Kostprijs gevelpleister aanbrengen

De prijs voor het bepleisteren van een rijwoning ligt tussen 1.500 en 4.500 euro. Een vrijstaande woning bepleisteren kost gemiddeld 3.000 tot 9.000 euro.

Wat bepaalt de prijs van pleisterwerk?

 • Soort pleisterbekleding
 • Vraagprijs vakman
 • Geveloppervlakte
 • Complexiteit van de werken
 • Bereikbaarheid van de gevel

Prijstabel gevelpleister

Onderstaand schema geeft je een overzicht van de soorten buitenpleister en de prijs per vierkante meter.

Soort bekleding Prijs per vierkante meter
Minerale pleister € 60 – 75
Siliconen pleister € 70 – 75
Gespoten kurk € 50 – 80
Kalkpleister € 25 – 40

Kies je na het bepleisteren voor een bescherming met een impregneermiddel? Reken op 8 tot 12 euro per vierkante meter extra.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Welke soorten gevelpleister zijn er?

Er zijn verschillende soorten gevelpleister op de markt. Elk soort pleister heeft zijn unieke uitstraling en voordelen.

Minerale pleister

Sierpleister

Crepi of sierpleister bestaat in twee vormen: minerale gevelpleister en synthetische pleister. Beide vormen hebben een isolerende waarde.

Minerale sierpleister

Bij minerale gevelpleister vormt cement het bindmiddel. Minerale crepi verzekert een goede waterkering, waarbij het regenwater naar de grond wordt afvoerd. Het is een dampopen product, dus vocht kan langs de gevel naar buiten, maar niet naar binnen.

Omdat het dikker is dan synthetische gevelpleister, kun je minerale gevelpleister gebruiken om oneffenheden op te vullen. Een laatste optie is om in het pleister te ‘krabben’, een creatieve manier om de buitenpleister van details te voorzien. Een andere naam voor minerale gevelpleister is krabpleister.

Het nadeel van minerale gevelpleister is dat mos en algen zich er gemakkelijker aan hechten, en het bijgevolg sneller scheurt dan de synthetische variant.

Synthetische gevelpleister of siliconen sierpleister

Voor synthetische gevelpleister vormt kunsthars of siliconen het bindmiddel. Dat maakt het materiaal elastisch: siliconen crepi scheurt doorgaans niet. Synthetische gevelpleister is ook kleurvast. Het bewaart de gekozen kleur van de gevel.

Synthetische sierpleister is wel iets duurder dan minerale gevelpleister.

Beide sierpleisters zijn verkrijgbaar in een ruim aanbod aan kleuren. Daarnaast kan je voor crepi ook de korrelgrootte kiezen.

Gespoten kurk

Ook gespoten kurk is beschikbaar in heel wat kleuren en verschillende korrelgroottes. Daarnaast is kurk een duurzaam materiaal en een milieuvriendelijke optie.

Spuitkurk of gespoten kurk heeft daarenboven een isolerende waarde. Het houdt de warmte binnen en eventuele omgevingsgeluiden buiten. Spuitkurk is dampopen. Het laat vocht dat binnen ontstaat naar buiten ontsnappen en houdt neerslag en dergelijke buiten.

gespoten kurk

Kalkpleister

Een derde optie van gevel bepleisteren is het kaleien van de gevel. Daarbij worden verschillende lagen kalkpleister op de buitenmuren aangebracht. Net zoals minerale pleister kun je met kalkpleister oneffenheden in de gevel opvullen voor een egale afwerking.

Het is een ideale manier om je gevel te beschermen tegen vochtproblemen. Want ook kalkpleister is dampopen. Heb je last van opstijgend vocht? Dan is kalkpleister een minder geschikte optie.

Op zoek naar een specialist?Vraag advies aan vakmannen en ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen

Gevel bepleisteren? Voordelen en nadelen op een rij

Voordelen

 • Buitenpleister breng je eenvoudig aan op isolatie. Perfect dus om het isolatieproject van je woning mee af te ronden.
 • Je gevel bepleisteren verhoogt de isolatiewaarde van je woning. Elk soort buitenpleister bevat isolerende eigenschappen.
 • Met gevelbepleistering kun je jouw buitenmuren eenvoudig renoveren. Zo vermijd je lichte, niet-structurele beschadigingen en geef je een nieuwe look aan je woning.
 • Je hebt ontzettend veel mogelijkheden voor het uiteindelijke uitzicht van je woning. Sierpleister is beschikbaar in meer dan 400 kleuren.
 • Buitenpleister is dampopen en vochtwerend.

Nadelen

 • Bepleistering is gevoelig voor vuil. Mos hecht zich bijvoorbeeld gemakkelijk aan minerale gevelpleister of crepi. Je kunt wel voorzorgsmaatregelen nemen door je gevel te laten impregneren.
 • De kostprijs is afhankelijk van de gewenste methode. Met een goede afwerking betaalt de investering zich snel terug: je energiefactuur daalt door de isolerende eigenschappen en de waarde van je woning stijgt.

Interesse in gevelbepleistering? Ontvang gratis offertes en vergelijk prijzen

Wil je jouw gevel bepleisteren? Een gespecialiseerde gevelwerker kan je bijstaan met betrouwbare info. Via onderstaand formulier ontvang je gratis en vrijblijvend offertes. Dan kan je makkelijk prijzen vergelijken en de beste optie voor een correcte uitvoering van jouw project kiezen.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Veelgestelde vragen

Hoe wordt crepi geplaatst?

+
Als je crepi voor het eerst zelf plaatst, kan er het een en ander fout gaan. Het is daarom belangrijk om een vakman in te schakelen voor het beste resultaat.

Hoe lang gaat crepi mee?

+
Crepi kan tot wel 25 jaar meegaan, indien het goed wordt onderhouden. Als de crepi goed wordt geïnstalleerd en regelmatig wordt schoongemaakt en onderhouden, kan deze vele jaren meegaan zonder noemenswaardige schade.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat crepi na verloop van tijd kan worden aangetast door vocht, zonlicht en andere weersinvloeden. Als je merkt dat de crepi barstjes, scheuren of andere beschadigingen vertoont, is het raadzaam om deze zo snel mogelijk te laten repareren om verdere schade te voorkomen.

Welke ondergrond voor crepi?

+
Crepi kan op elke ondergrond worden aangebracht. Het is heel belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondergrond in een goede staat verkeert.
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie