Muren injecteren tegen opstijgend vocht

Een muur injecteren is een goede oplossing bij opstijgend vocht. De injectie vormt een waterafstotende laag waardoor het vocht niet verder komt dan de laag zelf. De muur kan nog steeds nat worden onder deze laag, maar alles erboven zal droog blijven. 

muren injecteren analyse

Stappenplan muren injecteren

Muren injecteren gaat in een aantal stappen. Wat vooral van belang is voor er begonnen wordt aan de muur te injecteren is dat er een goede analyse gemaakt wordt van het vochtprobleem.

Stap 1: analyse het probleem

Muren injecteren is een goede oplossing bij opstijgend vocht. Daarom moet u eerst zeker zijn dat opstijgend vocht de oorzaak is voor u uw muren laat injecteren. De schade van opstijgend vocht is eerst zichtbaar aan de onderkant van de muur. Vaak in de hoek van de ruimte. Indien er dus geen schade zichtbaar is aan de onderkant van uw muur gaat het niet om opstijgend vocht. Aangezien het water uit de grond komt is dit eerst zichtbaar op gelijkvloerse verdieping.  

Controleer ook wanneer het probleem erger wordt en minder erg wordt. Een vochtprobleem kan erger zijn in de winter of na een hevige regenbui. Dit is belangrijke informatie voor de expert.

Een expert kan een goede diagnose stellen met vochtmeters of door een staal te nemen van de muur. Via een staal kan een expert meten hoeveel capillaire zouten er in de muur aanwezig te zijn of nagaan hoe het vocht zich een weg baant doorheen de muur. Zo kan de expert controleren of opstijgend vocht de oorzaak is van het vochtprobleem.

Muur injecteren, stap 2: Voorbereidende werken

Eens het is vastgesteld dat opstijgend grondwater de oorzaak is van uw vochtprobleem en dat injecteren van de muren tegen opstijgend vocht uw vochtprobleem kan verhelpen beginnen de voorbereidende werken. Het is belangrijk dat er voldoende plaats wordt gemaakt rond de muur zodat de expert vlot te werk kan gaan. De expert zal ook aan de hand van de analyse de juiste gel kiezen om in uw muur in te brengen. Daarnaast beslist de expert ook op welke hoogte en op welke afstand er injecties nodig zijn.


Muur injecteren, stap 3: Boren en injecteren

Eens alle voorbereidende werken achter de rug zijn kan aan het echte werk begonnen worden: de muren injecteren tegen opstijgend vocht. Eerst wordt er een gat geboord in de muur. Bij elk boorgat wordt er vervolgens een vochtwerende gel ingebracht. Aan de hand van de analyse weet de expert hoeveel gel er nodig is in uw muur.

muren injecteren voorbereiding


Op zoek naar de beste oplossing voor uw vochtprobleem?
 

Vraag gratis advies

 


muren injecteren

Muur injecteren, stap 4: afwerken van de muur

Na de werken moet de muur er weer mooi uitzien. U wilt geen gaten aan uw binnenmuur. Daarom zal de expert de gemaakte gaten dichten en uw muur weer mooi afwerken.


Muur injecteren, stap 5: opvolging

Ten slotte is het belangrijk dat u het resultaat goed opvolgt. Het vochtprobleem zal ook na het injecteren van de muur even aanwezig blijven. Maar als de schade te lang blijft is er iets mis. Misschien is de muur niet met het juiste type gel geïnjecteerd? Misschien waren de injecties te ver van elkaar? In elk geval is het een goede keuze dat u dit aan een expert over laat. De meeste vochtbestrijders geven een garantie op hun werken. Vraag hier dan ook steeds naar, zo krijgt u telkens het beste aanbod. Net daarom is het belangrijk dat u verschillende experts vergelijkt. Zo kunt u de verschillende garanties naast elkaar leggen.


Kostprijs muur injecteren

De kostprijs van het injecteren van een muur met gel tegen opstijgend vocht ligt tussen de €100 en €180 per strekkende meter. De prijs wordt sterk beïnvloedt door de dikte van de muur. Oudere huizen hebben vaak een volle dikke buitenmuur. Indien deze geïnjecteerd moet worden is het beter dat deze langs binnen én langs buiten geïnjecteerd wordt waardoor de kostprijs natuurlijk oploopt.

Werk Richtprijs per strekkende meter
Injecteren van één muur (buitenkant) € 100,-
Injectern van dubbele muur (binnen en buiten) € 180,-
Afwerken van de muur € 100,-


Offertes vergelijken voor het injecteren van muren?

 

Vergelijk gratis offertes

 


Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 22 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Vochtbestrijding