ruimte kan zien en je kan je ook gemakkelijk afzonderen.

binnen schuifdeuren

Wat kost een schuifdeur binnen?

Een binnenschuifdeur kost minstens € 400 euro. De prijs kan oplopen tot € 1.500 afhankelijk van het gekozen materiaal, installatiesysteem en de maat van de deur. Voor een exacte prijs raden we je aan om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen via ons offerteformulier:

Op zoek naar een specialist?
Laat je adviseren door een expert!

Uit welk materiaal kan je kiezen voor je binnen schuifdeuren?

Houten schuifdeuren

Hout is het meest populaire materiaal voor volledige schuifdeurpanelen. Met een houten schuifdeur kun je kiezen voor een klassieke uitstraling die past bij verschillende landelijke stijlen. Je kan twee ruimtes volledig afzonderen en dan is de andere ruimte niet meer zichtbaar.

Glazen schuifdeuren

Bij een glazen schuifdeur kan je kiezen voor openheid. De ruimte achter de glazen schuifdeur is nog zichtbaar en het licht wordt niet geblokkeerd.

Het geeft je interieur een moderne uitstraling. Een glazen schuifdeur laat meer licht binnen, wat voor een groot ruimtegevoel zorgt. Je hebt keuze uit verschillende materialen zoals pvc, hout en aluminium. Ook verschillende soorten glas zijn mogelijk: gezandstraald glas, gekleurd, mat glas ….

schuifdeuren binnendeuren

Verschillende schuifsystemen mogelijk voor binnendeuren

Een schuifsysteem kiezen, is afhankelijk van het gewicht van de deur. Het is een ingewikkelde klus, daarom raden we je best aan om een installateur in te schakelen. Er bestaan verschillende soorten schuifsystemen. Hieronder sommen we de meest voorkomende op.

1. Hangend schuifdeursysteem

Dit is een standaard en ook het meest voorkomende schuifdeursysteem. Bij hangende schuifdeursystemen wordt het railsysteem bovenop de deur geplaatst. Boeren schuifdeursystemen zijn erg populair. Een klassieke “Farmer’s Wood” schuifdeur hangt aan het railsysteem boven de deur.

2. Onzichtbaar schuifdeursysteem

Het railsysteem is hier onzichtbaar. De rails worden aan de achterkant van de deur gemonteerd en de plaat met loopwielen wordt op de muur geplaatst. Het wordt verwerkt in de wand of in het verlaagd plafond.

3. Onderlopend schuifdeursysteem

Bij dit systeem lopen de rails over de vloer. Bij volledige schuifdeurpanelen worden de wielen meestal in het deurpaneel geïntegreerd. Bovenaan wordt een regel aangebracht om de deur op zijn plaats te houden.

4. Symmetrisch schuifdeursysteem

Dit systeem is bij dubbele schuifdeuren van toepassing. De technologie werkt via een kabelomloopssysteem dat twee deuren met elkaar verbindt. Als de ene deur beweegt, beweegt de andere deur mee. Ze bewegen dus afhankelijk van elkaar.

5. Parallel schuifdeursysteem

Het systeem is ontworpen om parallelle schuifdeuren te beveiligen. 2 deuren worden naast elkaar in 2 rails geplaatst. Dit is een ideaal systeem wanneer je een groot gangpad wilt, maar kleine ruimtes heeft.

Ook hier zijn de deuren met elkaar verbonden door middel van een kabelsysteem, zodat de twee deuren altijd samen bewegen. Je hebt hierdoor een grote doorgang.       

Wil je een schuifdeur binnen plaatsen? Vind een vakman in jouw buurt

Schakel een professional in om jouw binnenschuifdeur te installeren. Zij kunnen je een passend advies geven over welk type schuifdeur of schuifraam het beste is voor jouw situatie. Ook verzekert een professional je van een goede plaatsing en een esthetisch en kwalitatief hoogstaand resultaat.

Ontvang via onderstaand offerteformulier gratis en vrijblijvend offertes voor schuifdeuren. Zo kan je prijzen vergelijken en de beste oplossing voor jouw specifieke situatie vinden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Ramen, deuren en beglazing
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Schuifdeuren binnen: prijs, voordelen en soorten schuifsystemen