Opstijgend vocht herkennen en oplossen

Vaak wordt aan opstijgend vocht gedacht bij het zien van schimmel of vochtvlekken op de muur. Het gaat echter niet altijd over opstijgend vocht. Belangrijk is dat u goed weet hoe u opstijgend vocht moet herkennen. 

opstijgend vocht diagram

 

Opstijgend vocht: wat is dat?

Er zit water in de grond. Dit grondwater komt tegen uw muren en maakt uw muren vochtig. Indien er veel grondwater is kan dit zich een weg beginnen banen door uw muren en zoekt het water een uitweg. Het resultaat is dat het water zich een weg naar de buiten baant aan het eerste punt waar uw muren in contact komen met lucht. Dit veroorzaakt vaak problemen in uw leefruimte, kelder, keuken of badkamer.

 

Hoe opstijgend vocht herkennen?

Opstijgend vocht is herkenbaar bij schade aan de onderkant van de muur op de gelijkvloerse verdieping of bij schade in de kelder. Maar deze symptomen kunnen ook door een ander probleem veroorzaakt worden. Vraag daarom steeds advies aan verschillende experts voor u actie onderneemt.

 

Opstijgend vocht oplossen

Opstijgend vocht kan alleen opgelost worden door het probleem bij de wortel aan te pakken. Grondwater doen verdwijnen is echter geen optie. Het is wel mogelijk om het grondwater op een bepaald punt tegen te houden. Het grondwater zal zich dan niet verder verplaatsen door uw muur en blijft onder de barrière. Voor het aanbrengen van zo’n laag bestaan 2 opties: injecteren of onderkappen.

Muren injecteren tegen opstijgend vocht

Indien u uw muur laat injecteren tegen opstijgend vocht hebt u een vrij goede oplossing. De gel vormt een barrière die het vocht tegen zal houden. Het voordeel van deze methode is dat er haast geen breekwerken nodig zijn en dat het werk snel en proper kan gebeuren.


 

Muren onderkappen tegen opstijgend vocht

Bij het onderkappen van een muur wordt de muur volledig doorboord en brengt de expert stuk per stuk een waterkeringslaag aan om ten slotte het stuk muur weer te herstellen. Deze methode is zeer intensief voor uw woning en kan niet overal toegepast worden. Meestal wordt dit enkel toegepast bij serieuze verbouwingen.

muren injecteren voorbereiding

 

Kostprijs opstijgend vocht behandelen

De kostprijs van het injecteren van een muur met gel tegen opstijgend vocht ligt tussen de €100 en €180 per strekkende meter. De prijs wordt sterk beïnvloedt door de dikte van de muur. Oudere huizen hebben vaak een volle dikke buitenmuur. Indien deze geïnjecteerd moet worden is het beter dat deze langs binnen én langs buiten geïnjecteerd wordt waardoor de kostprijs natuurlijk oploopt.

Werk Richtprijs per strekkende meter
Injecteren van één muur tegen opstijgend vocht (buitenkant) € 100,-
Injectern van dubbele muur tegen opstijgend vocht (binnen en buiten) € 180,-
Afwerken van de muur € 100,-


Offertes vergelijken voor het injecteren van muren?arrow
Beschrijf uw project
1*. Waar heeft u een vochtprobleem?
2*. Welke vochtproblemen kan u herkennen?
3*. Bent u eigenaar of huurder van het gebouw?
4*. Wanneer wilt u dat een specialist in vochtbestrijding ingrijpt?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 22 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Vochtbestrijding