Op welk budget mag je rekenen voor een glazen binnendeur?

Een glazen deur kost tussen de 600 en 1.000 euro. Er zijn verschillende factoren die een invloed hebben op de kostprijs van een glazen deur. Je moet rekening houden met deurtype, type beglazing, materiaal, formaat, installatie en dergelijke meer.

Als je exacte prijzen glazen deuren wil weten, vraag je best een offerte op bij glazen deur verdelers bij jou in de buurt.

Op zoek naar glazen deur?
Vergelijk gratis offertes en bespaar kosten

Wat voor soort glazen deur kiezen?

Er zijn 4 soorten glazen deuren:

binnendeuren met glas

1. Draaideuren met glas

Draaideuren met glas zijn de klassieke glazen deuren en worden ook zwaaideuren genoemd. De glazen deur is met scharnieren aan het binnenkader bevestigd. Wees jezelf ervan bewust dat je voldoende ruimte moet voorzien voor de opening van de glazen deur. Bij het plaatsen van een dubbele deur heb je er nog meer ruimte voor nodig. Dit type deuren wordt overigens gekenmerkt door zijn goede geluidsisolatie.

2. Glazen pendeldeuren

Ook glazen pendeldeuren behoren tot de mogelijkheden. Deze glazen deur opent met behulp van een klein duwtje in beide richtingen en sluit automatisch opnieuw. Ze zijn een vaak voorkomende soort van glazen deuren op kantoor. De akoestische isolatie ervan is wel minder goed.

3. Glazen schuifdeuren

Glazen schuifdeuren zijn dan weer de ideale glazen deur als je ruimte wil besparen. Ze schuiven makkelijk opzij en het is een optie om het paneel van een glazen schuifdeur volledig in de muurholte te laten opgaan.

Je moet je wel de kanttekening maken dat dit type glazen deur wat duurder uitvalt in prijs dan andere soorten glazen deuren. Je hebt dan natuurlijk wel een mooie schuifdeur.

4. Pivoterende deuren met glas

Ten slotte kan je ook nog je toevlucht nemen tot een pivoterende deur met glas. Deze variant draait om zijn eigen verticale as en is een echte blikvanger omwille van de luxueuze uitstraling. Aan die luxe is een hoge kostprijs gekoppeld en je hebt ruimte nodig aangezien de deuropening vrij moet blijven.

glazen binnendeuren op maat

Soorten beglazing en hun functie

Ook op het vlak van soorten beglazing zijn er 4 verschillende soorten glas in omloop: gelaagd glas, gehard glas, gezandstraald glas en gezuurd glas. Hieronder vind je er alles over.

1. Gelaagd glas

Glas dat gelaagd is bestaat uit 2 lagen glas, die op thermische wijze aan elkaar verbonden zijn. Daarover is er een transparante folie of kleurfolie gekleefd. Indien er sprake is van glasbreuk, blijven de glasdeeltjes op de folie kleven. Het heeft over het algemeen een goede isolatiewaarde.

2. Gehard glas

Hard glas, in de volksmond ook wel beter bekend als veiligheidsglas, is de meest frequente van de soorten glas bij binnendeuren. Gehard veiligheidsglas is tot wel 5 keer sterker dan gewoon glas, waardoor de kans logischerwijs veel lager ligt dat het zal breken.

Als een deur dat van gehard glas gemaakt is toch breekt, doet het dat in kleine en ongevaarlijke scherven.

3. Gezandstraald glas

Gezandstraald glas komt goed tot zijn recht als je over de mogelijkheid wil beschikken om slechts een deel mat glas te maken. Verder kunnen decoratieve motieven, patronen of lijnen in verschillende uitvoeringen optioneel aangebracht worden.

4. Gezuurd glas

Glas dat gezuurd is, is het laatste type beglazing. Het is bewerkt met een bijtende vloeistof om mat glas te worden en biedt bovendien privacy op de binnenruimte. Mat glas komt vaak voor op badkamerdeuren.

prachtige deur helder glas

Voordelen en nadelen van binnendeuren met glas

Voordelen:

De voordelen die verbonden zijn aan glazen deuren zijn de volgende:

  • Modern en stijlvol karakter
  • Extra lichtinval
  • Ruimtelijk gevoel in de kamer
  • Meer zicht op andere ruimte(s)

Nadelen

Glazen deuren hebben ook een paar nadelen:

  • Slechtere isolatiewaarde dan andere deuren, zowel qua geluid als warmte.
  • Vereist meer onderhoud door de vingerafdrukken en vlekken die meer zichtbaar zijn op dit materiaal.
  • De installatie is een nauwkeurig werk, wordt afgeraden om glazen deur zelf te plaatsen

Installatie van glazen deuren

De plaatsing van glazen deuren vergt het nodige geduld en is dan ook een precisiewerk. Je doet er in elk geval goed aan om een beroep te doen op de deskundige hulp van een glazen deur professional, waarmee via zijn ervaring en kennis glazen deuren laten plaatsen kinderspel wordt.

Die weet bovendien als geen ander op welke manier hij moet omgaan met glaspanelen en zo verhinder je dat de kosten onnodig hoog oplopen bij glazen deur plaatsen.

binnendeur glas

Vind een installateur in jouw regio: vergelijk gratis meerdere offertes glazen deuren

Wil je meer weten over het plaatsen van een glazen deur of andere binnendeuren? Kom via ons offerteformulier direct in contact met installateurs in jouw regio. Vraag bijkomende info en advies, en ontvang gratis vrijblijvende offertes.

Op die manier verkrijg je inzicht in de gangbare prijstarieven van je nieuwe deur en zal je je slag kunnen slaan met een deal op maat voor de ideale binnendeur te plaatsen.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Binnendeuren
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Binnendeuren