Pvc voordeur prijs: hoeveel kost het?

Gemiddelde bedraagt de kostprijs van pvc voordeuren € 1.600. De prijs van ramen en deuren in kunststof ligt aanzienlijk lager dan de prijzen voor houten of aluminium ramen en deuren. Meestal zijn pvc voordeuren zo’n 15 % goedkoper dan houten deuren en 20 % goedkoper dan aluminium deuren.

De prijs van jouw pvc deuren kan variëren naargelang de extra opties die je neemt. Je kan kiezen voor (inbraakwerend) glas of sloten die de deur extra beveiligen. De prijs van een pvc veiligheidsdeur ligt doorgaans € 1.000 hoger dan de prijs van een normale pvc deur.

Kies een erkend vakman voor een professionele plaatsing. Adviseurs staan jouw bij met het nodige advies.

Op zoek naar een specialist?
Vraag advies en prijzen aan een vakman

De voordelen en nadelen van pvc voordeuren op een rijtje

Pvc deur bieden veel voordelen. Ze zijn duurzaam en goedkoop. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in een ruim assortiment. Naast de voordelen hebben pvc deuren ook enkele nadelen.

Pvc voordeuren

Voordelen van pvc voordeuren

Hieronder vind je alvast een overzicht van de voordelen dat jou kan helpen bij deze vergelijking.

Goedkoop

Pvc voordeuren zijn zeer budgetvriendelijk. Ze zijn aanzienlijk goedkoper dan houten en aluminium voordeuren.

Alle kleuren en stijlen

Voordeuren in pvc zijn verkrijgbaar in een brede waaier van alle mogelijke RAL-kleuren. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in elke stijl. De stijlen variëren van strak en modern tot klassiek of landelijk. Kies daarnaast zelf het type profiel jij graag ziet en de deur wordt op maat gemaakt.

Hout- of aluminium look

Het is mogelijk om te kiezen voor pvc deuren met een houten of aluminium uitstraling. Je hoeft niet de hoge prijs voor dit type deur te betalen, maar je kan wel genieten van de voordelen van deze materialen.

Weinig onderhoud

Dit type voordeur heeft zo goed als geen onderhoud nodig. Stel dat de deur vuil zou zijn, maak je de deur enkel proper met een vochtige doek. Let wel op voor krassen, aangezien die moeilijk te herstellen zijn.

Duurzaam

Kunststof is een duurzaam product. Pvc deuren zijn 100 % recycleerbaar. Daarnaast zijn de deuren redelijk goed UV bestendig.

Uitstekende isolatie

De isolatiewaarden van deze deur zijn top. Zowel de thermische isolatie als de akoestische isolatie zijn een grote troef van pvc buitendeuren. De thermische isolatie zorgt ervoor dat de warmte uit de woning niet naar buiten ontsnapt. De akoestische isolatie houdt op zijn beurt geluiden van buitenaf tegen.

Nadelen van pvc voordeuren

Hieronder vind je een overzicht van de nadelen van pvc buitendeuren.

Niet bewerkbaar

Het is niet mogelijk om een pvc deur te herschilderen. Dit is enkel mogelijk met houten deuren.

Krasgevoelig

Pvc deuren zijn erg gevoelig voor krassen.

Hoge temperatuur

De deuren in pvc zijn niet bestand tegen hoge temperaturen.

Je pvc voordeur in je eigen stijl

Zorg ervoor dat jouw pvc voordeur mooi aansluit bij de stijl van je gevel.

1: Pvc voordeur met glas

Pvc deuren met glas

Een pvc voordeur met glas heeft een stijlvol uitzicht. Het glas is te combineren met verschillende woningstijlen, zoals een klassieke of landelijke stijl. Daarnaast staat glas ook goed in een moderne en strakke pvc voordeur. Je hebt de keuze uit verschillende patronen naargelang je persoonlijke voorkeur.

Isolatiewaarden

Hou rekening met het type glas dat je kiest voor jouw deur. Kies voor dubbele beglazing of driedubbele beglazing om een optimale isolatiewaarde te behouden.

2. Pvc voordeur in houtlook

Wil je graag een houten uitstraling, maar past een houten voordeur niet in jouw budget? Kies dan voor pvc deuren met een houtlook. De uitstraling van jouw deur is dezelfde als die van een houten voordeur. Alleen geniet je nu van de voordelen van een pvc voordeur. De deur is veel goedkoper. Daarnaast hoef je de deur nauwelijks te onderhouden.

Pvc voordeur in aluminium look

Je kan ook kiezen voor een pvc voordeur met een aluminium look. Ook nu geniet je van de voordelen van een voordeur in kunststof.

Op zoek naar een specialist?
Vraag gratis offertes op

3. Inbraakwerende pvc deuren

Kies voor pvc buietndeuren met extra veiligheidsopties. Voorbeelden van extra beveiligingselementen zijn:

  • Inbraakwerend glas
  • Veiligheidssloten
  • Alarmcontacten
  • Dievenklauwen

Prijzen inbraakwerend glas

Gemiddeld ligt de prijs van pvc buitendeuren met veiligheidsopties zo’n € 1.000 hoger dan de standaard deur. Stel jezelf de vraag of die extra uitgave noodzakelijk is voor jouw woning. Ook rekening houdend met de locatie van je huis. Doorgaans zorgen deze extra uitgaven voor een gevoel van rust. Je woning is extra beveiligd, waardoor je minder zorgen aan je hoofd hebt.

pvc deuren beveiliging

Op zoek naar een installateur van voordeuren in pvc? Vraag gratis 1 of meerdere offertes

Heb je interesse in het plaatsen van een pvc voordeur? Vraag via ons offerteformulier gratis naar meerdere vrijblijvende offertes.

Vergelijk snel en eenvoudig de prijzen van meerdere vakmannen uit jouw regio. Ga op zoek naar de vakman die perfect aansluit bij jouw project. Hij zoekt samen met jou naar de beste oplossing en staat garant voor een onberispelijke afwerking!

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Ramen, deuren en beglazing
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Voordeuren pvc: prijs, voordelen en nadelen + inspiratie