Wat zijn complete badkamers?

In je droombadkamer wil je vooral tot rust kunnen komen. Dit maakt je badkamer dan ook één van de belangrijkste ruimtes in huis. In de zoektocht naar jouw nieuwe badkamer moeten vaak vele keuzes gemaakt worden omwille van het grote aanbod aan sanitair, verschillende stijlen, merken en badkamer producten.

Je kan het eenvoudiger maken voor jezelf door een complete badkamer aan te kopen. Dit betekent kiezen voor een badkamerset die op voorhand samengesteld geweest is voor jou. Of anders gezegd, je koopt een volledig pakket van badkamermeubel, wastafels, douche, bad en toilet aan.

Wil je liefst een complete badkamer samenstellen die volledig aan jouw verwachtingen voldoet, door middel van enkele aanpassingen? Dan kan je kiezen voor een complete badkamer renovatie. Je complete badkamer laten renoveren kan op verschillende manieren: een nieuwe en efficiëntere indeling van je badkamer, aanpassing van de tegels, je ligbad inwisselen voor een inloopdouche, diverse badkamerstijlen, zoals een moderne stijl enzovoort.

Complete badkamer renovatie

Wat kost een complete badkamer inclusief montage?

Nieuwe complete badkamers laten installeren of renoveren kost uiteraard veel geld:

 • Kies je voor nieuwe badkamermeubels en accessoires (zoals een ligbad, badkraan, inloopdouche, (dubbele) wastafel, spiegel enzovoort) om je badkamer compleet te maken? Dan ben je al snel 1.000 tot 1.500 euro kwijt.
 • Op zoek naar tegels? De totale kostprijs is hier afhankelijk van de kwaliteit en soort van de tegels (bijv. keramische tegels) en de grootte van jouw badkamer. Hier kan je je verwachten aan een kostprijs gaande van enkele honderden euro’s tot enkele duizenden euro’s.
 • Je kan bijkomende kosten hebben, zoals montage kosten. Voor de nieuwe indeling van je badkamer moeten vaak leidingen verlegd worden. Daarnaast is er ook de betegeling en de installatie van nieuwe meubels. Hoeveel de uiteindelijke kostprijs van installatie bedraagt, hangt sterk af van het ontwerp van je ideale badkamer en wat jij mooi vindt. Als vuistregel kan je onthouden dat de installatie kosten ongeveer even hoog zullen liggen als de betaalde kosten voor de nieuwe spullen.

Voor jouw nieuwe, complete badkamer (inclusief montage) betaal je minstens 8.000 euro. Dit bedrag kan nog oplopen door het aantal tegels dat je laat plaatsen en of je duurdere apparatuur en accessoires verkiest. De meerderheid van de mensen die een nieuwe badkamer kopen, besteden een bedrag tussen de 3.000 en 8.000 euro.  

Complete badkamer tegels

De meerwaarde van een compleet nieuwe badkamer

Een nieuwe complete badkamer kopen, vormt een grote meerwaarde omwille van verschillende redenen. Hieronder vind je een opsomming terug van de voordelen van een complete badkamer.

Voordelen van complete badkamers

 • Uniforme stijl: Met complete badkamers heb je zekerheid dat alle elementen mooi bij elkaar passen. Het resultaat is een stijlvolle badkamer. Fan van een landelijke badkamer of scandinavische badkamer? Kies dan voor een badmeubel met afwerking van hout voor natuurlijke tinten. Verkies je eerder industriële badkamers of moderne badkamers? Dan zijn zwarte kranen misschien iets voor jou.
 • Realistisch beeld: Door een complete badkamer samen te stellen, kan je op voorhand weten hoe je nieuwe badkamer eruit zal zien. Je hoeft je niet druk te maken of de inloopdouche of het badmeubel wel bij elkaar passen.
 • Inspirerend: Heb je geen inspiratie bij het ontwerpen van je badkamer? Complete badkamers kunnen je een idee geven van wat je wil in jouw badkamer.
 • Tijdbesparend: Je spaart tijd en moeite uit want je hoeft niet naar verschillende winkels te gaan. Overigens kan je de tijd die je bespaart hebt, spenderen aan het verder inrichten van je droombadkamer.
 • Financieel voordelig: Complete badkamers zijn voordeliger door de mooie kortingen die gegeven worden als je alles in één pakket aankoopt.
 • Geen zorgen over bestelling: Je hoeft je geen zorgen te maken over foute bestellingen. Je badkamer is van alle gemakken voorzien.
 • Veel keuzes: Er bestaan verscheidene inrichtingen voor complete badkamers, verkrijgbaar in uiteenlopende uitvoeringen en afmetingen die aan jouw specifieke wensen voldoen.
Ben je op zoek naar deskundige adviseurs?
Vul dan snel dit formulier in en ontvang offertes op maat!
arrow Ontvang offertes

Kun je zelf complete badkamers installeren?

Je kan ervoor kiezen je complete badkamer zelf te installeren. Dit is vooral een interessante optie wanneer je kosten wil uitsparen. Hiervoor is wel enige voorkennis en vooral voorbereiding nodig.

Wees voorbereid: Maak een plan op papier met de indeling van jouw toekomstige badkamer. Als je een plattegrond hebt is het veel makkelijker om op zoek te gaan naar de juiste badkamer. Heb je jouw perfecte badkamer gevonden? Dan begint nu het echte werk:

 • Sluit het water af.
 • Zet de kraan open. Zo loopt al het water weg dat nog in de leidingen zit.
 • Sluit de elektriciteit af.
 • Hang een stuk plastic voor de deur, zodat het stof tot de badkamer beperkt blijft.
 • Veiligheidsbril, stofmasker en werkhandschoenen zijn een must.

Ook bij de afbraak van je badkamer is het best om gestructureerd te werk te gaan.

 • Demonteer de kranen van de douche, het bad en de wastafels.
 • Verwijder het sanitair.
 • Dek de afvoeren af, zodat er geen vuil in terechtkomt.
 • Haal de verlichting en de stopcontacten weg.
 • Verwijder indien nodig de tegels.

De opbouw doe je in tegenovergestelde richting: eerst vloeren, muren en plafond, daarna het meubilair en sanitair en op het einde de kranen.

Complete badkamer plattegrond

Deskundig advies nodig? Verstuur je aanvraag en vergelijk gratis offertes

Wil je graag een nieuwe, complete badkamer kopen en ben je op zoek naar meer informatie over een complete badkamer renovatie? Ontvang hier vrijblijvend offertes en deskundig advies van een badkamerspecialist in jouw buurt die jou graag staan bij je badkamer ontwerp voor iedere prijsklasse.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw badkamer project?
2*. Welke badkamer werken wilt u laten uitvoeren?
3*. Wanneer wilt u het badkamer project opstarten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Badkamerrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Complete badkamer: prijzen en voordelen