Wil je een vochtspecialist inschakelen? Voor gratis en vrijblijvende offertes kan je hier het formulier invullen. Krijg deskundig advies over het vochtprobleem bij jouw thuis en vergelijk de mogelijke kostprijzen voor een op maat gemaakte behandeling.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Waar heeft u een vochtprobleem?
2*. Welke vochtproblemen kan u herkennen?
3*. Bent u eigenaar of huurder van het gebouw?
4*. Wanneer wilt u dat een specialist in vochtbestrijding ingrijpt?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Voordelen van een vochtspecialist of vochtexpert

Wanneer je vocht in huis wil bestrijden, is het heel belangrijk om zeker te zijn van de oorzaak van het vochtprobleem, zodat je voor de juiste behandeling kiest. Het is daarom voordelig om beroep te doen op een vochtspecialist. Op deze manier ben je niet alleen zeker van de oorzaak , maar kan je ook weten wat de verschillende behandelingsprijzen zijn en welke premies je hiervoor kan inschakelen.

Hoe gaat de vochtspecialist te werk?

1.     Vochtdetectie

Een vochtspecialist begint altijd met het uitvoeren van een vochtdiagnose en zal op zoek gaan naar de oorzaak van het vochtprobleem. De expert komt hiervoor zo snel mogelijk een kijkje nemen bij jouw thuis en gebruikt een Calcium Carbid vochtmeter. Deze meter is de meest betrouwbare bepaling van het aanwezige vochtpercentage.

vocht expert

2.  Oplossingen voor vochtproblemen

Vervolgens kiest hij aan de hand van zijn professionele kennis en jarenlange ervaring voor de meest geschikte behandeling. Pas wel op wanneer er sprake is van een ‘garantie’ op de behandeling, aangezien een correct uitgevoerde vochtbestrijding je woning vochtvrij dient te houden.

Als je graag meerdere opinies hebt, kan dit heel gemakkelijk via onze website. Wij bieden gratis en vrijblijvende offertes aan zodat je meteen advies kan krijgen van verschillende vakmannen en hun behandelingsplannen en -prijzen kan vergelijken.

In de onderstaande tabel geven we alvast een handige samenvatting van de soorten vochtproblemen, hun mogelijke oorzaak en de geschikte oplossing:

ProbleemMogelijke OorzaakOplossing
Vocht in de kelderOpstijgend vocht of doorslaand vochtKelderbekuiping of kelderdrainage
Vochtige muren aan de onderkant (a), schimmels op de muren en muffe geurOpstijgend vochtMuren injecteren met vochtwerende vloeistof of onderkappen van muren
Vochtige muren aan de onderkant (b), los voegwerk, barsten en scheuren in de gevelDoorslaand vochtImpregneren van de muur, nieuwe gevelbekleding
Beslagen ramen, schimmels en muffe geurCondensatievochtVentilatiesysteem, isolatie
Te nat betonBetonrotBetonreparatie
vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding?

De prijs van vochtbestrijding hangt af van de oorzaak van het vochtprobleem en de behandelingsmethode die daarvoor geschikt is.

In de onderstaande tabel vind je een samenvatting met de richtprijzen voor verschillende vochtbestrijders en voor welke soort vochtproblemen ze gebruikt worden. We wijzen je er wel op dat dit de gemiddelde prijzen zijn en dat prijsvariatie mogelijk is afhankelijk van de vochtspecialist. Als je liever de exacte prijs wil weten voor jouw situatie, kan je hier een gratis offerte voor vochtbestrijding aanvragen.

Op zoek naar een specialist?
Vraag hier uw offertes!
VochtbestrijderGeschikt voor bestrijding vanGemiddelde prijs (anno 2022)
Muren impregnerenDoorslaand vocht€ 8 tot € 12 per m²
Nieuwe gevelbekledingDoorslaand vocht€ 40 tot € 250 per m² afhankelijk van materiaal
Muren injecterenOpstijgend vochtVanaf € 100 per lopende meter
Muren onderkappenOpstijgend vocht€ 100 tot € 150 per lopende meter
Kelderafdichting, kelderdrainage of ventilatie (gecombineerde behandeling)Vochtige kelder€ 4.000 tot € 10.000  
Voldoende ventilatiemogelijkheden (bijv. mechanisch)Condensatievocht€ 1500 tot € 6000
Isolatie aanbrengen (kruipruimte)Vochtige kruipruimte€ 20 tot € 30 per m²
vochtbestrijder

Premies voor vochtbestrijding

De kostprijs voor een behandeling kan al snel oplopen naargelang de aard van het vocht in huis en de mate waarin het je woning heeft aangetast.

Gelukkig kan je, mist je woning aan de nodige voorwaarden voldoet, een premie aanvragen voor vochtbestrijding. In Vlaanderen bestaan er momenteel twee soorten premies: de Mijn VerbouwPremie en de gemeentelijke premies.

Mijn VerbouwPremie

De MijnVerbouwPremie kan je aanvragen via deze website voor:

 1. De behandeling van muren tegen opstijgend vocht
 2. De behandeling van ondergrondse muren tegen opstijgend vocht
 3. De behandeling van muren tegen huiszwam
 4. Behandeling van houten draagvloeren tegen zwammen en insecten
 5. Het aanbrengen van kalkbepleistering tegen de muur

Voor deze premie heeft het Vlaams gewest voorwaarden opgesteld en onderverdeeld in drie categorieën: de aard van het gebouw (1), wie het aanvraagt (2) en het bedrag van je facturen (3).

Je woning dient minstens 15 jaar oud te zijn op datum van aanvraag.

Hoeveel de MijnVerbouwPremie zelf bedraagt, is afhankelijk van je inkomen. Zit je in de laagste inkomenscategorie? Dan kan je een premie krijgen tot 50% van de investering. Dit wel zeggen dat het maximumbedrag 2.500 euro bedraagt. Zit je in de middelste inkomenscategorie? Dan heb je recht op een premie tot 35% van de investering. De maximale premie bedraagt dan 1.750 euro. 

Tenslotte voldoet je aanvraag aan de voorwaarden wanneer het bedrag van je facturen minimum € 1.000 bedraagt en de facturen maximaal 2 jaar oud zijn.

De gemeentelijke premies

De meeste gemeenten en steden voorzien premies voor vochtbehandeling, maar het type premie en de bedragen zijn heel uiteenlopend. Via deze website kan je op een eenvoudige manier verschillende mogelijkheden vergelijken binnen jouw gemeente of stad.

Je kan voor meer informatie ook altijd terecht bij een erkend vochtspecialist die vertrouwd is met de lokale mogelijkheden en deskundig advies kan geven over de beschikbare premies voor jouw vochtprobleem.

Vochtproblemen: zelf aanpakken of laten oplossen?

Aangezien de oorzaak uiterst belangrijk is voor de succesvolle bestrijding van vocht in huis, raden we in het algemeen aan om een expert in te schakelen. Hierdoor ben je zeker van de oorzaak met behulp van de vochtdetectie en van de meest voordelige en efficiënte behandeling. Voor complexere bestrijdingen is het bovendien noodzakelijk om professionele hulp in te schakelen zodat alles in goede banen wordt geleid. Een aantal complexe vochtproblemen waarbij een expert wordt ingeschakeld zijn: een kapotte waterleiding in de muur, daklekkage, lekkage in de waterleiding, badkamer lekkage en lekkende dakgoten.

Op zoek naar een specialist?
Vraag hier uw offertes!

1.     Zelf doen

Er zijn ook een aantal tips en behandelingen die je zelf kan toepassen in huis. Als je wil voorkomen dat vocht binnen blijft circuleren, dan is een gemakkelijke en geschikte oplossing voor hoge luchtvochtigheid om de ramen wagenwijd open te zetten. Dit zorgt voor ventilatie en droogt het vocht in de ruimtes geleidelijk op. Is het echter winter en wil je niet beginnen klappertanden op de zetel, dan kan je als alternatief ook de verwarming opzetten om het vocht in de ruimte te verminderen of kan je een elektrische luchtontvochtiger in de ruimte plaatsen.

Een extra DIY tip voor de katteneigenaars onder ons is om een bakje te vullen met propere kattenbakvulling en deze in de vochtige ruimte te plaatsen. De vulling absorbeert gemakkelijk vocht en doet de hoge luchtvochtigheid grotendeels dalen.

vochtbestrijders

Indien het vochtprobleem al vergevorderd is en je enigszins ervaring hebt met vochtproblemen, kan je gebruik maken van een aantal producten. Bijvoorbeeld, als je vaststelt dat het vochtprobleem veroorzaakt wordt door opstijgend vocht, dan kan je zelf de muur injecteren met het waterafstotende materiaal Dryzone. Of misschien ben je zeker dat vochtdoorslag de oorzaak is en kies je om de gevel waterdicht te maken met Aquaplan.

Vooraleer je aan de slag gaat, is het altijd belangrijk om deze vier stappen te overlopen:

 1. Behandel het probleem enkel zelf als je zeker bent van de oorzaak van het vochtprobleem. Als je de muren impregneert bij opstijgend vocht maakt dit weinig verschil.
 2. Zorg dat je de juiste benodigdheden hebt en werk veilig, zeker bij schimmelbestrijding en salpeterverwijdering
 3. Weet dat bij een eigen behandeling de kans groot is op beschadigingen aan het oppervlak en dat de herstelkosten hierdoor kunnen oplopen
 4. Weet dat vochtbestrijding veel tijd in beslag neemt en tot enkele maanden kan uitlopen vooraleer een muur helemaal is uitgedroogd (gemiddeld kan 1 meter muur tot wel zeventig liter water absorberen)

2.     Een vochtspecialist inschakelen in jouw regio

Als je twijfelt over de oorzaak van het vochtprobleem en/of liever geen risico neemt op beschadigingen, wil je misschien toch een vochtspecialist inschakelen. De vochtspecialist geeft met zekerheid:

 1. Een deskundige vochtdiagnose en de juiste manier van vochtbestrijding
 2. Een finale en efficiënte manier van vochtbestrijding zonder oplopende kosten
 3. Een behandeling zonder extra beschadigingen aan het oppervlak

Vocht in huis is schadelijk voor zowel de structuur van de muren en plafonds alsook je gezondheid door het risico op giftige schimmels. Een efficiënte en correcte aanpak is hierdoor essentieel.

Aan de hand van gratis en vrijblijvend advies en offertes krijg je toegespitste informatie over het vochtprobleem bij jouw thuis en kan je direct weten wat de mogelijke kostprijzen zijn voor een op maat gemaakte behandeling.

Vochtbestrijding
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Vochtbestrijding