Waarom kiezen voor een hoekbad? Wat biedt het als meerwaarde? 

De naam zegt het zelf. Een hoekbad is een bad dat in een hoek van de badkamer geplaatst wordt. Een hoekbad biedt de perfecte oplossing voor een vierkante badkamer of in kleine badkamers. De badkuip biedt veel ruimte om te baden.

Hoekbaden zijn verkrijgbaar in wit acryl, plaatstaal, quaryl of Solid Surface. Het hoekbad wordt altijd afgewerkt met een badbekleding, afhankelijk van de vorm van het bad. De meeste baden zijn gemaakt van wit acryl. Je kan dit herkennen aan het glanzend wit effect.

De bekleding van het hoekbad kan bestaan uit een ronde kunststofplaat of uit hetzelfde materiaal als het bad, wat voor een glanzende afwerking zorgt. De badkuip kan ook worden afgewerkt met bijvoorbeeld natuursteen of keramische mozaïektegels, voor wie liever een matte look heeft. Er bestaan natuurlijk ook andere design materialen uit diverse uitvoeringen.

Er bestaan verschillende hoekbaden in allerlei verschillende formaten. Je kan kiezen uit een uitgebreide assortiment. Hoekbaden kunnen symmetrisch of asymmetrisch zijn. Sommige hoekbaden hebben zelfs een klein zitgedeelte. Ook de binnenruimte van het hoekbad kan verschillend zijn. Denk aan een rechte of ovale binnenruimte.

Hou je van luxe en ontspanning? Dan kan je voor een massage-hoekbad gaan. Die beschikt over airjets en waterjets. De water- en luchtstromen zorgen voor een aangename, relaxerende en heerlijk bad.

Hoekbad versus ligbad

Er zijn een aantal redenen waarom je beter voor een hoekbad gaat dan voor een rechthoekig vrijstaand bad. Ten eerste maakt een hoekbad ideaal gebruik van het beschikbare oppervlak omdat het in een hoek wordt geplaatst. Daardoor neemt het veel minder ruimte in beslag dan een gewoon bad. Zo krijg je bijvoorbeeld meer plaats voor badkamermeubels. 

Vele kiezen ook nog een douchebad. Op deze manier heb je een bad en douche ineen en ben je van alle gemakken voorzien.

De kosten van een hoekbad

Wil jij een hoekbad kopen? De kosten voor het plaatsen van een hoekbad zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt het materiaal een rol, evenals het type hoekbad en de afmetingen. Ook de bekleding van het bad en het tegelwerk hebben een invloed op de prijs. Daarnaast beïnvloedt de moeilijkheidsgraad van de klus het prijskaartje, bijvoorbeeld leidingen die dienen verplaatst te worden. 

Indien je een simpel standaard bad wilt plaatsen, mag je rekenen op een gemiddelde prijs van € 200. Voor een comfort hoekbad, schommelt de gemiddelde prijs rond de € 750. Wil je een luxe hoekbad, met wellness-capaciteiten? Dan ligt het prijskaartje rond de € 1500

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind vakmannen in jouw regio
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Hoe groot is een hoekbad?

Hoekbaden zijn verkrijgbaar in meerdere vormen en modellen. Een standaard hoekbad heeft een gemiddelde afmeting van 140 x 140 cm. Er zijn ook kleine hoekbaden van 120 x 120 cm of grote modellen van 200 x 200 cm

hoekbad

Wil je jouw hoekbad vernieuwen of laten plaatsen? Raadpleeg badkamerspecialisten in jouw regio

Wil je een hoekbad kopen voor in jouw badkamer? Vul onderstaand formulier in en ontvang gratis vrijblijvende offertes van vakmannen voor je badkamerrenovatie en de plaatsing van een hoekbad.

Op die manier kan je je nog beter informeren en makkelijk prijzen vergelijken. Verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken door professionele hulp te vragen.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw badkamer project?
2*. Welke badkamer werken wilt u laten uitvoeren?
3*. Wanneer wilt u het badkamer project opstarten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Badkamerrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Hoekbad: hoe creëer je meer ruimte in de badkamer?