Schuifraam prijs, welke factoren beïnvloeden de kosten?

Reken naast de prijs van je nieuwe ramen ook de montagekosten mee. Die liggen vaak hoger dan voor een standaard raam vanwege de complexiteit van de installatie. Grofweg schommelt de prijs voor schuiframen tussen de 900 en 1.500 euro.

Prijsbepalend is sowieso de totale oppervlakte van jouw schuiframen. En ook je persoonlijke wensen en noden bepalen mee de schuifraam prijs.

Tip: Door de complexiteit van de montage en de fragiele ramen doe je best beroep op een specialist.

Op zoek naar een specialist?
Vraag professioneel advies en offertes

Waar schuifraam plaatsen?

Zeker in kleine woningen zijn schuiframen de ideale keuze. De voordelen van schuiframen maken ze de perfecte vervanger voor een ondoorzichtige achtermuur als verbinding van jouw woning naar de tuin. Hieronder zetten we de voordelen even voor je op een rij.

aluminium deuren met glas

De voordelen van schuiframen op een rijtje

Welke voordelen van schuiframen zijn van toepassing op jouw situatie?

Wil je twee vliegen in één klap slaan? Combineer dan jouw deur en raam in een schuifraam. Het bespaart je meteen veel ruimte!

Toch beschikken schuiframen over een hoge akoestische isolatie om het geluid niet door te laten stromen. Hierbij moet je je schuifraam toch van hoogisolerend glas voorzien. Kijk uit naar hoogrendementsglas.

Bovendien bespaar je niet alleen ruimte. Ook creëer je met een schuifraam een natuurlijke doorgang naarde veranda, de badkamer en andere binnenruimtes van de woning. Daarnaast is een schuifdeur extra handig wanneer je veel heen en weer tussen de woning en tuin loopt. Juist door de gemakkelijke bediening van de schuivende delen.

Je laat licht volop de kans om jouw woning te vullen, wat het comfort drastisch verhoogt. Een schuifraam laat je toe een lichtrijke ruimte te creëren, zeker als je voor frameless schuiframen kiest.

Eén groot vlak en een minimaal aantal kozijnen maken het zeer makkelijk schuiframen te onderhouden. Ook de profielen zijn onderhoudsvriendelijk, waardoor jouw schuiframen een langdurige investering zijn die niet veel werk vereisen.

schuifraam

Soorten schuiframen en materialen

Kun je alle materialen gebruiken voor schuiframen? Welk materiaal wordt het meest gebruikt? Welke afwerkingen zijn mogelijk? Kies je enkele of dubbele schuifdeuren?

Voor de profielen van schuiframen kan je kiezen uit een brede waaier van materialen. Maar je hebt ook de keuze tussen verschillende schuifsystemen. Glazen schuiframen, stalen schuifdeuren, pvc, aluminium of hout. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Op zoek naar een specialist?
Vraag gratis advies en prijzen

1. Pvc schuiframen

Bij pvc schuiframen kies je voor flexibiliteit aan de meest voordelige prijs. Ze zijn in zowat alle kleuren beschikbaar en zijn erg onderhoudsvriendelijk. Bovendien hebben Pvc schuiframen een lange levensduur!

Pvc schuiframen zijn onderhevig aan temperatuurschommelingen. Daardoor geef je pvc schuiframen best een jaarlijkse onderhoudsbeurt om Uv-straling tegen te gaan en verkleuring geen kans te laten.

2. Aluminium schuiframen

Aluminium ramen zijn tegenwoordig erg populair. Begrijpelijk, want een aluminium schuifraam is zeer sterk en heeft veel draagkracht. Het maakt aluminium schuiframen ook een goede keuze om je woning veilig van inbrekers te houden.

Dankzij de stevigheid kan je bovendien voor slankere profielen kiezen, en een prachtig strakke en moderne look aan jouw woning geven. Ze hebben niet alleen een lange levensduur maar zijn ook onderhoudsvrij. Last but not least… Aluminium schuiframen hebben een hoge isolatiewaarde en zijn voor de volle 100 procent recycleerbaar. Extra goed voor het klimaat én het milieu!

Het enige nadeel aan aluminium schijframen is dat ze duurder in aankoop zijn. Steellook schuifdeuren zijn alvast een kwalitatief en budgetvriendelijk alternatief.

Aluminium schuifraam

3. Houten schuiframen

Wil je voor de meest milieu- en klimaatvriendelijke keuze gaan? En wil je voor een gezellige, authentieke en warme look gaan? Kies dan voor schuiframen in hout. Die isoleren jouw woning goed en geven jouw woning meteen een gezelligheidsfactor die ander materialen niet kunnen evenaren.

In tegenstelling tot aluminium en pvc schuiframen vergen houten ramen regelmatig onderhoudswerk. Zo blijven jouw schuiframen in hout hun prachtige look behouden. Mits regelmatig onderhoud hebben houten schuiframen ook een lange levensduur!

Houten-schuifdeuren.jpg

4. Mogelijke schuifsystemen voor schuiframen

Wil je liefst het een eenvoudig en betaalbaar systeem? Ga dan voor een enkelvoudig monorail schuifraam. Dankzij zijn eenvoudigheid is het ook betrouwbaar.

Op zoek naar een zeer isolerend systeem? Kies dan een hefschuifsysteem. Voor je een schuifraam met een hefsysteem kan schuiven, moet je deze eerst opheffen. Een groot aluminium schuifraam met een hefsysteem zijn de beste keuze voor een energiezuinig huis! Een slimme en duurzame investering dus. Warmte of koude ontsnapt nauwelijks!

Wil je graag een schuifraam dat je makkelijk kan openzetten om frisse lucht binnen te laten? Dan heb je een kiepsysteem nodig. Dergelijk schuifsysteem werkt het best in combinatie met pvc schuiframen.

Van je terras of balkon werkelijk het verlengde van je woning maken? Dan kan je nog voor een schuifraam met vouwsysteem kiezen, ook wel harmonicaramen genoemd. Je schuift je ramen zoals een harmonica open en toe.

Houten schuifdeur

Hoe een nieuwe schuifraam plaatsen? [stappenplan]

Een schuifraam plaatsen is een zeer complex proces en vereist de nodige voorbereiding, het is dus aangeraden om erkende vakmannen in te schakelen. Zorg ervoor dat de ruimte rondom de nieuwe schuiframen volledig vrij is, zo kan een vakman meteen beginnen. Zo vermijd je voor onnodige arbeidsuren te betalen.

Stap 1: opmeten

De meting is meteen de belangrijkste stap bij het installeren van schuiframen. Heel wat zaken moeten juist afgemeten worden, zoals bijvoorbeeld de doorgangshoogte en -breedte.

Stap 2: opening creëren

Indien je nog een oud raam hebt waar het schuifraam moet kopen, moet die worden verwijderd. Het kan ook zijn dat je een opening in een gesloten muur moet creëren, of een bestaande opening verder moet uitbreiden.

Om een oud raam te verwijderen, moet eerst de steun van het raam worden gedemonteerd om meteen erna de vleugels en stiftscharnieren te verwijderen. Op die manier kan het volledige raamprofiel verwijderd worden. De muur is nu volledig klaar om de nieuwe raamprofielen en schuiframen te installeren.

Een opening in een muur creëren vereist meer tijd en arbeid. Een muur moet behoedzaam worden gesloopt en vervolgens helemaal worden afgewerkt. Pas daarna kan worden overgegaan tot de installatie van jouw nieuwe schuiframen.

Stap 3: installeren

Bij de installatie van schuiframen moeten eerst de raamprofielen, ook wel raamkozijnen genoemd, worden geïnstalleerd in de gecreëerde opening. Om de ramen stevig vast te kunnen zetten, moeten er vervolgens bevestigingshaken worden geplaatst. Het type bevestigingshaak hangt af van het metselwerk van de muur waar het schuifraam in wordt geplaatst. Door middel van de bevestigingshaak kunnen de raamprofielen nu veilig in de raamprofielen worden geplaatst.

Stap 4: afwerking

Nu de schuiframen veilig en wel in de raamprofielen zijn geplaatst, kan kit of snelcement gebruikt worden om alles mooi af te werken. Zo wordt een mooie overgang gecreëerd tussen de muur en de schuiframen. Ziezo, jouw schuiframen zijn nu prachtig in jouw woning ingewerkt!

schuifraam installeren

Op zoek naar plaatsers van schuiframen: vergelijk gratis en vrijblijvend offertes 

Wil je van kwaliteit verzekerd zijn? Kies dan voor een vakman. Bespaar op jouw kosten door gratis vrijblijvende offertes voor schuiframen op maat van specialisten in jouw buurt te vergelijken! Vraag via onderstaand formulier naar offertes.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Ramen, deuren en beglazing
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Schuiframen: prijs, soorten en voordelen [Overzicht]