Lijst van de beste vakmannen in badkamerrenovatie actief in Oost-Vlaanderen

Heos bv
100%
J.A. de Rooverstraat 19
B-9140 Temse

Heos bv is een bedrijf afkomstig uit Temse. Partner van Bobex sinds 2020, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Badkamerrenovatie.

Pura Keukens
100%
Toekomststraat 32 B
B-9890 Gavere

Pura Keukens is een bedrijf afkomstig uit Gavere. Partner van Bobex sinds 2022, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Keukenrenovatie, Badkamerrenovatie.

Dagmar Buysse
92%
Oudebareelstraat 26
9041 Gent

Dagmar Buysse is uw badkamerrenovatiespecialist. Per jaar renoveren we zo’n 450 badkamers. Elke badkamer is uniek: in samenspraak met de klant gaan we op zoek naar een oplossing op maat. We zorgen voor een opvolging van A tot Z, opmeting bij u thuis, gratis 3D-ontwerp, … (Lees meer)

Restyle Renovators
Hundelgemsesteenweg 296 A
B-9820 Merelbeke

Restyle Renovators is een bedrijf afkomstig uit Merelbeke. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Aan- of bijbouw renovatie, Totaalrenovatie aannemer, Badkamerrenovatie.

ZWIB Badkamers - Comfortdouches
100%
Brusselstraat 51
B-2018 Antwerpen

ZWIB Badkamers – Comfortdouches is een bedrijf afkomstig uit Antwerpen. Partner van Bobex sinds 2022, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Badkamerrenovatie.

Heat-it
100%
Lange Zandstraat 57
B-2800 Walem

Woont u in België en zoekt u een expert voor uw centrale verwarming, sanitair of zonne-energie? Aanwezig in de Belgische provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant of in Oost-Vlaanderen, oefenen we onze activiteit niettemin uit in heel België. Onze experts van Heat-it verwe … (Lees meer)

Sanipo
100%
Processiestraat 94
8970 Waregem

Sanipo is een bedrijf afkomstig uit Waregem. Partner van Bobex sinds 2021, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Vloerverwarming, Verwarmingsketel, Badkamerrenovatie, Condensatieketel.

Sani O'nair
96%
Izegemsestraat 44
B-8850 Ardooie

Sani O’nair is een bedrijf dat gespecialiseerd is in condensatieketels, centrale verwarming en vloerverwarming. Ons bedrijf is gevestigd in Beselare (8980) in Zonnebeke in de provincie West-Vlaanderen. Ons team van professionals staat tot uw beschikking en zal u begelei … (Lees meer)

Van Der Cruys
85%
Assesteenweg 240
1742 Ternat

Ben je in een zoektocht verzeild geraakt naar de ideale onderneming om je renovatieproject aan toe te vertrouwen? Of kijk je eerder uit naar een condensatie- of verwarmingsketel? In beide gevallen hebben we alvast goed nieuws voor jou, aangezien we bij Van Der Cruys ges … (Lees meer)

Pro Projects
Provinciebaan 71
B-8880 Ledegem

Pro Projects is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerp van wellnessruimten en de aanleg van zwembaden, jacuzzi’s en badkamers op maat. Ons ervaren team reist door heel Vlaanderen om onze klanten te helpen hun droom van een harmonieuze ontspanningsruimte in h … (Lees meer)

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw badkamer project?
2*. Welke badkamer werken wilt u laten uitvoeren?
3*. Wanneer wilt u het badkamer project opstarten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.

Welke diensten bieden onze specialisten aan?

Je kunt heel wat kanten op met je badkamerrenovatie. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

Nieuwe vloer en wanden

Een badkamer is een vochtige ruimte. Je kunt er dus niet om het even welk type vloer- en wandbekleding gebruiken. Enkele opties: 

Keramische tegels. Deze tegels zijn uitstekend bestand tegen water. Ze zijn bovendien onderhoudsvriendelijk en beschikbaar in verschillende uitvoeringen. De prijs voor een vloer of wand uit keramische tegels varieert tussen de 10 en 90 euro per vierkante meter.

Hout. Ook hout is geschikt als bedekking voor de badkamervloer- en wanden. Kies voor een houtsoort met duurzaamheidsklasse I, en zorg voor een correcte plaatsing door een bekwaam vakman. De prijs voor houten badkamerbekleding ligt tussen de 25 en 180 euro per vierkante meter.

Gietvloer. Voor een strakke, moderne look kun je opteren voor een gietvloer. De prijs voor dergelijke vloer ligt tussen de 45 en 135 euro per vierkante meter.

Vinyl. Net als vloeren uit keramische tegels zijn vinylvloeren onderhoudsvriendelijk, waterbestendig en beschikbaar in heel wat uitvoeringen. De prijs ligt tussen de 20 en 40 euro per vierkante meter

Naast het type vloerbekleding kun je ook kiezen om de badkamer te voorzien van vloerverwarming. Ook het isoleren van de vloer kan bijdragen aan een aangename temperatuur in de badkamer.

Elektriciteits- en leidingwerken

Water- en elektriciteitsleidingen zijn onmisbaar in de badkamer. Denk maar aan de aan- en afvoerleidingen voor warm en koud water, lichtschakelaars en stopcontacten. 

Voor deze werken mag je rekenen op een gemiddelde prijs van 350 tot 900 euro

Tip: Laat de aanwezige water- en elektriciteitsleidingen nakijken tijdens de renovatie. Zo voorkom je dat je pas gerenoveerde badkamer plots opnieuw opengebroken moet worden voor reparaties.

Sanitaire installaties

Toiletten, baden, douches, wastafels en zelfs kranen zijn in heel wat verschillende uitvoeringen beschikbaar.

Tip: Aannemers werken doorgaans met bepaalde types sanitaire toestellen. Zo garanderen ze een correcte installatie. Ga dus met je aannemer in gesprek over de keuze voor het sanitair, of zoek een installateur die het door jou gewenste sanitair installeert.

Aanleggen van vals plafond

Plaats je ventilatie in de gerenoveerde badkamer? Dan komt een vals plafond handig van pas. Boven het vals plafond kun je de af- en aanvoerkanalen van het mechanisch ventilatiesysteem plaatsen.

Inloopdouche plaatsen

Een inloopdouche wandel je probleemloos binnen en buiten. Zo’n douche heeft geen hoge instap, en is dus geschikt voor gebruikers van verschillende leeftijden. Een inloopdouche kan voorzien zijn van glazen wanden, maar kan ook afgemetseld worden.

Hoeveel kost een badkamer met inloopdouche? Voor een inloopdouche mag je rekenen op een prijs van 600 tot 1.900 euro.

Wat kost badkamerrenovatie in Oost-Vlaanderen?

Hoeveel kost een badkamerrenovatie in Oost-Vlaanderen? Het renoveren van je badkamer kost je gemiddeld 3.500 tot 25.000 euro.

 Een sobere badkamerrenovatie kost je gemiddeld 3.500 tot 7.500 euro.|Voor een basic badkamer betaal je zo’n 3.500 tot 7.500 euro. Voor die prijs krijg je een eenvoudige douche, een ligbad, toilet en badkamermeubel met een wastafel. Ook de (sobere) afwerking van vloeren en wanden zit inbegrepen in de prijs.

Heb je een groter budget? Voor 7.500 tot 12.500 euro kun je een uitgebreidere renovatie laten uitvoeren. In die prijs zit bijvoorbeeld een inloopdouche, ligbad, toilet en een badkamermeubel met dubbele wastafel. Ook de vloeren en wanden kunnen stijlvol afgewerkt worden.

Voor een luxe badkamer mag je rekenen op een prijs van 12.500 tot 25.000 euro. Voor die prijs krijg je bijvoorbeeld een luxe bad, ruime inloopdouche, een whirlpool en meerdere badkamermeubels. De vloeren en wanden worden stijlvol bekleed met kwaliteitsmateriaal.

Badkamerrenovatie prijzen

Welke factoren beïnvloeden de prijs voor een badkamerrenovatie?

–        Volledige, of kleine badkamerrenovatie?

–        Eenvoudige, gemiddelde of luxe badkamer?

–        Type sanitair.

–        Vraagprijs van de badkamerspecialist, stukadoor en/of loodgieter.

Premies voor badkamerrenovatie 

Voor een badkamerrenovatie kun je beroep doen op verschillende premies

–        Mijn VerbouwPremie. Dekt onder meer de vernieuwing van sanitaire leidingen en afvoeren, alsook het plaatsen van bepaalde sanitaire toestellen die nog niet in de woning aanwezig waren. De woning moet, op het moment van aanvraag, minstens 15 jaar oud zijn.

–        Overkoepelende renovatiepremie. Is je woning minstens 30 jaar oud, en laat je het sanitair vervangen? Als de werken minstens 2.500 euro kosten kun je in aanmerking komen voor deze premie.

–        Vlaamse aanpassingspremie. Ben je zelf 65 jaar of ouder, en laat je aanpassingen uitvoeren in de badkamer om die toegankelijk en bruikbaar te houden? Als je minstens 1.200 euro aan werken laat uitvoeren kun je in aanmerking komen voor deze premie. De premie dekt maximaal 50% van de factuur. 

Tip: Ga na bij je gemeente op welke premies je kans maakt. Een ervaren aannemer kan je bijstaan in het vinden en aanvragen van de mogelijke premies.

Aandachtspunten bij het laten uitvoeren van badkamerrenovaties

Let goed op onderstaande aandachtspunten.

Bespreek de uitvoeringstijd

Bespreek op voorhand met de aannemer welke werken precies uitgevoerd moeten worden. Maak goede afspraken over hoe lang de werken zullen duren. Zo kun je de nodige alternatieven regelen voor de periode waarin de badkamer niet beschikbaar is.

Kies voor een specialist in jouw buurt

De meeste aannemers rekenen voorrijkosten aan. Dat zijn de kosten die het transport van en naar de werf dekken. Door een aannemer in jouw regio in te schakelen, kun je heel wat besparen op de voorrijkosten!

Veelgestelde vragen over badkamerrenovatie

De meest gestelde vragen over badkamerrenovaties.

Badkamer renoveren of een nieuwe badkamer plaatsen?

Met een kleine badkamerrenovatie kun je al een groot verschil maken. Je geeft je badkamer een nieuwe, frisse uitstraling, en kunt heel wat kanten op met het design. Eventuele mankementen kun je vaak relatief eenvoudig laten oplossen.

Een totale renovatie van de badkamer biedt dan weer heel wat meer mogelijkheden. Zo’n volledige badkamerrenovatie is duurder, maar geeft je de optie om gloednieuw sanitair te laten installeren. Is je oude douchecabine bijvoorbeeld aan vernieuwing toe? Dan kun je kiezen voor een luxueuze inloopdouche.

Voor welk sanitair kiezen?

Nieuw sanitair laten plaatsen? Het aanbod is enorm! 

Bad. Je kunt kiezen voor een vrijstaand bad, of net een ingewerkt bad. Wil je een klassiek bad, een zitbad, een combinatie- of tweepersoonsbad? De prijzen variëren van 850 tot 3.000 euro.

Douche. Van douchecabines tot (ruime) inloopdouches: het aanbod is enorm. Ook de keuze in douchekoppen, afscheidingen en kranen is groot. De prijzen liggen tussen de 400 en 3.000 euro.

Toilet. Een toilet in de badkamer is in sommige huizen geen must, maar een welkom extraatje. Toiletten komen evenzeer in heel wat uitvoeringen: van losstaand tot ingebouwd, van modern tot klassiek. De prijs voor een toilet schommelt tussen de 450 en 900 euro, al kan een zeer geavanceerd toilet nog heel wat duurder zijn.

Wastafel. Een gewone enkele of dubbele wastafel kost je 400 tot 800 euro. Voor een badkamermeubel met wastafels op maat gelden prijzen vanaf 1.000 euro.

Hoe vind ik badkamerrenovatie specialisten in Oost-Vlaanderen?

Op zoek naar een badkamerspecialist in Oost-Vlaanderen? Zo ga je te werk!

Stap 1: Vertel ons over jouw project

Gebruik de knop bovenaan dit artikel om het aanvraagformulier te openen. Vink aan om wat soort renovatie het gaat (nieuwbouw, renovatie, of herstellingswerken) en wanneer je de werken wilt laten uitvoeren. Beschrijf het project en voeg indien nodig foto’s toe.

Stap 2: Wij zoeken de beste specialisten in jouw buurt

Wij gaan voor jou op zoek naar de beste aannemers in de buurt van Oost-Vlaanderen.

Stap 3: Vergelijk gratis vrijblijvende offertes

Je ontvangt gratis en volledig vrijblijvende offertes op maat. Zo kun jij snel en eenvoudig het aanbod in jouw regio vergelijken. De beste manier om jouw badkamerrenovatie zo voordelig mogelijk uit te laten voeren door bekwame vakmensen!

Badkamerrenovatie: vind de juiste specialist in Oost-Vlaanderen

Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven in Badkamerrenovatie die actief zijn in uw regio.
Bedrijven voor Badkamerrenovatie
Bekijk de specialisten in de omliggende gemeenten