Wat kost een muur voegen per m2?

De kosten voor het voegen van een muur variëren meestal tussen € 25 en € 60 per m². Dit omvat het reinigen en voorbereiden van de muur, het aanbrengen van de voegen en het opruimen van het puin.

De prijs kan echter beïnvloed worden door het type voegwerk dat wordt gebruikt, omdat traditioneel voegwerk bijvoorbeeld duurder is dan platvol voegwerk vanwege de extra tijd en materialen die nodig zijn.

Bovendien kunnen reparaties aan de muur, zoals het vervangen van beschadigde stenen, de kosten verhogen vanwege de extra tijd en materialen die nodig zijn om de muur in goede staat te brengen voordat de voegen kunnen worden aangebracht.

muur voegen

Hoe een muur of gevel voegen? [Stappenplan]

Hieronder wordt een stappenplan beschreven dat je kunt gebruiken.

Stap 1. Voorbereidingswerk

Allereerst is het belangrijk om de muur grondig schoon te maken, zodat de voegen goed kunnen hechten.

Dit kan worden gedaan met behulp van water en een borstel of hogedrukreiniger. Als er sprake is van ernstige vervuiling, zoals graffiti, dan kan het nodig zijn om een specialist in te schakelen voor gevelreiniging.

Lijst van materialen

Voor het voegen van een muur zijn verschillende materialen nodig, zoals voegmortel, zand, water en eventueel kleurstof om de voegen dezelfde kleur te geven als de bakstenen. Het is belangrijk om te kiezen voor hoogwaardige materialen van goede kwaliteit, zodat de voegen lang meegaan en je niet snel last krijgt van vochtproblemen.

Gereedschappen

Om de muur te voegen, zijn diverse gereedschappen vereist, waaronder een voegspijker, troffel, voegijzer en borstel. Bovendien is het mogelijk dat een ladder of steiger noodzakelijk is om bij de hoger gelegen delen van de muur te komen. Het is van cruciaal belang om veiligheidsmaatregelen te treffen bij het werken op hoogte. Het gebruik van valbeveiliging wordt daarom sterk aangeraden.

Stap 2. Verwijderen van de gewrichten

De tweede stap bij het voegen van een muur is het verwijderen van de oude voegen. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van een voegbeitel of slijptol. Het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan, zodat de bakstenen niet beschadigd raken.

Stap 3. Muur reinigen en schoonmaken

Na het verwijderen van de oude voegen is het van belang om de muur grondig te reinigen en schoon te maken. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan met behulp van een hogedrukreiniger of zandstralen. Bij zandstralen wordt met behulp van een compressor onder hoge druk een straalmiddel tegen de muur geblazen. Hiermee wordt niet alleen vuil, maar ook de laatste resten van de oude voegen verwijderd.

Stap 4. Meetdiepte

Om de nieuwe voegen op de juiste diepte aan te brengen, is het belangrijk om de meetdiepte te bepalen. Dit kan worden gedaan met behulp van een voegspeciebakje en een dieptemeter. De dieptemeter wordt op de baksteen geplaatst en de voegspecie wordt er tegenaan gedrukt. Zo kan de juiste diepte worden gemeten en kan de voegspecie op de juiste diepte worden aangebracht.

Stap 5. Voegmortel mengen

Het mengen van de voegmortel is een belangrijke stap bij het voegen van een muur. Het is van belang om de juiste verhoudingen te hanteren en de voegmortel goed te mengen, zodat er een homogene massa ontstaat. Het mengen kan bijvoorbeeld gebeuren met behulp van een mixer of met de hand.

Stap 6. Muur nat maken

Voordat de voegmiddel kan worden aangebracht, dient de muur nat te worden gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan met behulp van een plantenspuit of door middel van een sproeier. Het is belangrijk dat de muur niet te nat wordt gemaakt, omdat dit kan leiden tot slechte hechting van de voegmortel.

Stap 7. Voegmiddel aanbrengen op de muur

Voor het aanbrengen van voegmiddel wordt een voegspijker en troffel gebruikt. De voegmortel wordt op de troffel aangebracht en daarna gelijkmatig in de voegen gesmeerd met de voegspijker. Het is belangrijk om de voegen goed op te vullen. Na het aanbrengen wordt de voegmortel afgewerkt met een voegijzer om het glad te strijken.

Op zoek naar een specialist?Ontvang offertes!

Voegmortel aanschaffen of zelf maken?

De keuze tussen het aanschaffen of zelf maken van voegmortel hangt af van persoonlijke voorkeur, het projecttype en de beschikbaarheid van materialen.

Bij zelf maken is het belangrijk om de juiste verhoudingen te hanteren en bij aanschaf moet je letten op de geschiktheid voor het metselwerk en de gevel.

muur voegen stappenplan

Is een muur voegen moeilijk?

Het voegen van een muur kan een uitdagende taak zijn, vooral als je geen ervaring hebt met het uitvoeren van deze klus. Het vereist namelijk een bepaalde vaardigheid en precisie om het gewenste resultaat te bereiken. Het is daarom belangrijk om jezelf goed te informeren over de benodigde kennis en vaardigheden voordat je deze taak zelf uitvoert.

Muur zelf voegen of uitbesteden?

Hoewel het mogelijk is om zelf een muur te voegen, is het aan te raden om deze klus uit te besteden aan een professional als je geen ervaring hebt met het voegen van muren. Een professional beschikt namelijk over de juiste kennis, ervaring en gereedschappen om het voegen van de muur op de juiste manier uit te voeren. Zo ben je verzekerd van een goed resultaat en voorkom je mogelijke fouten en problemen in de toekomst.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Gevel herstellen: hoe snel kun je verder na het voegen?

Voegwerk op een buitenmuur droogt gemiddeld 1 millimeter per dag, maar het droogproces kan variëren van enkele dagen tot weken, afhankelijk van de luchtvochtigheid en temperatuur. Wacht tot de voegen volledig droog zijn voordat je verdergaat met andere gevelwerken of schilderen. Dit voorkomt vochtproblemen en zorgt voor een betere hechting. Meestal duurt dit 3 tot 4 weken na het voegen van de muur.

Tips voor het voegen van muren

Als je van plan bent om zelf een muur te voegen, zijn er een aantal tips die je kunt volgen om het proces soepeler te laten verlopen:

  • Zorg dat de muur goed schoon is voor het voegen, zonder stof, vuil of losse deeltjes.
  • Gebruik de juiste voegmortel voor het type muur dat je wilt voegen.
  • Meng de voegmortel goed volgens de instructies op de verpakking.
  • Voeg de muur in kleine delen om gelijkmatige verdeling en voorkomen van te snel opdrogen te garanderen.
  • Druk de voegmortel goed aan en gebruik een voegspijker voor een mooie afwerking.

Wil je jouw muur laten voegen? Aarzel dan niet!

Bij het voegen van een muur is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en prijzen te vergelijken om zo de beste oplossing voor jouw situatie te vinden.

Via onderstaand formulier kun je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen en advies krijgen over het voegen van muren. Het vergelijken van verschillende installateurs kan lonend zijn en het is belangrijk om te kiezen voor een erkende specialist.

Door advies op maat te krijgen over informatie, prijzen en het stappenplan, kun je goed voorbereid aan de slag gaan en een mooi resultaat behalen.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie