Prijs per m2 voor nevelstralen gevel

Hoeveel kost het nevelstralen van je gevel? Voor een rijhuis mag je rekenen op een kostprijs van 900 tot 1.200 euro. Voor een vrijstaande woning ligt de prijs voor een nevelstraalreiniging tussen 1.800 en 2.400 euro.

Type woning Kostprijs nevelstralen
Rijhuis (60 m2) € 900 – 1.200
Halfopen bebouwing (90 m2) € 1.350 – 1.800
Vrijstaande woning (120 m2) € 1.800 – 2.400

Je mag rekenen op een gemiddelde basisprijs van 15 tot 20 euro per vierkante meter. De uiteindelijke kostprijs van een nevelstraalreiniging is afhankelijk van een aantal factoren.

 • De oppervlakte toegepast. De oppervlakte die je laat reinigen. (gladde oppervlakten/of het oppervlak glijdt bijvoorbeeld).
 • De vraagprijs van de vakman.
 • Het nodige straalmiddel (lucht, water, een mix van zand en water, of een reinigingsproduct).
 • De bereikbaarheid van de gevel.
 • Het al dan niet nabehandelen met een impregneermiddel. De goede staat van jouw gevel.
Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Wat is nevelstralen precies? Hoe werkt nevelstralen?

Een gevel nevelstralen is een reinigingsmethode waarmee je een matig tot middelzwaar vervuilde gevel weer kunt opknappen. Deze zachtaardige maar efficiënte techniek is bovendien geschikt voor de meest kwetsbare gevels. Een gevel nevelstralen wordt bijvoorbeeld toegepast bij het reinigen van historische gebouwen en monumenten. Eigenlijk komt quasi elk type gevel in aanmerking voor een nevelstraalbehandeling.

Bij een nevelstraalreiniging heb je veel controle over de gebruikte druk, de nevelhoeveelheid en het straalmiddel dat op de buitenmuur gespoten wordt.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om de gevel zonder zand, water of een andere transparante vloeistof te reinigen. Bij deze droge nevelstraalreiniging reinig je de gevel gewoon met lucht. Andere opties zijn de hydropneumatische reiniging: reinigen met water, een mix van zand en water, of met een chemisch middel/chemische middelen.

nevelstralen

Voordelen van nevelstralen

 • Één van de voordelen van nevelstralen is dat je heel nauwkeurig te werk kan gaan omdat je zoveel controle hebt over hoe je de reiniging uitvoert (of laat uitvoeren) en van welke drukinstellingen bijvoorbeeld gebruik gemaakt wordt.
 • Een gevel nevelstralen is een minder agressieve techniek dan pakweg zandstralen. Het is dus ook geschikt voor een kwetsbare gevel. Het risico op beschadiging is miniem.
 • De meeste gevelsoorten zijn geschikt voor een krachtige straal.
 • Door het gevel reinigen met nevelstralen krijgt de gevel weinig tot geen waterbelasting te verduren.
 • Het is een milieuvriendelijke aanpak – gebruik je water, zand, een combinatie, of lucht voor de nevelstraling, dan belast je de omgeving niet.

Nadelen van nevelstralen

 • Een gevel nevelstralen vereist complexere reinigingsapparaten dan bijvoorbeeld stoomreinigen. Hou er dus rekening mee dat er daarom wat extra kosten bijkomen.
 • Het is een minder krachtige reinigingsmethode dan bijvoorbeeld zandstralen. Nevelstralen is dus minder geschikt voor zeer sterk aangehecht vuil.
 • Deze reinigingstechniek is, net als andere reinigingstechnieken, niet geschikt voor beschadigde gevels. Een beschadigde gevel nevelstralen kan de aanwezige problemen verergeren.
 • Voor een correcte uitvoering laat je jouw gevel best nevelstralen door een gespecialiseerde gevelwerker. De nodige apparatuur bedienen vereist bepaalde kennis en ervaring.

In welke situatie(s) kiezen voor nevelstralen?

Een nevelstraalreiniging is zachtaardig en uiterst nauwkeurig, dus geschikt voor bijna elk geveltype. Het is bovendien de aangewezen reinigingsmethode voor historische gebouwen en monumenten.

De methode is het doeltreffendst wanneer er sprake is van lichte, matige of middelzware vervuiling.

Er zijn enkele situaties waarin je best niet kiest voor nevelstralen, met name:

 • Bij zware vervuiling. Het is namelijk geen heel harde straal.
 • Het reinigen van een beschadigde gevel. De gevel herstellen is hier een noodzakelijk element om risico op verdere beschadiging tijdens de reiniging te beperken. Laat je buitenmuren eerst inspecteren door een gevelspecialist. Hou ook rekening met het soort gevel.

Vraag advies aan een gespecialiseerde gevelreiniger en vergelijk gratis offertes

Hoe verloopt een behandeling?

In een eerste stap ga je na welke reinigingsmethode geschikt is voor jouw specifieke gevel. Je geveltype en het soort vervuiling zullen bepalen welke druk en nevelhoeveelheid, alsook welk straalmiddel en welke eventuele korrelgrootte nodig zijn. Een specialist kan je hierin bijstaan. Het gebruiken van de juiste instellingen is cruciaal – bij de foute instellingen kan je jouw gevel beschadigen.

Vervolgens ga je aan de slag. Je gevel nevelstralen laat je bij voorkeur over aan een gespecialiseerde gevelreiniger. Het correct gebruiken van de nodige apparatuur vereist namelijk wat kennis.

Na het nevelstralen kun je de gevel ook (laten) impregneren.

Op zoek naar een specialist?Vraag advies aan een gespecialiseerde gevelreiniger

Tip: impregneer je gevel als nabehandeling

Het impregneren van je gevel zorgt ervoor dat je langer kan genieten van de nevelstraalbehandeling. Door je gevel te impregneren zorg je ervoor dat vuil zich niet meer aan de gevel kan hechten. Daarnaast bescherm je met impregneermiddel de buitenmuren tegen doorslaand vocht.

Een semipermanente impregnatie houdt je gevel schoon tot bij de volgende reinigin. Een permanente impregnatie kan tot acht jaar werkzaam blijven.

Vind een gevelwerker voor nevelstralen voor werken inclusief advies en offertes op maat

Nevelstralen laat je best aanpakken door een specialist. Zelfs de meest koppige doe-het-zelver laat zich best door een ervaren vakman adviseren over de nodige druk, het ideale straalmiddel en de nevelhoeveelheid.

Raad of daad nodig? Via onderstaand formulier ontvang je gratis vrijblijvende offertes van gespecialiseerde gevelwerkers in jouw omgeving. Zo krijg je een overzicht en hoef je er enkel nog de beste optie uit te pikken om jouw project te realiseren met een correcte uitvoering.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie