Douchecabine gamma: wat kiezen?

Een douchecabine is een afgesloten ruimte met een wand van kunststof of glas. De douchecabine kan vrijstaand, tegen de wand van de badkamer of in een hoek van de badkamer worden geplaatst.

Tijdens het douchen blijft de warmte goed binnen de cabine en worden alle waterspetters opgevangen. Zo blijft de rest van de badkamer droog tijdens het douchen. De douchecabine heeft een watertoevoer, een douchestang, een douchekraan en een douchekop. Er is ook een afvoer voor afvalwater voorzien.

Je kan een douchecabine kopen in heel veel badkamerwinkels. Voor iedere badkamer is er wel een mogelijkheid op het gebied van complete douchecabines. Er bestaan verschillende soorten douchecabines. Hieronder enkele voorbeelden.

Optie 1: Douchecabine zonder douchebak (inloopdouche)

Het is mogelijk een complete douchecabine te installeren zonder douchebak. Dit noemen we een open douchecabine. De douchewand en -deur worden op de vloer rond de doucheruimte geplaatst en aan de badkamermuren verankerd. De vloerbedekking van de inloopdouche is meestal dezelfde als die van de rest van de badkamer. Het is meestal gemaakt van keramische tegels.

Via een douchegoot, ingebouwd in de badkamervloer, wordt het afvalwater naar het riool geleid. Als je zonder douchebak werkt, is het heel belangrijk dat de vloer waterdicht is. Schakel altijd een professional in.

inloopdouche

Optie 2: Gesloten douchecabine met douchebak

De installatie van een douchebak is kenmerkend voor de douchecabine. Dit komt vaker voor bij een gesloten douchecabine. Hij kan op de bestaande badkamervloer worden geplaatst, zolang er uiteraard een afloop voorzien is. De douchecabine inclusief douchebak zorgt ervoor dat het water van de douche wordt opgevangen en afgevoerd. De sifon wordt onder de douchebak bij de afvoer gemonteerd.

De douchebak is verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals acryl of plaatstaal. Je kan het ook in verschillende vormen verkrijgen. De populairste vormen zijn halfrond en rechthoekig.

douchebak

Optie 3: Luxe wellnesscabine / douchecabine compleet

Wie zich graag goed voelt onder de douche, kan kiezen voor een luxe douchecabine of stoomcabine. Deze kant-en-klare of complete wellnesscabines zijn uitgerust met vele wellness-opties zoals stoomfunctie, ledverlichting, massage met massagestralen, radio, bank, speciale douchekop en veel meer.

Wie ook graag een bad neemt, kan kiezen voor de installatie van een wellnessbad met complete douchecabine.

wellnessdouche
Op zoek naar een specialist?
Vraag hier je offertes!

Mogelijke afwerkingen: douchewanden en douchedeur

Het mooie van een complete douchecabine is dat je veel opties hebt voor de afwerking. Wil je een volledig glazen douchecabine? Vierkant? Rond? Met schuifdeuren? Het is allemaal mogelijk!

Vooraleer je een keuze kan maken is het belangrijk te weten hoe groot jouw complete douchecabine zal zijn. Er bestaan verschillende afmetingen waaruit je kan kiezen:

Vorm Afmetingen
Kwartrond 90 x 90 cm
Vierkant 80 x 80 cm
90 x 90 cm
100 x 100 cm
Vijfhoek 90 x 90 cm
100 x 100 cm
Rechthoek 100 x 80 cm
120 x 90 cm
140 x 90 cm

1. Afwerkingen voor de achterwand

 Een douchecabine bestaat uit voor- en achterwanden. Je kan voor de achterwanden van de cabine uit verschillende materialen kiezen zoals keramische tegels of helder glas. Indien je de laatste optie kiest, moet je er wel voor zorgen dat die waterdicht is.

Voor de achterwand mag je geen pleister- of schilderwerk kiezen.  

2. Type douchedeur

De douchedeuren van een volledige douchecabine moeten praktisch en makkelijk bruikbaar zijn. Er bestaan verschillende soorten deuren die je kan plaatsen: een schuifdeur, een draaideur of een vouwdeur.

Er zijn bepaalde details waarmee rekening moet worden gehouden, zoals de instapbreedte. Gemiddeld voorzie je best een minimale instapbreedte van 50 cm. Vouw- en schuifdeuren zijn plaatsbesparend. In kleinere badkamers met weinig plaats is het aangeraden om gebruik te maken van schuifdeuren in plaats van een opendraaiende douchedeur. Het type deur dat je plaats hangt volledig af van jouw voorkeuren.

Indien je een glazen deur wilt, raden we je aan om een dikte glas van minstens 8 mm te nemen.

3. Sanitair

Er zijn verschillende opties qua sanitair. Het sanitair van de douchecabine bestaat meestal uit allerlei losse onderdelen zoals een mengkraan, een douchestang en een douchekop of handdouche. Die kunnen tegen de badkamermuur worden gemonteerd. Mensen die van watermassage houden, moeten een douchekolom installeren.

sanitair

Wat kost een eenvoudige douchecabine?

De prijs voor een nieuwe cabine is afhankelijk van bepaalde factoren zoals de grootte van de douchecabine, het type douchecabine, enzovoort. Gemiddeld kost een eenvoudige douchecabine € 1000 kosten inclusief doucheback, montage, btw en materialen.

Wat kost het om een douchecabine te laten plaatsen?

Voor het plaatsen van een douchecabine mag je ongeveer € 600 à € 750 neertellen. Die prijs geldt enkel voor de montage, zonder de douchecabine zelf.  

Er zijn bepaalde extra’s die de prijs kunnen laten stijgen zoals het toevoegen van een douchestoel, handgrepen of een antislip douchemat.

Wat is een goed merk? En waar moet je op letten bij het kopen van een douchecel?

Wil je een nieuwe douchecabine kopen, inclusief douchebak, maar weet je nog niet welke? Druk op onderstaande knop en kom in contact met een badkamerspecialist!

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow Ontvang offertes

Voordelen en nadelen van een douchecabine

Twijfel je om een douchecabine in jouw badkamer te installeren? Een douchecabine biedt zowel voordelen als nadelen. We sommen ze even voor je op.

Voordelen

  • De warmte blijft binnen in de cabine. Ook na het douchen.
  • Een douchecabine is verkrijgbaar in uiteenlopende vormen en kleuren. Zo kan jij bijvoorbeeld een heldere of zwarte douchecabine kopen.
  • De badkamer blijft lekker droog dankzij een douchecabine.
  • Een douchecabine sluit goed aan op een douchebak. Een extra pluspunt is ook dat je het kan plaatsen zonder douchebak.

Nadelen

  • Een douchecabine is minder flexibel.
  • Het moet groot genoeg zijn om de deur te openen.
  • Het is vaak een afzonderlijk element van de badkamer.
nieuwe badkamer plaatsen

Vind een vakman in jouw regio en vergelijk gratis offertes

Ben je van plan jouw badkamer binnenkort te renoveren? Neem gerust contact met een professionele vakman. Ze beschikken over de juiste materialen en expertise. Verzeker jezelf ook van een correcte plaatsing en uitvoering van de werken.

Vul onderstaand formulier in en ontvang gratis meerdere offertes. Zo kan je je nog beter informeren, makkelijk prijzen vergelijken en de juiste keuze maken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw badkamer project?
2*. Welke badkamer werken wilt u laten uitvoeren?
3*. Wanneer wilt u het badkamer project opstarten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Badkamerrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Douchecabine: wat plaatsen? Waarop letten?