Wat zijn steellook ramen nu eigenlijk? 

Het zijn ramen met de looks van stalen ramen. In werkelijkheid zijn de dunne profielen echter van aluminium. Steellook ramen combineren dus het moderne karakter van stalen ramen met de eigenschappen en prijs van hun aluminium variant. Steellook ramen zijn het ideale alternatief  voor wie over een beperkt budget beschikt en droomt van elegante stalen ramen.  

Steellook ramen landelijke huis

Wat kosten steellook ramen?

De prijs van je nieuwe ramen in steellook varieert naargelang de oppervlakte, de soort beglazing en de vorm van het frame. Maar het gebruik van aluminium in plaats van staal maakt het al een hele stuk goedkoper. Je betaalt wel iets meer dan voor gewone aluminium ramen met standaard profielen maar achteraf geniet je van een moderne uitstraling dat bij vele ontwerpstijlen past. 

Wil je de prijs van steellook ramen en deuren precies laten berekenen? Vraag gratis en vrijblijvend naar offertes via ons offerteformulier.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow Ontvang offertes

Vier redenen om voor steellook ramen te kiezen?

Waarom kiezen voor aluminium steellook ramen en deuren in plaats van originele stalen ramen of gewone aluminium ramen? Naast de voordelige prijs geven we je nog enkele troeven:

Voordeel 1: Hoge isolatiewaarde

De isolatie van steellook ramen voldoet aan de huidige isolatienormen. Dat komt door de isolerende en technische eigenschappen van de aluminium profielen en het type beglazing dat wordt gebruikt. 

Aluminium profielen hebben een hogere isolatiewaarde dan staal. Bijgevolg zijn ze energiebesparend. Met dubbele of driedubbele beglazing creëer je de perfecte geïsoleerde omgeving. Je zal geen hinder meer ondervinden van koudebruggen.

Voordeel 2: Stijlvol, modern en elegant

De smalle raamprofielen en de uitstraling van grote glaspartijen op steellook ramen en deuren zorgen voor een elegant en moderne uitstraling en authentieke look. Aluminium ramen met steellook passen zowel bij een industriële moderne woningen als bij huizen met een meer landelijke stijl.   

steellook ramen uitzicht

Voordeel 3: In verschillende kleuren beschikbaar

Bij steellook ramen en deuren heb je de optie om uit verschillende RAL-kleuren te kiezen. Wil je voor de binnenkant van je raam een andere kleur dan de buitenkant? Glanzend of mat? Steellook ramen zwart of in kleur? In tegenstelling tot oude stalen ramen is dat allemaal mogelijk.  

Voordeel 4: Lange levensduur

Aluminium profielen zijn heel duurzaam. Als je ze goed onderhoudt blijft de kleur jarenlang onveranderd. 

Steellook ramen in kleur

Andere voordelen van steellook ramen

Dankzij de grote glaspartijen en de smalle profielen van steellook ramen en deuren komt er meer licht je woning binnen. Je geniet van een mooi uitzicht in een moderne stijl. Over het onderhoud hoef je je ook geen zorgen te maken. Je kan ze gemakkelijk met een doekje poetsen dankzij de smalle profielen of het aan een vakman toevertrouwen. Hiernaast zijn ze ook een mogelijkheid als je op zoek bent naar inbraakwerende ramen.  

steellook ramen prijs

Bestaan er ook steellook ramen in pvc?

Er wordt amper gebruik gemaakt van pvc voor steellook ramen en deuren. De voorkeur gaat uit naar aluminium ramen met steellook omwille van de betere prestaties van aluminium qua isolatie en kleurvastheid. Vandaag vind je slechts een handvol fabrikanten die steellook ramen in pvc aanbieden. 

Enkele merken van steel look ramen 

Omdat aluminium ramen met steellook een nieuwe renovatie trend zijn, worden ze bijna door alle producenten van allerlei andere ramen aangeboden. Bekende merken op de markt zijn Belisol, Reynaers, Profel …

Vind een erkend installateur in jouw regio: vraag gratis naar 1 of meerdere offertes 

Wil je een prijssimulatie voor steellook ramen of andere ramen en deuren? Neem je tijd om meerdere vakmannen of installateurs in je regio aan te spreken. Je kan dat snel en eenvoudig via ons offerteformulier. 

Verstuur nu je aanvraag en ontvang al binnen enkele dagen de eerste offertes voor aluminium ramen in steellook prijs offertes. 

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Ramen, deuren en beglazing
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Steellook ramen: prijs 2024 en voordelen