Kostprijs steel look schuifdeuren?

Steel look schuifdeuren zijn een goedkoper alternatief dan stalen schuifdeuren. De steel look schuifdeur bestaat uit aluminium. Aluminium is goedkoper dan staal, maar wel duurder dan hout en pvc.

De prijs van een steel look schuifdeur is afhankelijk van de afmetingen, de soort beglazing en de installatiekosten. Wil je een exacte prijs van de schuifdeur of het schuifraam dat je op het oog hebt? Vraag gerust naar offertes bij vakmannen in jouw regio.

Voordelen

steel look schuifdeur

Een steel look schuifdeur wordt gemaakt van aluminium. Een groot voordeel is dat het materiaal licht en makkelijk te demonteren is. Daarnaast is aluminium een duurzaam product, aangezien de deur volledig gerecycleerd kan worden. Aluminium heeft een lange levensduur en roest niet. Steel look deuren zijn bovendien gemaakt van onderhoudsvriendelijk materiaal.

Naast al die pluspunten van aluminium beschikt een steel look schuifdeur nog over enkele andere voordelen.

1. Nieuwe trend, extra modern

Stalen deuren zijn op dit ogenblik dé nieuwe trend. De deuren kosten alleen vrij veel. Wil je toch genieten van een strakke en moderne uitstraling? Kies dan voor de steel look schuifdeuren. Je behoudt hetzelfde design dat een echte stalen deur met zich meedraagt.

Daarnaast is het gebruik van een schuifdeur helemaal trending. De nieuwe ontwikkelingen in de renovatiewereld dragen hiertoe bij. Een schuifdeur met grote glaspartijen verbindt eenvoudig ruimtes met elkaar. Een ander voordeel van een glazen deur is de extra lichtinval waarvan je geniet. Wil je nog een groter ruimtegevoel creëren? Kies dan voor een dubbele schuifdeur.

Ben je fan van een glazen schuifdeur, maar wil je wel graag jouw privacy behouden? Kies dan voor ondoorzichtig glas. Binnen dit assortiment heb je nog verschillende soorten glas waaruit je kan kiezen. Gekleurd glas behoort eveneens tot de opties.

2. Dunne profielen

Een steel look schuifdeur maakt gebruik van dunne profielen. Dit is mogelijk omdat aluminium een licht materiaal is. De dunne profielen zijn sterk genoeg om grote glaspartijen te dragen. Via de grote glaspartijen komt er veel natuurlijk licht de kamer binnen. Je moet minder snel de lichten aandoen, waardoor je ook bespaart op jouw energiefactuur.

steel look binnendeuren schuifdeuren

3. Combinatie van aluminium en staal

Een aluminium deur biedt betere isolatiewaarden dan een stalen deur. Zowel de akoestische als de thermische isolatie voldoen aan de wensen. De thermische isolatie zorgt ervoor dat er geen warmte verloren gaat. De akoestische isolatie dempt de geluiden van buitenaf.

Daarnaast is aluminium een onderhoudsvriendelijk materiaal. In vergelijken met staal roest een aluminium deur niet. Indien de deur toch vuil wordt, maak je hem best proper met wat water en pH-neutraal schoonmaakmiddel.

Staal heeft een zeer moderne uitstraling en is heel sterk. De draagkracht van staal zorgt ervoor dat grote glaspartijen in jouw deuren mogelijk zijn. De fijne profielen houden de ramen gemakkelijk op hun plaats.

Twijfel je tussen een steel look schuifdeur op basis van aluminium en een stalen schuifdeur? Kies dan voor een combinatie van beiden. Je kan beide materialen combineren in ramen en deuren. Zo geniet je van alle voordelen van aluminium en staal.

4. Budgetvriendelijker dan stalen schuifdeuren

Staal is een mooi, maar duur product. Wil je toch een stalen look creëren in jouw woning, maar past de investering niet binnen jouw budget? Kies dan voor steel look deuren. Aluminium deuren zijn goedkoper dan stalen deuren. Daarnaast behoud je de karakteristieke look van een stalen deur.

Je bespaart dus op de prijs, maar niet op de kwaliteit van jouw binnendeuren.

Daarnaast hebben steel look deuren een lange levensduur. Aluminium is een materiaal dat niet roest. Ideaal om ook buiten te gebruiken.

Steel look schuifdeur terras

Waar een steel look schuifdeur plaatsen?

Steel look schuifdeuren worden voornamelijk gebruikt in industriële gebouwen. Daarnaast winnen steel look deuren ook aan populariteit in woningen van particulieren. Ze geven jouw woning een extra moderne uitstraling. De deuren vormen de ideale overgang tussen de woning en de tuin.

Kies voor een schuifdeur op plaatsen waar je weinig ruimte hebt. Een schuifdeur kan zowel voor een muur openen als verdwijnen in de muur. Maak gebruik van een dubbele schuifdeur om een nog grotere opening te creëren. De steel look schuifdeuren worden volledig op maat gemaakt. De ideale oplossing voor kleine ruimtes.

Een steel look schuifdeur maakt gebruik van een aluminium rail. De aluminium rail kan zowel tegen de wand als in het plafond bevestigd worden. Doorgaans wordt een aluminium rail geleverd met een zwarte poedercoating, zodat die mooi samengaat met de deuren. Wil je dat de aluminium rail tegen de muur of in het plafond bevestigd wordt? Laat dit doen door een erkende vakman.

Installatie: enkele tips

Een steel look schuifdeur plaatsen is best een hele klus. Door de grote glaspartijen moet je de deur uiterst voorzichtig plaatsen. Daarnaast is de installatie van de schuifsystemen waarvan de deur gebruik maakt redelijk ingewikkeld.

Heb je zelf de tijd of de kennis niet om een steel look schuifdeur te installeren? Laat de installatie van jouw schuifdeur dan uitvoeren door een erkende vakman. Hij is opgeleid om in eender welke situatie een schuifdeur op een correcte manier te monteren. Daarnaast ben je verzekerd van een kwaliteitsvolle afwerking.

Maak van het onderstaand offerteformulier gebruik om de beste vakman voor jouw project te vinden.

Aluminium rails

Wil je een steel look schuifdeur plaatsen? Vergelijk gratis plaatsers in jouw regio 

Geïnteresseerd in steel look schuifdeuren? Ontvang via onderstaand offerteformulier gratis offertes. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de beste oplossing voor jouw situatie vinden. Bovendien kom je snel en eenvoudig in contact met professionele installateurs in jouw regio.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Ramen, deuren en beglazing
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Steellook schuifdeur: een goedkoop alternatief voor stalen schuifdeuren.