Wat zijn klassieke binnendeuren?

Klassieke binnendeuren zijn doorgaans gemaakt uit hout. Hout is een ideaal product om een natuurlijk effect te bekomen. De deuren hebben een simpele en sobere uitstraling. Doorgaans wordt er voor massief hout gekozen, waarbij de panelen duidelijk zichtbaar zijn.

Dit type binnendeuren past niet alleen in een klassieke interieurstijl. Een van de vele voordelen van een klassieke binnendeur is de diversiteit qua uitstraling. Jouw klassieke binnendeur hoeft niet noodzakelijk in klassieke stijl te zijn. Je kan kiezen voor een:

  • Klassieke uitstraling
  • Authentieke uitstraling
  • Moderne uitstraling
  • Elegante uitstraling

Mogelijke afwerkingen

Klassieke binnendeuren bestaan in verschillende vormen en maten. Je kan jouw klassieke deuren op diverse manieren afwerken. Hieronder vind je een overzicht dat kan dienen als inspiratiebron.

Verschillende modellen klassieke binnendeuren

1. ‘Oude’ klassieke binnendeuren

Dit type klassieke binnendeuren is doorgaans gemaakt uit massief hout. Voor het deurblad wordt vaak gekozen voor zichtbare panelen, al dan niet met een versiering. Je kan er ook voor kiezen om glas aan het deurblad toe te voegen. Daarnaast is het mogelijk om te spelen met de kleuren van je deur. Je kan kiezen voor erg donkere of zeer lichte kleuren.

Het nadeel van dit type deur is dat ze zwaar zijn en vrij veel kosten.

2. Jaren 1930

De strakke lijnen zijn kenmerkend voor de binnendeuren uit de jaren ’30. De deuren hebben een vrij moderne look. Doorgaans wordt er gebruik gemaakt van lichte kleuren. Ook in deze deur is het mogelijk om glas te verwerken.

3. Binnendeur met glas in lood

Je kan er ook voor kiezen om een glaswerk in de klassieke deur te plaatsen. Dit kan bovenaan de deur zijn of verwerkt zitten in het deurblad. De raampjes worden in een frame van lood geplaatst. Je hebt de keuze tussen doorzichtig of gekleurd glas met een motief.

4. Lijnen en patronen

Er is een ruim assortiment aan klassieke binnendeuren met verschillende lijnen en patronen. Ze maken de klassieke binnendeur helemaal af. Hier speelt jouw persoonlijke voorkeur een belangrijke rol. Klassieke binnendeuren passen niet alleen in een klassiek interieur. Kies iets wat jij mooi vindt en wat goed past binnen jouw interieur. Een vakman kan uiteraard helpen met de keuze, aangezien hij een getraind oog heeft.

Op zoek naar een specialist?Vraag raad aan een vakman!

5. Kleuren

Doorgaans wordt er voor klassieke binnendeuren gekozen voor een houten of witte kleur, maar je hoeft dit niet te volgen. Een houten deur is makkelijk te schilderen. Indien je de kleur van jouw deur na verloop van tijd beu bent, kan je er een likje verf overheen doen.

Houd er rekening mee dat je een houten deur niet zomaar kan beschilderen. Je dient hiervoor wel een stappenplan te volgen.

Witte klassieke binnendeur

Materialen

Voor klassieke binnendeuren wordt doorgaans hout gebruikt, al is dit geen vereiste. Tegenwoordig kan pvc een houtlook nabootsen.

Voordelen pvc

Pvc heeft enkele voordelen vergeleken met hout:

Het is makkelijk te onderhouden. Je hoeft deze deuren na enkele jaren niet van een likje verf te voorzien. Dit is wel nodig met houten deuren. Pvc deuren zijn vuil- en stofwerend. Indien ze toch vuil zouden worden, kan je ze met hetzelfde product kuisen waarmee je jouw ramen poetst.

Pvc is veel goedkoper dan hout en aluminium. De kostprijs van de grondstoffen die gebruikt worden om Pvc te vervaardigen liggen veel lager. Daarnaast is Pvc 100 % recycleerbaar.

klassieke binnendeuren

Prijs klassieke binnendeuren

De exacte prijs van klassieke binnendeuren is niet eenvoudig te berekenen. De prijs van de deur hangt namelijk van verschillende factoren af, zoals:

Om een correcte prijs van de klassieke binnendeuren die jij voor ogen hebt te berekenen, vraag je best naar offertes bij vakmannen in jouw regio.

Vind een vakman in jouw buurt: gratis offertes vergelijken loont

Ben je overtuigd en wil je klassieke binnendeuren plaatsen in jouw woning? Ontvang gratis vrijblijvende offertes via onderstaand formulier. Ga op zoek naar een vakman voor de beste prijs. Kom in contact met ervaren vakmannen in jouw regio en ga samen op zoek naar de beste optie voor jouw interieur.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Binnendeuren
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Binnendeuren