Wat is een douchebad combinatie?

Wil je graag een bad én een douche, maar heb je niet genoeg ruimte voor een aparte douche en een apart bad? Een douche-bad combinatie maakt douchen én een bad mogelijk in een kleine badkamer.

Een douchebad is niet zomaar een douchekop met gordijn in het bad. Het is een echte douchecabine die ingewerkt is in een ligbad. Met een douche bad combinatie geniet je van een warm bad of douche in een beperkte ruimte.

Een bad douche combinatie verschilt op vele vlakken van een klassiek bad met een aparte douchekop. De vloer van het bad is vaak vlakker en dieper gelegen. Zo kan het water makkelijker afgevoerd worden en glijd je niet uit. 

Een bad met inloopdouche heeft een makkelijke in- en uitstap door een lagere inkeping in het bad. Zo kan je makkelijk de douche in- en uitstappen zonder het risico te lopen om uit te glijden. Het bad heeft dan een klein deurtje dat je makkelijk open en dicht kan doen.

Ontvang je gratis persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind de juist badkamerspecialist in jouw regio
arrow Ontvang offertes

Soorten materialen van bad douche combinaties

Er zijn drie materialen geschikt voor een bad douche combinatie: plaatstaal, acryl en quaryl. Afhankelijk van de prijs en de voor- en nadelen kan je kiezen tussen één van die drie.

 • Plaatstaal is het goedkoopste alternatief. Een voordeel van plaatstaal is dat het stevig is. Minpunt: het houdt minder goed warmte tegen. 
 • Een tweede materiaal is acryl of kunststof. Dit materiaal biedt heel wat voordelen en is juist daarom een veelgebruikt materiaal. Het heeft een gladde uitstraling die makkelijk te onderhouden is. Bovendien houdt acryl goed warmte vast. Tot slot hoef niet bang te zijn om uit te glijden in het bad omdat acryl een slipvast materiaal is. 
 • Tenslotte kan je kiezen voor quaryl, een duurzaam en standvastig materiaal. Quaryl houdt net als acryl de warmte goed vast en is een slipvast materiaal.

Voor de doucheschermen kan je kiezen tussen glazen panelen, schuifdeuren of een douchegordijn.

bad met douche

Wat kost een bad met inloopdouche? 

Als je kiest voor een bad douche combinatie in de badkamer hou je best rekening met verschillende kosten. We geven enkele richtprijzen afhankelijk van het soort bad dat je wil installeren.

Eerst en vooral zullen er sloopwerken en tegelwerken moeten uitgevoerd worden. Die kosten schommelen tussen de € 200 en € 500 voor materiaal en arbeid.

Ook kranen en een douchescherm moeten geïnstalleerd worden. Kosten voor het materiaal liggen tussen de € 200 en € 1.500. Arbeidskosten voor het installeren van de materialen kunnen tot € 500 oplopen.

Kies je voor een zitje, handgrepen of ventilatie aan het douchebad? Het zal de prijs van het bad ook doen stijgen. Om het douchebad uiteindelijk volledig te installeren en aan te sluiten, variëren de materiaalkosten tussen de € 3.000 en de € 5.000. De arbeidskosten schommelen tussen de € 500 en € 1.000.

Waarop letten bij douche-bad combinatie?

Er is een groot assortiment aan bad douche combinaties. De meeste modellen verschillen op een aantal vlakken: 

 • Douchescherm: Je kan kiezen voor een glazen wand of een schuifdeur die je in elkaar kan schuiven na gebruik van de douche. Doucheschermen voorkomen dat het water niet op de vloer spat.
 • Instap: Om te voorkomen dat je niet uitglijdt in de bad douche combinatie, voorzie je best een lage instap. Sommige douchebaden hebben een lage instap met een klein deurtje, anderen hebben een hoge instap. 
 • Voor extra comfort kan je kiezen voor een gedeelte met aparte douche in het bad. Kies de juiste vorm van je douchebad afhankelijk van de grootte van de badkamer.
Op zoek naar een specialist?
Vind vakmannen in jouw regio

Verschillende vormen en afmetingen

Bad douche combinaties zijn er in verschillende vormen en afmetingen. Afhankelijk van de grootte van je badkamer kan je kiezen voor douchebaden met een lengte van 150 cm op 75 cm breedte tot 180 cm lengte op 80 cm breedte. 

Je kan ook kiezen voor een specifieke vorm van bad douche combinaties. We bespreken er enkele: 

 • Een comfortabel douchebad is een bad met inloopdouche in de vorm van een P. De ruimte voor de douche is extra groot gemaakt. Ter hoogte van het douchegedeelte is er een deurtje om makkelijk het bad in en uit te stappen. Dit is een lang bad, dus uiterst geschikt voor ruime badkamers. 
 • Een instapbad met inloopdouche combineert de twee. Het is de ideale oplossing voor mensen met een verminderde mobiliteit. Dit type bad past in zowel kleine als grote badkamers.
 • Tot slot kan je ook kiezen voor een volledige bad-douchecabine. Die combinatie lijkt op een stoomcabine en creëert een echte wellnessruimte in je badkamer.

Je kan ook kiezen om verschillende accessoires aan je bad toe te voegen. Een hoofdsteun, zitting of veiligheidsleuningen verhogen het comfort van je bad.

bad met lage instap

Tips voor een bad met inloopdouche

De afmetingen, vormen en materialen van bad douche combinaties variëren. Wat zorgt voor een uitgebreid assortiment aan douchebaden. Weet je niet goed waar te beginnen? Enkele praktische tips voor een bad douche combinatie.

 • Denk ook na over de grootte van de bad douchecombinatie. Heb je niet voldoende ruimte voor een ligbad? Ga dan voor een combinatie van een hoekbad of een zitbad met douche
 • Voor extra comfort kan je best twee kranen installeren: één voor het bad dat lager gelegen is. Een andere, eventueel hogere kraan dient om de douche te bedienen. 
 • Leg voor de zekerheid een antislipmatje in het bad. Zo kan je veilig douchen zonder uit te glijden.
 • Voorzie een plaats voor zeep en shampoo die makkelijk bereikbaar is vanuit het douchegedeelte als het bad. 

De meerwaarden van douchebaden

Een douchebad combinatie biedt verschillende voordelen. Het grootste voordeel van de combinatie is dat het ruimtebesparend is. Je hoeft niet te kiezen voor een bad of douche, maar kan genieten van beide opties zonder ruimteverlies.

Bovendien creëert de doucheruimte een echt douchegevoel. Je hoeft je geen zorgen te maken over de douchekop en je kan genieten ervan een goede douche in bad.

De inloopfunctie van de douche zorgt voor een groter comfort eneen betere veiligheid. De vlakke bodem, en eventuele veiligheidsleuningen zorgen ervoor dat je zeker niet uitglijdt in het bad.

Een bad douche combo biedt niet alleen voordelen op het vlak van ruimte. Het kan ook een spa-gevoel creëren. Denk aan een mini-spa in de badkamer waarin je volledig kan ontspannen.

Voor extra luxe en comfort kan je een stoomcabine of bubbelbad toevoegen aan de douchecabine. Zo tover je je badkamer om tot een mini-spa.

douche bad cabine

Vragen over bad met inloopdouche? Raadpleeg specialisten in jouw regio

Wil je graag een bad met inloopdouche installeren? Contacteer een vakman die de juiste inschattingen kan maken voor jouw badkamer. Of wil je graag nog meer informatie over douche bad combinaties? Vraag hier gratis naar vrijblijvende offertes en advies over badkamerrenovatie en bad met inloopdouche. Zo kan je je nog beter informeren en makkelijk prijzen vergelijken, en vind je de beste oplossing voor jouw situatie. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw badkamer project?
2*. Welke badkamer werken wilt u laten uitvoeren?
3*. Wanneer wilt u het badkamer project opstarten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Badkamerrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Bad met inloopdouche: wat is het? Afmetingen, advies en tips