Waarom voor een schuifdeur in je badkamer kiezen? 

Een badkamer schuifdeur lijkt niet meteen de meest voor de hand liggende keuze. Er zijn twee opties: een douche schuifdeur of een schuifdeur voor de toegang tot je badkamer. Je kan dan nog kiezen voor een glazen schuifdeur, een gewone of een met een spiegel.

We geven je alvast vier redenen waarom een schuifdeur in je badkamer zeker het overwegen waard is.

douche schuifdeur badkamer

Reden 1: Ruimte in je badkamer besparen

Draaideuren zijn niet altijd zo praktisch in een kleine badkamer. Je wil je liever niet te veel manoeuvreren rond de draaicirkel van de deur. Douche schuifdeuren lossen dat probleem op. Je schuift de deur aan de kant en je hebt alle nodige bewegingsruimte.  

Reden 2: Hoge thermische isolatie

Een badkamer schuifdeur zal de warmte veel beter bewaren dan bijvoorbeeld een douchegordijn. Binnen het huidige assortiment schuifdeuren bestaan er die net zo goed isoleren als standaard deuren. 

schuifdeur badkamer spiegel

Reden 3: Gemakkelijk te bedienen

Schuifdeuren openen is kinderspel. Ongeacht zijn lengte zal een kind in staat zijn om de deur te openen. Dus geen deurklink meer om naar te springen. 

Reden 4: Je krijgt meer licht in je badkamer

In je badkamer is een schuifdeur van glas ideaal om meer licht binnen te krijgen. Glazen schuifdeuren creëren ook een groter ruimtegevoel. Je kan dan zowel kiezen voor de illusie van een inloopdouche met helder glas of voor mat glas zodat je optimaal licht hebt met de nodige privacy.

Vraag advies en vergelijk tot 5 gratis offertes

Is een glazen schuifdeur in de badkamer veilig?

Glazen schuifdeuren zijn gemaakt van veiligheidsglas. Dit betekent dat het glas niet zal versplinteren maar in grote brokken breekt of scheurt en blijft plakken aan de folie. Dat is echter als het glas al zal breken. De kans dat het breekt is zeer klein. Glazen schuifdeuren zijn dus veilig. 

schuiframen badkamer

Glazen schuifdeuren in je badkamer onderhouden

Glazen schuifdeuren in je badkamer lijken misschien heel wat werk om te onderhouden door kalkafzettingen. Glas voor de badkamer wordt voorzien van een anti-kalkcoating. Door die coating hebben kalk en vuil meer moeite om zich vast te zetten op je douche schuifdeuren. 

Maak het glas proper met schoonmaakmiddel speciaal voor glas en je badkamer blijft schitteren. Glazen schuifdeuren zijn dus redelijk eenvoudig qua onderhoud.

Welke schuifsysteem is geschikt voor je badkamerdeur?

Het hefschuifsysteem is een gewoon schuifsysteem waarbij de deur op rails schuift via rvs-wielen. Bijkomend is er een vergrendelpunt. Op het eind verzakt de deur waardoor die extra goed isoleert en sluit. 

Het hefschuifsysteem werkt met een rubberen dichting waardoor jouw schuifdeur isoleert voor zowel lucht als water. Door de hoge kwaliteit van de materialen is het systeem ook erg duurzaam. Omdat het nauwelijks verslijt door veelvuldig gebruik. 

Vind een installateur in jouw regio: vraag gratis 1 of meerdere offertes 

Ben je overtuigd van de meerwaarde van een schuifdeur in je badkamer? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend offertes voor de schuifdeur van je dromen. Zo kan je prijzen van schuiframen vergelijken en vind je de beste oplossing voor jouw badkamer.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Ramen, deuren en beglazing
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Schuifdeur badkamer: voordelen en enkele tips